Hanna Jensen on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Resepti hiukan sovellettuna: Melissa Clark

Tämän vegeburgeritaikinan tekeminen ei käy ihan hetkessä, ja raaka-aineiden hakeminenkin on oma harrastuksensa, mutta ah, vaiva kannattaa. Loistava koostumus, ihana maku. Lihansyöjätkin kiittävät.

Kun reseptissä on näin monta ainesosaa, on helpointa tarttua tähän ruokaan viikonloppuna. Itse pakastin osan taikinasta pihveiksi muotoiltuna. Osta ainekset etukäteen, koska esimerkiksi tempehiä ja tofua on hankala korvata. Tamari-maustettuja manteleita tai cashew-pähkinöitä en löytänyt, mutta käytin savustettuja.

Hampurilaissämpylät tein ennen pihvien valmistamista Soppa365:n Me Naisten burgerisämpyläohjeen mukaan https://www.soppa365.fi/resepti/6206/burgerisaempylaet/

Voit katsoa New York Timesin vegeburgerin tekovideon täällä: http://www.nytimes.com/video/dining/100000003006171/ultimate-veggie-burger.html

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6:lle
Valmistusaika
30 min + 1 h
Vaikeustaso
Vaikea

New York Timesin ultimate kasvisburgeri

Ainekset

110
g
tofua siivuina (valutettuna)
oliiviöljyä
5
dl
herkkusieniä viipaloituna
1
tl
suolaa (tai maun mukaan)
mustapippuria
4
dl
kidneypapuja
2
dl
cashew-pähkinöitä tai manteleita (tamari-maustettuja, jos löytyy)
1/3
cup
japanilaista panko-korppujauhoa
1
dl
juustoraastetta (cheddar)
2
isoa
kananmunaa
2
rkl
majoneesia
2
kevätsipulin vartta, paloiteltuna
3
normaalikokoista valkosipulin kynttä
1
tl
savupaprikajauhetta (pimentón)
110
g
tempehiä, murustettuna
1
dl
keitettyä riisiä (mieluiten tummaa)
1
keskikokoinen punajuurikas kuorittuna ja raastettuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 110 asteeseen (kiertoilma, jos on). Siivuta tofu, kuivaa talouspaperilla ja asettele uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele molemmat puolet tofupalasista oliiviöljyllä. Asettele leivinpaperille siivutetut herkkusienet, ripottele päälle 2 rkl oliiviöljyä ja suolaa.
  2. Levitä toiselle uunipellille kidneypavut ja raastettu punajuurikas ja mausta suolalla ja 1 rkl oliiviöljyä.
  3. Lisää molemmat pellit uuniin. Anna papujen ja punajuurikkaan paahtua 15 minuutin ajan, kunnes pavut alkavat halkeilla. Jatka tofun ja herkkusienten paahtamista vielä 10 minuuttia. Ota uunipellit pois uunista ja anna jäähtyä.
  4. Laita pähkinät tehosekoittimeen ja surrauta ne rouheeksi. Lisää jäähtynyt papu-punajuurikas-seos, herkkusienet, tofu, japanilaiset panko-korppujauhot, juustoraaste, kananmunat, majoneesi, kevätsipuli, valkosipuli, savupaprika ja 1 tl suolaa. Surrauta kunnes ainekset ovat sekoittuneet toisiinsa hyvin (älä liian hienoksi!). Lisää sekaan tempeh ja riisi ja surrauta pari sekuntia. Kaavi burgeritaikina kulhoon ja laita se jääkaappiin vetäytymään ainakin kahdeksi tunniksi (tai jopa 5 päiväksi, voit myös pakastaa taikinan sellaisenaan tai muotoiltuna pihveinä).
  5. Kun olet valmis grillaamaan tai paistamaan burgerit, jaa taikina 6 yhtäsuureen osaan ja muotoile niistä pihvit. Siirrä ne takaisin jääkaappiin odottamaan grillausta (ne paistuvat paremmin, jos laitat ne grilliin kylminä).
  6. Kuumenna grilli. Paista burgereita matalalla tulella kunnes ne ovat "hiiltyneet" molemmilta puolilta, noin 4-6 minuuttia per puoli. Jos ne alkavat hiiltyä ennen kuin ne ovat tarpeeksi kypsiä, siirrä ne epäsuoralle lämmölle grillin sivuun. Voit myös paistaa pihvit paistinpannussa tai parillapannussa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Palsternakkakeitto saa syvän maun, kun juurekset paahtaa ensin. Kauniin keltainen väri on peräisin kurkumasta. Tarjoa lempeä keitto paistettujen sienten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakka-kurkumakeitto

Ainekset

3
(noin 400 g)
palsternakkaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
tl
kurkumajauhetta
1
l
kasvislientä
2
dl
kermaa
1–2
tl
suolaa
1
sitruuna
¼
tl
mustapippuria myllystä
Paistetut sienet
100
g
siitakesieniä
1
rkl
voita
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese palsternakat hyvin, halkaise ne ja laita vuokaan. Pane vuoka uuniin 20 minuutiksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kurkuma ja paista noin minuutti. Lisää kasviliemi, kerma ja suola ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Valmistele sienet. Puolita isoimmat sienet. Kuumenna öljy ja voi pannussa. Kun voi lakkaa kuohumasta, lisää sienet pannuun. Anna niiden tiristä rasvassa noin kolme minuuttia. Käännä ja paista vielä kaksi minuuttia. Mausta suolalla.
  4. Lisää palsternakat liemeen ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Purista sitruunan mehu erilliseen astiaan. Kiehauta keitto ja lisää puolet sitruunanmehusta. Maista ja lisää mehua tarvittaessa. Mausta keitto pippurilla.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Tämä on ihanan raikas salaatti ja tervellinen, sopii hyvin vaikka kinkkukiusauksen kanssa tarjolle iltapalaksi vieraille.
Eikä ole liian raskas syötävä muun tarjottavan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas jääsalaatti

Ainekset

1
pss
Järvikylän jääsalaattia 100 g/tai vastaavaa
n. 1,5
dl
vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä/mielen mukaan
n. 1,5
dl
punaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
kurkkua kuutioina/sopivasti

Työvaiheet

Järvikylän jääsalaattia ei tarvitse välttämäti pestä, mutta jos haluat huuhtele kylmällä vedellä salaatin lehdet.
Huuhtele myös viinirypäleet, minitomaatit ja kurkku, puolita viinirypäleet ja minitomaatit, sekä tee sopivia kuutioita kurkusta.

Revi jääsalaatti, jätä pois kovempi osa ja laita salaattiastian pohjalle ja muut sitten päälle ja voit mielen
mukaan sekoitella niitä.

Salaatti on raikas ja mehustuu, kun viinirypäleet ja minitomaatit on puolitettu, eikä vaadi mitään salaattikastikkeita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Pakasteherneet maistuvat ympäri vuoden ihanan makeilta. Tee niistä helppo ja herkullinen pannusalaatti. Tuore minttu ja loraus valkoviiniä saavat herneet loistamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta lisukkeena
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin minttu-hernesalaatti

Ainekset

1
salottisipuli
1
rkl
voita
25
g (noin ½ dl)
parmesaania raastettuna
½
ruukkua
minttua
½
dl
valkoviiniä
1
ps (200 g)
pakasteherneitä

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Sulata voi pannussa ja kuullota sipulirenkaat siinä hitaasti pehmeiksi, noin 10 minuuttia.
  2. Raasta sillä aikaa parmesaani ja nypi mintusta lehdet. 
  3. Kaada viini sipuleille ja anna kiehahtaa. Lisää jäiset herneet ja pyöräytä ne nopeasti sulaksi. Kumoa salaatti tarjoiluastiaan ja ripottele juusto ja minttu päälle.

Kommentit (0)

Ruokapankki. on lisännyt 55 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Cowboysalaatti - Ruokapankki
Cowboysalaatti - Ruokapankki

Cowboysalaatti, on taattua tex mex settiä. Maistuu sellaisenaan tai esim. buffet pöydässä. Salaatti on maidoton, lihaton ja gluteeniton.

Cowboysalaatti, on taattua tex mex settiä. Tämä värikylläinen salaatti sopii mahtavasti myös noutopöydän antimeksi, grillipihvien ja -kanan lisukkeena. Voit myös tuunata salaattia vielä ruokaisemmaksi lisäämällä lisää proteiinia joukkoon. Salaatti on maidoton, lihaton ja gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Cowboysalaatti

Ainekset

1
prk
maissia
1
pkt
mustapapuja
1
kpl
punainen paprika kuutioituna
250
g
kirsikkatomaatteja puolitettuna
1
varsi
kevätsipulia renkaina
1
kpl
pieni punasipuli renkaina
1
kpl
jalapeno hienonnettuna
½ / 1
puntti
korianteria hienonnettuna
2
kpl
avokadoa kuutioituna
2
kpl
limen mehua
1
kpl
valkosipulia hienonnettuna
loraus
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

Kaada kulhoon valutettu maissi ja huuhdellut mustapavut. Lisää kuutioitudut paprikat ja tomaatit sekä punasipuli sekä viipaloi kevätsipuli. Kuutioi avokado toiseen kulhoon ja purista päälle runsaasti limen mehua. Kaada avakadot muun salaatin päälle ja mausta suolalla, mustapippurilla, hienonnetulla valkosipulilla sekä lorauta päälle oliiviöljyä. Lisää lopuksi korianteria hienonnettuna. Sekoita kunnolla ja anna maustua ennen tarjoilua.

Kommentit (0)