
Skottilainen kananmuna-lihapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Keitä 6 kananmunaa koviksi, 6–7 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Tee täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Paista ne öljyssä pannussa kypsiksi. Kuori ja raasta omenat. Yhdistä sipulit ja omenat kulhossa. Puristele raakamakkarat joukkoon. Hienonna kinkku ja lisää se täytteeseen. Mausta sinapilla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Riko kananmuna joukkoon ja sekoita.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle. Voitele se ja vuoan reunat voilla. Kauli voitaikina hieman ohuemmaksi levyksi. Ota 1/3 voitaikinasta sivuun kantta varten. Nosta taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Laita 3–4 cm:n kerros täytettä vuoan pohjalle. Kuori keitetyt kananmunat ja asettele ne tasaisesti täytteelle. Lisää loput täytteestä, yritä saada kananmunat peittymään tasaisesti joka puolelta.
- Leikkaa lopusta voitaikinasta hieman vuokaa isompi ympyrä. Nosta se kanneksi. Voitele kananmunalla. Voit halutessasi taiteilla ylijäämätaikinasta kuvioita taikinan pinnalle.
- Paista piirasta noin 50 minuuttia uunin keskitasossa. Jos piiraan kansi tummuu liikaa, peitä se foliolla. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia ennen vuoan reunojen irrottamista.
Osa työvaiheista puuttuu ja osa vaiheista on ohjeessa tuplana?
Kiitos huomiosta, reseptiä on nyt korjattu!