Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2907 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Skottilainen kananmuna-lihapiirakka

Ainekset

1
kg
(isoja) voitaikinalevyjä
6
kananmunaa
Täyte
2
sipulia
1
rkl
öljyä
2
hapahkoa omenaa (esim. Jonagold)
400
g
mausteista raakamakkaraa
400
g
keittokinkkuviipaleita
1
rkl
dijonsinappia
2
rkl
timjaminlehtiä
1
tl
suolaa
3-4
kierrosta mustapippuria myllystä
1
kananmuna
Lisäksi
voita vuoan voiteluun
2
kananmunaa voiteluun

Työvaiheet

  1. Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Keitä 6 kananmunaa koviksi, 6–7 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Tee täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Paista ne öljyssä pannussa kypsiksi. Kuori ja raasta omenat. Yhdistä sipulit ja omenat kulhossa. Puristele raakamakkarat joukkoon. Hienonna kinkku ja lisää se täytteeseen. Mausta sinapilla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Riko kananmuna joukkoon ja sekoita.
  4. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle. Voitele se ja vuoan reunat voilla. Kauli voitaikina hieman ohuemmaksi levyksi. Ota 1/3 voitaikinasta sivuun kantta varten. Nosta taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Laita 3–4 cm:n kerros täytettä vuoan pohjalle. Kuori keitetyt kananmunat ja asettele ne tasaisesti täytteelle. Lisää loput täytteestä, yritä saada kananmunat peittymään tasaisesti joka puolelta.
  6. Leikkaa lopusta voitaikinasta hieman vuokaa isompi ympyrä. Nosta se kanneksi. Voitele kananmunalla. Voit halutessasi taiteilla ylijäämätaikinasta kuvioita taikinan pinnalle.
  7. Paista piirasta noin 50 minuuttia uunin keskitasossa. Jos piiraan kansi tummuu liikaa, peitä se foliolla. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia ennen vuoan reunojen irrottamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2907 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Inka Valima KUVA Panu Pälviä

Raaka-makkarat kannattaa esikypsentää keittämällä tai höyryttämällä, ja antaa grillin hoitaa vain vastustamaton paistopinta. Rasvaisen makkaran kylkeen sopii hieman hapan perunasalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + perunasalaatin maustuminen 1–2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raakamakkarat ja piimä-perunasalaatti

Ainekset

400
g
raakamakkaroita (rasvaa 20–30 %)
n. 2
l
vettä
1
vahva lihaliemikuutio
Piimä-perunasalaatti
6
keskikokoista kiinteää perunaa
2
kananmunaa keitettynä
1
iso punasipuli
1
ruukku ruohosipulia
1
sitruunan kuori raastettuna
½
sitruunan mehu
1
dl
piimää (rasvaa vähintään 2 %)
½
dl
majoneesia
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin perunasalaatti. Pese perunat ja keitä ne kuorineen kiehuvassa vedessä napakan kypsiksi. Valuta ja jäähdytä.

  2. Keitä myös kananmunat melko koviksi (noin 6 minuuttia). Jäähdytä munat ja irrota kypsät keltuaiset valkuaisista. Soseuta keltuaiset haarukalla. Pilko valkuaiset pieniksi paloiksi.

  3. Kuori punasipuli. Leikkaa punasipuli ja ruohosipuli hyvin hienoksi.

  4. Pilko jäähtyneet perunat reilunkokoisiksi paloiksi isoon kulhoon. Lisää ruohosipuli, punasipuli ja valkuainen.

  5. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa raastimen hienolla terällä. Purista puolikkaan sitruunan mehu. Yhdistä piimä, majoneesi sekä sitruunamehu ja -kuoriraaste. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu keltuainen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  6. Sekoita kastike peruna-sipuliseokseen. Anna maustua jääkaapissa.

  7. Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa kattilassa. Liuota joukkoon lihaliemi- kuutio. Lisää raakamakkarat kiehuvaan veteen 1–2 erässä. Anna makkaroiden kiehua hiljalleen poreilevassa vedessä 5–6 minuuttia.

  8. Ota makkarat liemestä. Makkaran pitää tuntua hieman napakalta liemestä nostettaessa. Laita makkarat talouspaperin päälle ja taputtele ne kuiviksi.

  9. Paista makkarat kuumassa grillissä molemmin puolin kullanruskeiksi.

Vinkki Anna perunasalaatin maustua jääkaapissa mieluiten pari tuntia. Sekoita salaatti ennen tarjoilua, maista ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2907 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Albert Franch Sunyer KUVA Tuomas Kolehmainen

Parsasalsa on herkullista seuraa hauelle. Salsan ainekset kypsennetään kokonaisena, jolloin tuoreet leikkauspinnat saavat kasvikset näyttämään raikkailta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t + yrttiöljyn valutus ja jäähdytys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paistettu hauki, paahdettu roomansalaatti, parsasalsa ja kermainen yrttikastike

Ainekset

1
(noin 600 g)
haukifilee (ruodottomaksi leikattu)
suolaa
valkopippuria
paistinarua sitomiseen
rypsiöljyä ja voita paistamiseen
YRTTIÖLJY
2–3
ruukkua (saksittuna 75 g) tuoreita yrttejä: persiljaa, basilikaa, korianteria, tilliä, lipstikkaa tai ruohosipulia
4
dl
rypsiöljyä
KERMAINEN YRTTIKASTIKE
1
dl (75 g)
aquafabaa (kikherneiden säilöntälientä)
3
dl (225 g)
yrttiöljyä (resepti yllä)
1
rkl
viinietikkaa
1
rkl
kylmää vettä
suolaa
PARSASALSA
1
nippu (450 g)
vihreää parsaa
1
ps (100 g)
lehtikaalia
paistamiseen 2
rkl
rypsiöljyä
1
pieni punasipuli
1
ruukku persiljaa
1
ruukku korianteria
1
sitruuna
½
dl
rypsiöljyä
suolaa
PAAHDETTU ROOMANSALAATTI
2
roomansalaattia tai sydänsalaattia
rypsiöljyä
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista yrttiöljy pari tuntia ennen ruoanvalmistusta. Pilko yrtit karkeasti ja laita tehosekoittimeen. Lisää rypsiöljy ja sekoita noin 5 minuuttia, kunnes seos on sileää. Astian reunojen tulee tuntua lämpimältä: lämpötilan nousu “kypsentää” yrtit, mikä estää niiden hapettumisen ja kastikkeen muuttumisen rusehtavaksi.

  2. Vuoraa siivilä puhtaalla harsokankaalla tai asettele siihen suodatinpussi niin, että se pysyy pystyssä. Valuta yrttiöljy suodattimen läpi kulhoon. Varaa valutukseen aikaa, varsinkin, jos käytät suodatinpussia.

  3. Valmista yrttikastike. Kaada aquafaba eli kikherneliemi sauvasekoittimen mentävään astiaan. Käynnistä sauvasekoitin niin, että pidät sitä astian pohjassa. Kaada hiljalleen joukkoon tarvittava määrä yrttiöljyä. Voit nostaa sauvasekoitinta muutaman kerran rauhallisesti sekoittamisen aikana. Lisää lopuksi viinietikka, vesi ja ripaus suolaa. Sekoita. Lopputuloksen tulisi muistuttaa löysää majoneesia.

  4. Valmista parsasalsa. Leikkaa parsojen puumaiset tyvet pois. Paista parsoja ja kokonaisia lehtikaalin lehtiä kuumalla pannulla öljyssä 2–3 minuuttia, kunnes ne saavat syvemmän vihreän värin ja ruskistuvat hieman. Siirrä ainekset pois pannulta. Pilko parsat pieniksi paloiksi niin, että ne säilyttävät pyöreän muotonsa. Silppua lehtikaalit (ruoteja ei tarvitse poistaa). Kuori ja hienonna punasipulit. Hienonna yrtit. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Yhdistä pilkotut kasvikset, öljy, sitruunan kuori ja mehu keskenään. Mausta suolalla ja tarkista maku.

  5. Valmista hauki. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Levitä haukifilee työlaudalle ja ripottele sen päälle suolaa ja hieman valkopippuria. Leikkaa paistinarusta muutama pätkä valmiiksi. Rullaa haukifilee pitkittäin niin, että aloitat ohuemmalta puolelta, jossa ruodot olivat. Rullaa tiiviisti kohti toista ulkosyrjää. Lopuksi sido rullat muutamalla narunpätkällä, etteivät ne aukea paistaessa.

  6. Kuumenna paistinpannu ja lisää muutama lusikallinen rypsiöljyä pannulle. Paista haukikääröä käännellen muutama minuutti, jotta se saa väriä joka puolelle. Lisää kaksi ruokalusikallista voita pannulle, jatka paistamista 1–2 minuuttia ja valele haukikääröä samalla voisulalla.

  7. Siirrä haukikäärö uunivuokaan ja kypsennä uunissa 4–5 minuuttia. Poista naru ja leikkaa hauki annospaloiksi. Hauen tulisi olla kypsää, mutta keskeltä läpikuultavan ja mehukkaan näköistä.

  8. Leikkaa salaattikerät kahtia. Kuumenna pannu oikein kuumaksi ja lisää öljy. Asettele salaatit pannulle leikkuupinta alaspäin. Anna salaattien karamellisoitua. Tähän kuluu noin minuutti: tarkoitus on antaa salaatille väriä, mutta säilyttää rapean raikas tekstuuri. Nosta salaatit pannulta, käännä leikkuupinta ylös, leikkaa salaatit kahtia ja ripottele päälle hieman suolaa.

  9. Kokoa annokset. Lämmitä kermaista yrttikastiketta pienessä kattilassa, mutta älä anna kastikkeen kuumentua, jottei se juoksetu. Laita kaksi lusikallista kastiketta kullekin lautaselle. Nosta paahdettu salaatti toiselle puolelle lautasta ja lusikoi sen päälle reilusti parsasalsaa. Nosta haukipala viereen ja ripauta päälle vähän suolaa.

Vinkki Säilytä yli jäänyt yrttiöljy jääkaapissa ja käytä se erikseen salaatinkastikkeena.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2907 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rapsahtava lehtitaikinapohja, parsa ja hollandaisekastike sekä ilmakuivattu kinkku muodostavat kesän herkuimman piirakan, jossa oikaistaan kaupan taikinalla ja hollandaisella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
20 min + paistaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hollandaise-parsapiiras

Ainekset

1
(400 g)
esikaulittu voitaikinalevy
1
iso kananmuna
n. 200
g
vihreää parsaa
2
dl
valmista hollandaisekastiketta (esim. Home Chef)
PÄÄLLE
1
rkl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
8
viipaletta ilmakuivattua kinkkua
KORISTELUUN
paahdettuja pinjansiemeniä, miniversoja

Työvaiheet

  1. Sulata taikina juuri ja juuri sulaksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  2. Kauli taikina leivinpaperin päällä hieman ohuemmaksi ja siirrä pellille. Leikkaa taikinan reunaan terävällä veitsellä n. 2 cm:n levyinen kehys siten, ettei veitsi osu ihan taikinan läpi. Pistele haarukalla reikiä kehyksen sisällä olevaan taikinaan. Voitele reunat kevyesti vatkatulla munalla.

  3. Paista taikinalevyä uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on kullankeltainen ja kohonnut.

  4. Valmistele täytteet pohjan paistuessa. Napsauta parsoista kovat tyvet pois. Halkaise parsat. Miniparsat voi käyttää sellaisenaan. Yhdistä hollandaise ja reunojen voitelemisesta yli jäänyt kananmuna.

  5. Ota esipaistettu pohja pois uunista. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  6. Painele taikinan kohonnutta keskiosaa lusikalla hieman tasaisemmaksi. Lusikoi päälle hollandaise-munaseos. Nosta pinnalle parsat. Jatka paistamista noin 15 minuuttia tai kunnes piiras on kypsä.

  7. Lisää jäähtyneen piirakan päälle hienoksi raastettua sitruunankuorta, mustapippuria ja ilmakuivattua kinkkua. Viimeistele kevyesti paahdetuilla pinjansiemenillä, versoilla ja halutessasi kukilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2907 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tämä trendiherkku yhdistää kaksi klassikkoa, ikihyvän jälkkärin ja mummolasta tutun kääretortun. Paahteinen sokeri maustaa täytteen sekä viimeistelee koristelun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 viipaletta
Valmistusaika
50 min + maustuminen 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Crème brûlée -kääretorttu

Ainekset

4
kananmunaa (M-koko)
dl
ruokokidesokeria
dl
perunajauhoja
dl
mantelijauhetta
1
tl
aitoa vaniljaa jauheena
Paahdettu sokeri
dl
sokeria
Käärimiseen
ruokokidesokeria
Täyte
200
g
tuorejuustoa
2
dl
paksua jogurttia
¾
dl
paahdettua sokeria
¼
tl
aitoa vaniljaa jauheena
Lisäksi
1
dl
vispikermaa

Työvaiheet

  1. Paahda ensin sokeri. Sulata sokeri keskilämmöllä paksupohjaisessa laakeassa kattilassa. Sekoita vasta, kun suurin osa sokerista on sulanut. Anna sen paahtua kullanruskeaksi. Kaada sokerisula leivinpaperin päälle pellille. Levitä se metallilastalla heti ohueksi levyksi. Jauha puolet jäähtyneestä sokerista monitoimikoneella hienoksi. Taita loput paloiksi.

  2. Vuoraa pieni, reunallinen pelti (26 cm x 36 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne vaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille. Paista uunin keskitasolla 9–10 minuuttia.

  3. Ripottele ruokosokeria leivinpaperille ja kumoa kypsä pohja sen päälle. Irrota paistopaperi. Kääri torttu pohjalla olevan leivinpaperin kanssa rullaksi ja anna jäähtyä 5 minuuttia.

  4. Sekoita tuorejuusto sileäksi. Lisää jogurtti, paahtosokerimuru ja vanilja. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullaksi lyhyemmästä päästä alkaen. Kääri torttu leivinpaperiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 1 t.

  5. Vaahdota kerma ja pursota tortun pinnalle. Koristele sokeripaloilla ja jauhetulla sokerilla.

 

Kommentit (2)

Hitsari

Alkoi huimaamaan lukiessani ohjetta-

Ihanko totta että siinä ohjeistetaan ensin kaatamaan taikinalevy sokeroidun leivinpaperin päälle, käärimään se rullalle ja pyydetään antamaan sen levätä sen jälkeen viisi minuuttia?

Ja tässä vaiheessa vasta valmistetaan täyte? Millä sen täytteen on ajateltu sukeltävän jo valmiiksi rullalle käärityn taikinalevyn sisälle?

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, mutta minä en ainakaan hitsarina ammatiltani pysty edes kuvittelemaan miten tuo fakiirin suoritus käytännössä tapahtuisi.

Optimal Max Keto

To begin, it carries your body to the condition of ketosis where the fat consuming cycle begins. Rather than utilizing sugar the enhancement involves the calories and fat cells for solid weight reduction. In addition, it assists in uplifting the digestion of your body that upholds you with facilitating in losing solid weight. It likewise improves your processing and decreases the desires for starch. It upgrades the manner in which body consumes off the fat cells and helps in keeping up with keto diet.

https://blogs.vcu.edu/shannonb4/2022/06/24/exposed-optimal-max-keto-revi...

https://www.outlookindia.com/outlook-spotlight/optimal-max-keto-shark-ta...