Hanna Jensen on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Resepti hiukan sovellettuna: Melissa Clark

Tämän vegeburgeritaikinan tekeminen ei käy ihan hetkessä, ja raaka-aineiden hakeminenkin on oma harrastuksensa, mutta ah, vaiva kannattaa. Loistava koostumus, ihana maku. Lihansyöjätkin kiittävät.

Kun reseptissä on näin monta ainesosaa, on helpointa tarttua tähän ruokaan viikonloppuna. Itse pakastin osan taikinasta pihveiksi muotoiltuna. Osta ainekset etukäteen, koska esimerkiksi tempehiä ja tofua on hankala korvata. Tamari-maustettuja manteleita tai cashew-pähkinöitä en löytänyt, mutta käytin savustettuja.

Hampurilaissämpylät tein ennen pihvien valmistamista Soppa365:n Me Naisten burgerisämpyläohjeen mukaan https://www.soppa365.fi/resepti/6206/burgerisaempylaet/

Voit katsoa New York Timesin vegeburgerin tekovideon täällä: http://www.nytimes.com/video/dining/100000003006171/ultimate-veggie-burger.html

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6:lle
Valmistusaika
30 min + 1 h
Vaikeustaso
Vaikea

New York Timesin ultimate kasvisburgeri

Ainekset

110
g
tofua siivuina (valutettuna)
oliiviöljyä
5
dl
herkkusieniä viipaloituna
1
tl
suolaa (tai maun mukaan)
mustapippuria
4
dl
kidneypapuja
2
dl
cashew-pähkinöitä tai manteleita (tamari-maustettuja, jos löytyy)
1/3
cup
japanilaista panko-korppujauhoa
1
dl
juustoraastetta (cheddar)
2
isoa
kananmunaa
2
rkl
majoneesia
2
kevätsipulin vartta, paloiteltuna
3
normaalikokoista valkosipulin kynttä
1
tl
savupaprikajauhetta (pimentón)
110
g
tempehiä, murustettuna
1
dl
keitettyä riisiä (mieluiten tummaa)
1
keskikokoinen punajuurikas kuorittuna ja raastettuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 110 asteeseen (kiertoilma, jos on). Siivuta tofu, kuivaa talouspaperilla ja asettele uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele molemmat puolet tofupalasista oliiviöljyllä. Asettele leivinpaperille siivutetut herkkusienet, ripottele päälle 2 rkl oliiviöljyä ja suolaa.
  2. Levitä toiselle uunipellille kidneypavut ja raastettu punajuurikas ja mausta suolalla ja 1 rkl oliiviöljyä.
  3. Lisää molemmat pellit uuniin. Anna papujen ja punajuurikkaan paahtua 15 minuutin ajan, kunnes pavut alkavat halkeilla. Jatka tofun ja herkkusienten paahtamista vielä 10 minuuttia. Ota uunipellit pois uunista ja anna jäähtyä.
  4. Laita pähkinät tehosekoittimeen ja surrauta ne rouheeksi. Lisää jäähtynyt papu-punajuurikas-seos, herkkusienet, tofu, japanilaiset panko-korppujauhot, juustoraaste, kananmunat, majoneesi, kevätsipuli, valkosipuli, savupaprika ja 1 tl suolaa. Surrauta kunnes ainekset ovat sekoittuneet toisiinsa hyvin (älä liian hienoksi!). Lisää sekaan tempeh ja riisi ja surrauta pari sekuntia. Kaavi burgeritaikina kulhoon ja laita se jääkaappiin vetäytymään ainakin kahdeksi tunniksi (tai jopa 5 päiväksi, voit myös pakastaa taikinan sellaisenaan tai muotoiltuna pihveinä).
  5. Kun olet valmis grillaamaan tai paistamaan burgerit, jaa taikina 6 yhtäsuureen osaan ja muotoile niistä pihvit. Siirrä ne takaisin jääkaappiin odottamaan grillausta (ne paistuvat paremmin, jos laitat ne grilliin kylminä).
  6. Kuumenna grilli. Paista burgereita matalalla tulella kunnes ne ovat "hiiltyneet" molemmilta puolilta, noin 4-6 minuuttia per puoli. Jos ne alkavat hiiltyä ennen kuin ne ovat tarpeeksi kypsiä, siirrä ne epäsuoralle lämmölle grillin sivuun. Voit myös paistaa pihvit paistinpannussa tai parillapannussa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pippurinen juustopasta cacio e pepe on ihana kesäruoka retiiseillä ja herneillä tuunattuna. Vartti vain ja valmista on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pippurinen retiisi-hernepasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
1
nippu (150 g)
retiisejä
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
punainen chili
40
g
parmesaania raastettuna
4
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa paahda mustapippureita kuivassa pannussa 1 minuutti. Rouhi paahdetut pippurit huhmaressa.
  3. Viipaloi retiisit ja suikaloi herneenpalot. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Raasta juusto.
  4. Ota pastan keitinvettä 1 dl talteen ja siivilöi pasta. Kaada pasta takaisin kattilaan ja lisää juusto, öljy ja pippuria makusi mukaan. Lisää ½ dl keitinvettä kerrallaan ja sekoita voimakkaasti niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi. Lisää retiisit, herneet ja chili. Mausta suolalla ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Misotahnalla marinoitu, grillissä meheväksi paahdettu munakoiso vie jalat alta. Viimeistele herkku pistaaseilla ja rucolanversoilla, muuta ei tarvita!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset misomunakoisot

Ainekset

2
munakoisoa
1+ 2
rkl
ruokaöljyä
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
3
rkl
misotahnaa (esim. Yutaka)
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
½
dl
pistaaseja kuorittuna
rucolan versoja

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan.
  2. Halkaise munakoisot pitkittäin. Viillä leikkuupintaan veitsen kärjellä kevyet ristiviillot. Sivele ristikkopinta öljyllä.
  3. Hienonna valkosipuli ja purista sitruunasta mehu. Sekoita misotahna, sitruunamehu, valkosipuli, sokeri ja suola kulhossa.
  4. Pane munakoisot leikkuupinta alaspäin grilliin paahtumaan noin 5 minuutiksi tai kunnes pinta on kullanruskea. Käännä munakoisot ja sivele leikkuupinnat misoseoksella.
  5. Siirrä munakoisot grillissä matalamman lämmön alueelle. Jatka kypsennystä grillikuvun alla 5–7 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat läpikypsiä.
  6. Rouhi pistaasit. Viimeistele munakoisot pistaaseilla ja rucolanversoilla.

Kommentit (3)

Vierailija

Miksi sitruunan raastettu kuori? Alkup. Ohjeessa ei ole. Miksi pitää tehdä yksinkertaisesta aina pikkuisen vaivaalloisempaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, onkohan kommenttisi tullut vahingossa väärään reseptiin?

JooJoo

Miten onnistuisi uunissa valmistus?

Sport on lisännyt 58 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee vegevokki lisukkeeksi tai vokkaa kasvisten joukkoon kuutioitua tofua annosta tukevoittamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + kypsennys 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegevokki

Ainekset

300
g
punakaalia
2
porkkanaa
3
kevätsipulia varsineen
1
punainen chilipalko
1
rkl
öljyä
200
g
soijapapuja (pakaste)
1
rkl
seesaminsiemeniä
Kastike
1
dl
ananasmehua
1
tl
valkoviinietikkaa
2
tl
fariinisokeria
1
rkl
soijaa
2
rkl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Aloita sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet kulhossa keskenään.
  2. Suikaloi punakaali ja porkkanat. Hienonna kevätsipuli ja chili. Kuumenna öljy vokkipannussa ja paista kasviksia noin 5 minuuttia käännellen. Pidä pannu koko ajan kuumana. Lisää pavut ja seesaminsiemenet ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  3. Tarjoa kastike joko kylmänä erikseen tai lisää vokkipannulle kasvisten joukkoon ja kuumenn vielä pikaisesti.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 58 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Helppo ramen-kulho valmistuu vartissa! Ramen-kulho sopii hyvin eväslounaaksi, sillä se maistuu yhtä hyvin kuumana, haaleana tai kylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 (2 dl)
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ramen-kulho ja inkiväärikastike

Ainekset

7
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
kevätsipulin vartta
100
g
siitakesieniä
100
g
sokeriherneitä
100
g
munanuudeleita
Inkiväärikastike
2
rkl
soijaa
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
inkivääriraastetta
ripaus
sokeria
Lisäksi
2
keitetty muna
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää liemikuutio. Viipaloi kevätsipulit ja siitakesienet. Paista sipuleita, sieniä ja sokeriherneitä pari minuuttia öljyssä kuumalla pannulla.
  2. Kypsennä nuudelit kasvisliemessä. Valuta hyvin ja sekoita sipulin, sienten ja sokeriherneiden joukkoon. Jaa seos kahteen kulhoon.
  3. Sekoita kastikkeen aineet ja lusikoi kastike kulhojen päälle. Viimeistele keitetyillä munanpuolikkailla.

APUA LIHASKIPUUN. Inkivääri sisältää roppakaupalla hyvää tekeviä ainesosia, jotka vähentävät tulehduksia ja kipua. Sporttaajan kannalta inkiväärillä
on suotuisa vaikutus tiukan treenin aiheuttamaan lihaskipuun. Lisäksi inkiväärin on huomattu lieventävän pahoinvointia, flunssan oireita ja edistävän
ruoansulatusta.

Kommentit (0)