Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Lehtipihvit
Ainekset
4
pihvikarjan lehtipihviä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
(sormi)suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
4
viipaletta maustevoita (itse tehtyä tai esim. Lieksan Laatuherkut)
Työvaiheet
- Ota pihvit huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Tee muurikkakasvikset.
- Sivele lehtipihveille kevyesti öljyä. Paista ne grillissä tai paistinpannussa kypsiksi, noin 1 minuutti molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa maustevoin ja kasvisten kanssa.
Vihreät muurikkakasvikset
Ainekset
2
valkosipulinkynttä
4
kevätsipulia
n. 1,2
kg
kasviksia (esim. kukkakaali, parsa, fenkoli)
3/4
dl
oliivi- tai rypsiöljyä
200
g
fetaa (palana, ei kuutioina)
1
tl
(sormi)suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi kevätsipulit. Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Voit halutessasi esikeittää kasviksia suolalla maustetussa vedessä, niin ne kypsyvät nopeammin pannussa. Herneenpaloille riittää 1 minuutin keittoaika, kukkakaalille ja parsalle noin 3 minuuttia.
- Kuumenna öljy muurikassa tai wokpannussa. Paista valkosipuleita pari minuuttia. Lisää kasvikset ja paista, kunnes ne lämpenevät ja ovat rapsakan kypsiä.
- Murustele feta joukkoon. Lisää kevätsipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Peitä kasvikset foliolla, jos et tarjoa niitä heti.