30 minuutin vietnamilaiset lihapullat.
Nem nuong -possupullat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuullota riisiä pienessä pannussa keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes riisi saa kullankeltaisen värin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Laita riisi mortteliin ja hienonna huolella.
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa kevätsipuli pienenpieniksi paloiksi. Yhdistä sipulit riisin, jauhelihan ja mausteiden kanssa. Pyörittele massasta kostutetuin käsin noin 30 pientä pullaa.
- Paista pullat muutamassa erässä kypsiksi grillissä tai pannussa rypsiöljyssä. Voit myös kypsentää ne 225-asteisessa uunissa, noin 12 minuuttia.
- Tarjoa pullat nuoc leo -pähkinäkastikkeen ja nuoc cham -dipin kera.
VINKKI Kääräise pullat salaatinlehteen bo ssäm -ohjeen tyyliin. Voit tarjota pullien kanssa minttua, korianteria ja thaibasilikaa. Pikkelöidyt kasvikset ja keitetty riisi sopivat myös hyvin pullien seuraan.
Maapähkinädippi Nuoc leo
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda maapähkinöitä kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen, kunnes ne alkavat saada väriä, 2–4 minuuttia. Rouhi pähkinät.
- Kuori ja viipaloi valkosipuli. Poista chilistä kanta ja siemenet, hienonna chili. Kuullota valkosipulia ja chiliä pannussa öljyssä noin 1 minuutti. Lisää pähkinät ja kookoskerma. Kiehauta seos ja anna porista keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes se hieman paksuuntuu.
- Lisää tamarindi, kalakastike ja sokeri joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää sen verran vettä, että saat haluamasi paksuisen tahnan. Seos saa olla paksumpaa, jos nautit lihapullat salaatinlehdestä, ja hieman ohuempaa, jos kastike on tarkoitettu dippailuun. Anna kastikkeen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.
(5 dl, valmistus 20 min)
Chilidippi Nuoc cham
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja kanta. Kuutioi chili.
- Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita, kunnes sokeri liukenee.
(4 annosta, valmistus 5 min)