Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Possunkyljykset ja sinappikastike

Ainekset

4
possunkyljystä (à 130–150 g)
1
tl
suolaa
2
rkl
vehnäjauhoja
3
rkl
rypsiöljyä
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Kastike
2
rkl
kokojyväsinappia
2
dl
ruokakermaa
suolaa, mustapippuria
Lisäksi
paistettuja perunoita

Työvaiheet

  1. Ota lihat huoneenlämpöön 1 tunti ennen valmistusta.
  2. Laita uuni lämpenemään 70 asteeseen. Mausta kyljykset suolalla ja pyöräytä vehnäjauhoissa. Paista paistinpannussa molemmin puolin öljyssä keskilämmöllä 4-6 minuuttia kummaltakin puolelta.
  3. Mausta kyljykset pippurilla ja laita uuniin vetäytymään siksi ajaksi, kun paistat perunat ja teet kastikkeen.
  4. Lisää tilkka vettä kyljesten paistinpannuun ja raaputa pannuun tarttuneet jauhot pohjalta. Lisää sinappi ja kerma. Keitä muutama minuutti, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Tarjoa kyljykset kastikkeen ja paistettujen perunoiden kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Nyt menee ronskisti överiksi: näihin hodareihin lastataan sekä nakki että jauhelihakastiketta. Viimeistele tulisilla jalapenoilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sloppy joe -jauhelihahodarit

Ainekset

8
hotdog-sämpylää
8
pitkää nakkia
Sloppy joe -kastike
600
g
naudanjauhelihaa (rasvaa 12–16 %)
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
2
dl
vettä
1/2
lihaliemikuutio
1
dl
ketsuppia
2
rkl
tomaattipyreetä
1-2
tl
tummaa siirappia
1
tl
vahvaa sinappia
1
rkl
worcesterkastiketta
1
tl
mustapippuria myllystä
(riapus suolaa)
Cheddarkastike
200
g
cheddarjuustoa
1 1/2
dl
täysmaitoa
1
dl
ranskankermaa
1/4
tl
suolaa
1/2
tl
paprikajauhetta
Jalapeno-kurkkusalsa
1
dl
säilöttyjä jalapenoviipaleita
10
pientä cornichon-säilykekurkkua
1
kevätsipuli

Työvaiheet

  1. Aloita sloppy joe -kastikkeesta. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä, isossa korkeareunaisessa pannussa, keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää.
  2. Lisää jauheliha pannuun ja paista kypsäksi, noin 5 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutio, ketsuppi, tomaattipyree, siirappi ja sinappi. Sekoita ja hauduta kastiketta kannen alla 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kun kastike on sakeaa, lisää worcester ja pippuri. Sekoita, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
  3. Tee cheddarkastike. Raasta juusto. Vatkaa maito ja ranskankerma keskenään kasarissa tai paksupohjaisessa kattilassa. Laita kasari liedelle ja säädä lämpö matalaksi. Lisää juustoraaste ja lämmitä hitaasti koko ajan sekoittaen ja lämpöä hitaasti nostaen, kunnes juusto sulaa. Kun kastike alkaa höyrytä, siirrä kasari pois liedeltä. Mausta kastike suolalla ja kaada se pieneen uunivuokaan odottamaan. Säädä uuni täydelle teholle ja kytke grillivastus päälle.
  4. Valuta jalapenot. Viipaloi kurkut ja kevätsipuli. Yhdistä jalapenot, kurkut ja sipulit.
  5. Kostuta sämpylät vedellä ja lämmitä ne mikrossa tai höyrytä kuumiksi siivilässä vesikattilan päällä kannella peitettynä.
  6. Lämmitä nakit höyryttämällä tai paistamalla ne paistinpannussa.
  7. Paahda juustokastiketta uunissa grillivastusten alla 2–3 minuuttia, kunnes pinta kuplii ja ruskistuu. Ripottele paprikajauhetta päälle.
  8. Lusikoi hodareihin sloppy joe -kastiketta ja lisää nakki. Tarjoa hodari jalapeno-kurkkusalsan ja cheddarkastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Kun chori eli makkara ja pan eli leipä kohtaavat, syntyy argentinalainen choripan. Kastikkeen paikkaa pitää hapokkaan puraiseva chimichurri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Argentiinalaiset choripánit

Ainekset

8
chorizo-tuoremakkaraa
8
hotdog-sämpylää
Tomaattinen chimichurri
100
g
luumukirsikkatomaatteja
1/2
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
persiljaa
1/2
ruukku
korianteria
2
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
1/2
punainen chili
1/2
dl
punaviinietikkaa
1/2
sitruunan mehu
2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
oliiviöljyä
Lehtikaalislaw
200
g
lehtikaalia
1
tl
suolaa
2
tl
oliiviöljyä
1
hapokas omena (esim. Granny Smith)

Työvaiheet

  1. Tee ensin chimichurri. Kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Hienonna yrtit ja chili. Yhdistä aineet kulhossa. Sekoita joukkoon etikka, sitruunamehu, sokeri ja suola. Anna seoksen mehustua 15 minuuttia.
  2. Valmista sillä aikaa lehtikaalislaw. Huuhtele kaalinlehdet ja poista lehtiruodit. Revi lehdet kulhoon. Lisää suola ja öljy ja hiero kaalia ronskilla otteella muutama minuutti, kunnes se pehmenee ja tummuu. Kuori omena ja leikkaa se tikuiksi. Sekoita omenatikut lehtikaaliin.
  3. Lisää oliiviöljy chimichurriin koko ajan sekoittaen. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita. Säilytä chimichurri jääkaapissa.
  4. Grillaa tai paista makkarat kypsiksi, noin 15 minuuttia välillä kääntäen. 
  5. Kostuta sämpylät vedellä ja lämmitä ne nopeasti grillissä tai mikrossa, tai höyrytä sämpylät kuumiksi siivilässä vesikattilan päällä kannella peitettynä.
  6. Täytä sämpylät makkaroilla ja tarjoa chimichurrin ja lehtikaalislawn kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Juuri ja juuri on riittävästi, kun puhutaan possunfileen kypsyydestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + marinointi 6 t
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu porsaan sisäfilee

Ainekset

n. 600
g
porsaan sisäfile
(1
tl
sormisuolaa)
Marinadi
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1
rkl
vettä
1
rkl
sinapinsiemeniä
1
tl
curryjauhetta

Työvaiheet

  1. Sekoita marinadin aineet keskenään. Laita filee sopivan kokoiseen astiaan ja sivele marinadi sen pintaan. Peitä astia kannella tai tuorekelmulla ja laita filee jääkaappiin maustumaan vähintään 6 tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
  2. Ota filee jääkaapista tuntia ennen grillausta. Pyyhi mausteet lihan pinnalta; säästä marinadi grillaamiseen.
  3. Kuumenna grilli täydelle teholle. Jos käytät paistolämpömittaria, työnnä se fileen paksuimpaan kohtaan. Grillaa lihaa avoimessa grillissä, käännä filee minuutin välein. Sivele välillä marinadia lihan pintaan. Jatka noin 15 minuuttia, kunnes filee tuntuu napakalta mutta ei jäykältä tai kunnes sen sisälämpö on 58 astetta.
  4. Nosta liha leikkuulaudalle vetäytymään 10 minuutiksi. Halutessasi voit kääriä sen folioon. Sisälämpötila nousee ainakin 5 astetta vetäytymisen aikana.
  5. Viipaloi filee tarjolle poikkisyin. Ripottele suola viipaleille.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Kyljysten makutakuu on inkivääri, joka muuttuu pannussa makean hillomaiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääripossu ja paistettu paksoi

Ainekset

2
porsaan luullista kyljystä
5 cm:n
pala
inkivääriä
4
valkosipulinkynttä
1 + 1
rkl
rypsiöljyä
200
g
paksoita tai broccolinia
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Kastike
1/2
dl
appelsiinimehua
2
rkl
osterikastiketta
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
hoisinkastiketta

Työvaiheet

  1. Tee possunkyljysten rasvaosaan pystyviillot 1 cm:n välein, jotta pihvi ei paistettaessa mene kuprulle.
  2. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulit. Pese ja halkaise paksoit. Jos käytät broccolinia, poista niistä kuivat kannat.
  3. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
  4. Laita kyljykset kuivaan pannuun ja lämmitä pannu rauhallisesti aivan kuumaksi. Anna kyljysten ruskistua yhdeltä puolelta, noin 3 minuuttia. Käännä, lisää 1 rkl öljyä ja inkivääri. Paista inkivääriä ja kyljyksiä 2 minuuttia, lisää valkosipuli ja kypsennä kunnes valkosipuli melkein ruskistuu. Kaada maustekastike pannuun, kiehauta ja jatka kypsentämistä vielä 2 minuuttia lientä kyljysten päälle lusikoiden, jotta liha pysyy mehukkaana ja maustuu.
  5. Siirrä kyljykset lautasille vetäytymään ja kaada kastike päälle, mausta mustapippurilla. Lisää pannuun 1 rkl öljyä ja lämmitä kuumaksi. Paista paksoi tai broccolini nopeasti molemmin puolin ja tarjoa lihan kanssa.

Kommentit (0)