Gratinoidut uunifenkolit
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta isossa kattilassa pari litraa vettä. Mausta vesi suolalla.
- Halkaise fenkolit, poista kanta ja huuhtele vedellä. Nosta fenkolit vesikattilaan ja kypsennä hiljalleen kiehuvassa vedessä 15 minuuttia, kunnes fenkolit tuntuvat vähän pehmenneiltä, mutta ovat selvästi vielä napakoita.
- Valuta fenkolit siivilässä ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä fenkolien päälle anjovisfileet, rosmariininlehtiä ja raastettua parmesaania. Revi päälle mozzarellaa. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä.
- Nosta 225-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes juustokuorrutus on kauniisti sulanut ja kullankeltainen. Tarjoa lisäkkeenä tai vaikka pastaan sekoitettuina.