Hanna Jensen on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Resepti hiukan sovellettuna: Melissa Clark

Tämän vegeburgeritaikinan tekeminen ei käy ihan hetkessä, ja raaka-aineiden hakeminenkin on oma harrastuksensa, mutta ah, vaiva kannattaa. Loistava koostumus, ihana maku. Lihansyöjätkin kiittävät.

Kun reseptissä on näin monta ainesosaa, on helpointa tarttua tähän ruokaan viikonloppuna. Itse pakastin osan taikinasta pihveiksi muotoiltuna. Osta ainekset etukäteen, koska esimerkiksi tempehiä ja tofua on hankala korvata. Tamari-maustettuja manteleita tai cashew-pähkinöitä en löytänyt, mutta käytin savustettuja.

Hampurilaissämpylät tein ennen pihvien valmistamista Soppa365:n Me Naisten burgerisämpyläohjeen mukaan https://www.soppa365.fi/resepti/6206/burgerisaempylaet/

Voit katsoa New York Timesin vegeburgerin tekovideon täällä: http://www.nytimes.com/video/dining/100000003006171/ultimate-veggie-burger.html

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6:lle
Valmistusaika
30 min + 1 h
Vaikeustaso
Vaikea

New York Timesin ultimate kasvisburgeri

Ainekset

110
g
tofua siivuina (valutettuna)
oliiviöljyä
5
dl
herkkusieniä viipaloituna
1
tl
suolaa (tai maun mukaan)
mustapippuria
4
dl
kidneypapuja
2
dl
cashew-pähkinöitä tai manteleita (tamari-maustettuja, jos löytyy)
1/3
cup
japanilaista panko-korppujauhoa
1
dl
juustoraastetta (cheddar)
2
isoa
kananmunaa
2
rkl
majoneesia
2
kevätsipulin vartta, paloiteltuna
3
normaalikokoista valkosipulin kynttä
1
tl
savupaprikajauhetta (pimentón)
110
g
tempehiä, murustettuna
1
dl
keitettyä riisiä (mieluiten tummaa)
1
keskikokoinen punajuurikas kuorittuna ja raastettuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 110 asteeseen (kiertoilma, jos on). Siivuta tofu, kuivaa talouspaperilla ja asettele uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele molemmat puolet tofupalasista oliiviöljyllä. Asettele leivinpaperille siivutetut herkkusienet, ripottele päälle 2 rkl oliiviöljyä ja suolaa.
  2. Levitä toiselle uunipellille kidneypavut ja raastettu punajuurikas ja mausta suolalla ja 1 rkl oliiviöljyä.
  3. Lisää molemmat pellit uuniin. Anna papujen ja punajuurikkaan paahtua 15 minuutin ajan, kunnes pavut alkavat halkeilla. Jatka tofun ja herkkusienten paahtamista vielä 10 minuuttia. Ota uunipellit pois uunista ja anna jäähtyä.
  4. Laita pähkinät tehosekoittimeen ja surrauta ne rouheeksi. Lisää jäähtynyt papu-punajuurikas-seos, herkkusienet, tofu, japanilaiset panko-korppujauhot, juustoraaste, kananmunat, majoneesi, kevätsipuli, valkosipuli, savupaprika ja 1 tl suolaa. Surrauta kunnes ainekset ovat sekoittuneet toisiinsa hyvin (älä liian hienoksi!). Lisää sekaan tempeh ja riisi ja surrauta pari sekuntia. Kaavi burgeritaikina kulhoon ja laita se jääkaappiin vetäytymään ainakin kahdeksi tunniksi (tai jopa 5 päiväksi, voit myös pakastaa taikinan sellaisenaan tai muotoiltuna pihveinä).
  5. Kun olet valmis grillaamaan tai paistamaan burgerit, jaa taikina 6 yhtäsuureen osaan ja muotoile niistä pihvit. Siirrä ne takaisin jääkaappiin odottamaan grillausta (ne paistuvat paremmin, jos laitat ne grilliin kylminä).
  6. Kuumenna grilli. Paista burgereita matalalla tulella kunnes ne ovat "hiiltyneet" molemmilta puolilta, noin 4-6 minuuttia per puoli. Jos ne alkavat hiiltyä ennen kuin ne ovat tarpeeksi kypsiä, siirrä ne epäsuoralle lämmölle grillin sivuun. Voit myös paistaa pihvit paistinpannussa tai parillapannussa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 80 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Bataatti ja nopeasti kypsyvä soijarouhe tekevät intialaisesta currysta ruokaisan. Soijarouhe imee maukasta kastiketta hyvin, mutta sitä ei kannata haudutella kastikkeen joukossa kuin viitisen minuuttia. Muuten kastike tukevoituu liikaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatticurry

Ainekset

1
pieni bataatti
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
punainen tai vihreä chili
1
rkl
inkivääriä raastettuna
2
rkl
öljyä
500
g
paseerattua tomaattia
1
prk (250 g)
kookoskermaa
1
kasvisliemikuutio
2
tl
sokeria
1
tl
garam masalaa
1
tl
kurkumaa
1
dl
soijarouhetta
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, viipaloi. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Paista sipulia ja valkosipulia öljytilkassa paistinpannulla muutama minuutti.
  3. Lisää pannulle bataattikuutiot, paseerattu tomaatti, kookoskerma, chili, inkivääri ja kasvisliemikuutio. Kiehauta.
  4. Mausta sokerilla, garam masalalla ja kurkumalla. Kypsennä keskilämmöllä 10–15 minuuttia bataattikuutioiden koosta riippuen, eli niin kauan, kunnes bataatit tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä.
  5. Lisää soijarouhe. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Hienonna päälle korianteria. Tarjoa basmatiriisin tai naanleivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2155 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pikapasta on arkipäivän pelastus! Tämä kypsentämättä valmis kastike on raikkaan sitruunainen ja ihanan juustoinen. Paahdetut kurpitsansiemenet tuovat pastaan rapean makulisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsansiemenpasta

Ainekset

300
g
spagettia
1–2
valkosipulinkynttä
½ + ½
tl
suolaa
½
dl
oliiviöljyä
1
sitruuna
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
ruukku
lehtipersiljaa
dl (60 g)
parmesaania
2
tl
oreganoa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmistele muut aineet pastan kiehuessa.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit, laita mortteliin ja lisää ½ tl suolaa. Murskaa valkosipuli tahnamaiseksi ja lusikoi isoon kulhoon. Lisää öljy, raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista mehu joukkoon. Paloittele tomaatit, hienonna persilja ja raasta juusto. Lisää ne valkosipuliseokseen, mausta oreganolla, pippurilla ja suolalla ja sekoita hyvin.
  3. Paahda siemeniä kuumassa kuivassa pannussa 1–2 minuuttia. Jauha ne morttelissa tai tehosekoittimessa karkeaksi. Jätä odottamaan.
  4. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla keitinvedestä kulhoon tomaatti-juustoseokseen. Sekoita voimakkaasti ja lisää tilkka kuumaa keitinvettä niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi.
  5. Sekoita paahdetut siemenet pastaan.

Kommentit (1)

Vierailija

hyvän tuntunen resepti. selkeät ja yksinkertaiset aineet. tätä tulen taatusti tekemää.

Helsingin Sanomat on lisännyt 80 reseptiä.
Linkitetty 124 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Tuplaa makaronilaatikon paras osa eli pinnalta rapeat sattumat: kypsennä ainekset tavallisella uunipellillä! Kasvisversioon upotetaan soijarouhetta, fetaa ja kirssikkatomaatteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen peltimakaronilaatikko

Ainekset

200
g
täysjyväpastaa
2
dl
soijarouhetta
2
dl
kiehuvaa vettä
1
keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
150
g
juustoraastetta
5
dl
maitoa tai kasvimaitoa
2
kananmunaa
150
g
fetajuustoa
250
g
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti suolalla maustetussa vedessä, valuta lävikössä. Levitä pastat voidellulle uunipellille (tai leivinpaperin päälle).
  2. Mittaa soijarouhe kulhoon. Kaada päälle kuuma vesi. Anna turvota 5 minuuttia.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä paistinpannulla muutama minuutti. Lisää soijarouhe. Paista pari minuuttia. Mausta oreganolla ja ½ tl:lla suolaa. Sekoita sipuli-soijarouheseos ja juustoraaste pastan joukkoon pellille.
  4. Sekoita mittakannussa maito, kananmunat ja ½ tl suolaa. Kaada seos pastaseoksen päälle. Murustele päälle fetajuustoa. Huuhtele kirsikkatomaatit, leikkaa puoliksi ja levitä pastapellin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pasta on paistunut pinnalta rapeaksi.

Kommentit (2)

Saskia Smids
Seuraa 
Liittynyt19.10.2017

Tämä oli aivan täys-floppi resepti! Käytin hyviä raaka-aineita ja tein kaiken kuten reseptissä oli ohjeistettu, ruuasta tuli hyvin mauton, ei saanut alas ilman ketšuppia. Resepti epäilytti jo ennen kokeilua, keitetty pastaa vielä 20min munamaidossa uunissa, ei se toimi, eikä se toiminutkaan (suomalainen makaronilaatikko on erilainen resepti, munamaito toimii siinä ihan hyvin). Tämä taitaa olla ensimmäinen resepti täältä sivustolta, joka on niin floppi. Olen tehnyt tältä sivustolta noin 50 reseptiä ainakin. 

Haloo

Kuvassa ei ole pelti vaan vuoka!

Helsingin Sanomat on lisännyt 80 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Uunipastarullien sisältä löytyy sitruunalla terästettyä pinaatti-juustotäytettä. Maistuu ihanan mehevältä ja raikkaalta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Lasagna roll-ups eli uunipastarullat

Ainekset

2
pkt (yht. 500 g)
tuorelasagnelevyjä
Täyte
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
oliiviöljyä
150
g
tuoretta babypinaattia tai pieniä nokkosenlehtiä
1
prk (250 g)
ricottaa
1
dl
parmesaania raastettuna
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
Päälle
2
dl
ruokakermaa
200
g
vuohenjuustoa
3
rkl
parmesaania raastettuna
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
pinjansiemeniä, vihreää salaattia

Työvaiheet

  1. Jos käytät nokkosia, aloita niiden käsittelystä. Kerää vain pieniä lehtiä. Nuoret, kirkkaanväriset latvaversot maistuvat parhailta. Huuhtele nokkoset. Ryöppää nokkosia suolalla maustetussa vedessä minuutti. Laske aika siitä, kun vesi alkaa kiehua uudelleen. Laita nokkoset ryöppäyksen jälkeen siivilään. Huuhtele kylmällä vedellä. Puristele vesi pois.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota öljyssä kypsiksi. Lisää pinaatti tai nokkoset. Paista käännellen muutama minuutti. Voit halutessasi hienontaa niitä veitsellä pienemmäksi. Sekoita joukkoon ricotta, parmesaani, persilja, sitruunamehu, kuoriraaste ja mausteet.
  3. Leikkaa lasagnelevyt pitkittäin puoliksi. Levitä täyte levyille. Kääri rulliksi. Nosta rullat voideltuun uunivuokaan vierekkäin pystyasentoon.
  4. Lämmitä kerma kattilassa. Lisää vuohenjuusto ja anna sen sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan. Raasta päälle parmesaania.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä noin 5 minuuttia folion alla. Ripottele päälle halutessasi paahdettuja pinjansiemeniä. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Kommentit (1)

Darja

Kauheesti näillä teijän ohjeilla pittää eri ainesosia ostaa. Eipä työttömällä riitä tommosiin rahat.