Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2065 reseptiä.
Linkitetty 184 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti 15 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Savuchilijauhelihapihvit

Ainekset

1 1/2
viipaletta paahtoleipää
1 3/4
dl
kermaa, olutta tai vettä
3
viipaletta pekonia
1
sipuli
500
g
naudanjauhelihaa
2
kananmunankeltuaista
4
rkl
hienonnettua persiljaa
1
tl
savuchilijauhetta (esim. Santa Maria)
1
tl
makeahkoa chilikastiketta
1/2
tl
kuivattua oreganoa
3/4
tl
suolaa
Lisäksi
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita mac & cheese uuniin kypsymään (ks. ohje).
  2. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Hienonna paahtoleipä tehosekoittimessa tai paloittele veitsellä muruiksi. Laita murut kulhoon ja kaada neste päälle. Anna turvota noin 5 min.
  3. Kuutioi pekoni. Hienonna sipuli. Paista pekonia ja sipulia paistinpannussa, kunnes sipuli on pehmennyt ja pekoni on kypsää muttei vielä rapeaa.
  4. Sekoita pekoni, sipuli, jauheliha, keltuaiset ja mausteet leipämurujen joukkoon. Vaivaa tasaiseksi, joko käsin tai monitoimikoneella.
  5. Muotoile taikina kostutetuin käsin noin 10 pihviksi. Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista pihveihin väri kovalla lämmöllä. Laske lämpöä ja paista kypsiksi, 2–3 min molemmin puolin. Tarjoa heti mac & cheesen kanssa.

 Muheva ja täyteläinen ruoka vaatii seurakseen raikasta olutta. Sitruksisen luonteikas Sierra Nevada Pale Ale, 3,46 e/0,35 l, tasapainottaa jauhelihan, juuston ja makaronin tuhtiutta. Jos haluat ehdottomasti punaviiniä, täyteläisen luumuinen portugalilainen Quinta da Espiga, 6,98 e, on kokeilemisen arvoinen. (JUOMASUOSITUS Tuomas Tanttu)

Mac & cheese

Ainekset

1
l
makaroonia
1–2
rkl
rypsiöljyä
1
sipuli
1
rkl
voita
4
dl
(200 g) juustoraastetta (esim. pitkään kypsytetty cheddar)
Juustokastike
4
rkl
voita
4
rkl
vehnäjauhoja
4 3/4
dl
maitoa
3 1/2
dl
(175 g) juustoraastetta
1
tl
suolaa
1
tl
paprikajauhetta
ripaus muskottipähkinää
1/2
tl
mustapippuria
(1
tl
dijoninsinappia)
Leivänmurukuorrutus
2
viipaletta
kuivahtanutta paahtoleipää tai 1 1/2 dl korppujauhoja
2
rkl
voita
1
dl
(50 g) juustoraastetta
1
tl
paprikajauhetta

Työvaiheet

  1. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä noin 6 min, niin että se jää hieman raa’aksi. Raasta juusto koko makaronilaatikkoa varten. Valuta ja sekoita öljy joukkoon, jotta makaronit eivät tartu toisiinsa kiinni. Laita sivuun odottamaan.
  2. Tee juustokastike: Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä miedolla lämmöllä 1–2 min koko ajan sekoittaen. Älä anna jauhojen ruskistua. Kaada maito jauhojen joukkoon alkuun vähän kerrallaan ja vispaa kunnolla, ettei synny paakkuja. Anna kastikkeen hautua 5–8 min koko ajan sekoittaen. Sekoita juusto kastikkeeseen ja anna sulaa. Mausta suolalla, paprikalla, muskotilla, pippurilla ja halutessasi sinapilla.
  3. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulia miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää juustoraaste ja juustokastike kattilaan. Kuumenna, kunnes juusto sulaa. Nosta pois liedeltä.
  4. Esivalmistele kuorrutus: Jos käytät paahtoleipää, hienonna se tehosekoittimessa tai veitsellä. Sulata voi pannussa. Sekoita leivänmurut tai korppujauhot voihin ja nosta pannu liedeltä.
  5. Sekoita makaronit juustokastikkeeseen. Levitä seos voideltuun uunivuokaan.
  6. Sekoita leivänmurut juustoraasteeseen ja ripottele uunivuokaan. Lisää lopuksi paprikajauhe. Kypsennä uunissa noin 30 min, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1023 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Jos ikävöit mummon lihapullia, nämä papupullat osuvat maultaan lähimmäs. Mehevän herkulliset pallerot maistuvat parhaalta tomaattikastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h + kvinoan jäähdytys ja massan tekeytyminen jääkaapissa
Vaikeustaso
Helppo

Paremmat papupullat

Ainekset

1
tlk
mustapapuja
½
dl
kvinoaa
2
salottisipulia (tai 1 keltasipuli)
3
valkosipulinkynttä
3
rkl
hienonnettua persiljaa
1
dl
vegaanista juustoraastetta
2
tl
perunajauhoja
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
soijakastiketta
½
tl
suolaa
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
fenkolia
1
tl
sokeria
2
tl
sitruunamehua
Päälle
2
rkl
öljyä
Lisäksi
1
prk
valmista pastakastiketta
300
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Valuta ja huuhdo mustapavut ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 15 minuuttia, kunnes pavut halkeilevat. Ota pois uunista ja jäähdytä. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.
  2. Huuhdo ja keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä kunnolla.
  3. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna persilja.
  4. Laita pavut, sipulit ja mausteet tehosekoittimeen – tai käytä sauvasekoitinta – ja aja tasaiseksi. Lisää loput ainekset käsin ja tarkista maku. Siirrä jääkaappiin tekeytymään 30 minuutin ajaksi.
  5. Pyöritä massasta pieniä pullia leivinpaperin päälle uunipellille. Sivele öljyllä. Paista noin 25 minuuttia.
  6. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kuumenna pastakastike paistinpannulla ja lisää spagetti ja kypsät pullat varovasti joukkoon.

Vinkki! Ravintohiivahiutaleet ovat vegaanin parmesaani, ripottele halutessasi niitä pasta-annoksen päälle. Juustoisen ja pähkinäisen maun lisäksi ne nostavat ruuan ravintoarvoja.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2065 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Muurikkapaella saa, ja sen pitääkin, kärähtää kevyesti kiinni pannuun! Maistuva liemi, laadukas riisi ja itse tehty mausteseos tekevät paellasta uskomattoman herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + sofrito 30 min + liemi 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paella

Ainekset

3
broilerin koipireittä
100
g
chorizoa
1
punainen paprika
5
dl
paella- tai risottoriisiä
100
g
(pakaste)herneitä
n. 1
dl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
12
jättikatkarapua
Liemi
1
kg
sinisimpukoita
¼
tl
sahramia
4
dl
kuivaa valkoviiniä
l
vettä
3
kanaliemikuutiota
3–4
timjaminoksaa
3–4
rosmariininoksaa
Sofrito
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
1
tähtianis
1
laakerinlehti
6
luumutomaattia
Lisäksi
2
sitruunaa
¼
dl
oliiviöljyä
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee sofrito. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä mausteiden kanssa öljyssä kattilassa 5 minuuttia välillä sekoittaen. Halkaise tomaatit, poista kannat ja siemenet. Lisää tomaatit kattilaan ja hauduta 20 minuuttia välillä sekoittaen. Poista tähtianis ja laakerinlehti.
  2. Keitä liemi. Harjaa simpukat kylmässä vedessä. Kopauta niitä kevyesti ja heitä avonaiset tai rikkoutuneet pois. Lämmitä sahramia kattilassa, lisää viini ja kiehauta. Lisää vesi, liemikuutiot ja yrtit, kiehauta. Keitä simpukoita liemessä 1 minuutti. Ota ne reikäkauhalla pois ja säästä avautuneet paellan viimeistelyyn. Heitä pois ne, jotka eivät avaudu. Pidä liemi kuumana.
  3. Laita koipireidet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Viillä terävällä veitsellä koipireiden päältä luu esiin ja leikkaa luu varovasti irti.
  4. Ota kaikki paellan aineet esille. Leikkaa chorizo ja paprika 1 cm:n kuutioiksi. Mittaa riisi ja herneet valmiiksi.
  5. Kuumenna muurikka ja lisää 1 rkl öljyä. Paista broileria muutama minuutti ja siirrä pois pannusta. Lisää 1 rkl öljyä ja paista chorizot ja paprikat, mausta savupaprikalla ja siirrä sivuun. Paista vielä ravut nopeasti 1 rkl:ssa oliiviöljyä ja siirrä sivuun.
  6. Mittaa pannuun ½ dl öljyä ja kuullota siinä riisiä muutama minuutti. Lisää sofrito, broilerit ja noin puolet liemestä. Sekoittele ja anna hautua noin 10 minuuttia. Lisää paprikat, chorizot ja loppu liemi. Hauduta 6–8 minuuttia. Maistele riisin kypsyyttä ja suolaisuutta. Lisää suolaa tarvittaessa.
  7. Sekoita herneet, ravut ja simpukat kevyesti kypsään riisiin. Kun liemi on imeytynyt, anna paellan paistua sekoittelematta 1 minuutti, se saa tarttua hieman kiinni pannuun.
  8. Lohko sitruunat. Purista pari lohkoa paellaan ja laita loput sen päälle. Viimeistele öljyllä, persiljalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Kikkoman on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Kikkoman

Poke-kastike soveltuu ihanteellisesti Havaijilta lähtöisin olevaan ruokatrendiin, poke-kulhoon, mutta maukas kastike nostaa myös makaronilaatikon uudelle tasolle.

...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Poke-kastikkeella maustettu makaronilaatikko

Ainekset

2
rkl
voita
200
g
ruskeita herkkusieniä viipaloituna
1 iso keltasipuli tai 2-3 salottisipulia (n. 150 g) hienonnettuna
4
isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
1,5
dl
Kikkoman Poke-kastiketta
1
dl
salviaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä
400
g
naudan jauhelihaa (n. 17 % rasvaa)
400
g
makaronia tai esim. orecchiette-pastaa
200
g
cheddaria raastettuna
3
kananmunaa
1
l
huoneenlämpöistä lihalientä

Työvaiheet

  1. Kuumenna voi paistinpannussa ja paista herkkusieniä käännellen, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Lisää sipuli ja valkosipuli, ja paista vielä muutaman minuutin ajan sekoitellen.
  2. Nosta pannu pois levyltä ja lisää 0,5 dl Poke-kastiketta, salvia sekä mustapippuria. Sekoita ja siirrä sivuun odottamaan.
  3. Kuumenna puhdistettu paistinpannu ja lisää jauheliha. Ruskista liha omassa rasvassaan rapeaksi. Nosta pannu levyltä ja mausta lopulla Poke-kastikkeella ja mustapippurilla.
  4. Voitele uunivuoka ja lisää makaronit, jauheliha, sieni-sipuliseos sekä juustoraaste. Sekoita huolellisesti.
  5. Vispilöi kananmunat lihaliemeen ja kaada seosta muiden ainesten päälle niin, että makaronit juuri ja juuri peittyvät.
  6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Sekoita ruokaa kerran kypsennyksen puolivälissä, jotta makaronit eivät painu vuoan pohjalle. Saat pinnasta tarvittaessa erityisen rapean, jos kytket kypsennyksen lopuksi uunin grillivastukset päälle ja paahdat ruoan pintaa kunnes se on ruskistunut. Anna makaronilaatikon vetäytyä uunista ottamisen jälkeen noin 10 minuuttia. Tarjoile vihersalaatin kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2065 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Mehevän uunipastan salaisuus? Iso nippu lehtikaalia, kermainen liemi sekä pekonipeitto, jonka alla pasta saa muhia rauhassa kypsäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekoni-lehtikaalipasta uunissa

Ainekset

1
ps (200 g)
lehtikaalia
1
purjo
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
oreganoa, persiljaa tai basilikaa
4
dl
pastaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
5
dl
vettä
1
kasvis- tai kanaliemikuutio
2
dl
kermaa
1
pkt (180 g)
pekonia
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja paloittele lehdet. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtti. Sekoita vihannekset, yrttisilppu ja pasta korkeareunaisessa uunivuoassa ja mausta suolalla ja pippurilla. (Jos kypsennät ruuan seuraavana päivänä, peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin.)
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Tee liemi vedestä ja liemikuutiosta. Sekoita kerma joukkoon ja kaada liemi kuumana pastan ja vihannesten päälle. Levitä pekonit pinnalle ja valuta öljy päälle. Paista pastavuokaa uunissa 30 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.

Kommentit (0)