Helsingin Sanomat on lisännyt 59 reseptiä.
Linkitetty 96 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA SAmi REpo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Taateli-puolukkaraakapuuro

Ainekset

5
dl
maustamatonta turkkilaista jogurttia
1
kpl
banaani
1,5
dl
puolukoita
5
rkl
kaura- tai ruisleseitä
6-8
kpl
taatelia
Lisäksi
goji-marjasekoitusta

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki puuron ainekset tehosekoittimen kulhoon. Pyöräytä tasaiseksi.
  2. Ripottele pinnalle kuivattua goji-marjasekoitusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.

Kaalilaatikko on erittäin herkullinen ja täyttävä arkiruoka. Kaalilaatikkoa kannattaa valmistaa kerralla iso annos, sillä se kestää oikein hyvin pakastamisen. Kerma pehementää kaalin makua ja tämä maistuu lapsillekkin. Tämä resepti on myös mummoni bravuuri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
30 min + paistaminen 1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen kaalilaatikko

Ainekset

1,5
kg
keräkaalia
3
kpl
porkkanoita
2
kpl
sipulia
1,5
dl
riisi-ohra-seosta
1,5
litraa
lihalientä
500
g
naudan paistijauhelihaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
valkopippuria
1/2
tl
paprikajauhetta
2
rkl
tuoretta persiljaa tai meiramia
2
dl
ruokakermaa (punainen maito sopii myös)
30
g
voita
3
rkl
tummaa siirappia

Työvaiheet

1. Halkaise kaali ja koverra kova kanta pois.
Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi.
Kuori sipulit. Hienonna ne silpuksi.
Kuori ja pilko porkkanat.

2. Kuumenna lihaliemi isossa kattilassa kiehuvaksi.
Lisää joukkoon riisi-ohra-seos, porkkanat ja kaali.
Anna muhia kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen.

3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan kuumalla pannulla.
Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja -persilja, sekä mausteet.
Valuta kaaliseoksesta pois neste, mutta säästä se.
Sekoita ruskistettu jauheliha kaaliseoksen joukkoon.

4. Kaada kaali-jauhelihaseos isoon voideltuun uunivuokaan.
Kaada päälle 5 dl kaalin kietinlientä ja ruokakerma.
Laita kaalilaatikon päälle vielä siirappia ja voinokareita.

5. Lämmitä uuni 175 asteeseen. (Kiertoilma-uuni 160 asetta)
Paista kaalilaatikkoa vähintään 1,5 h. Pinta saa ruskistua.
Anna vetäytyä muutaman minuutin ajan.
Halutessasi voit viimeistellä kaalilaatikon persiljalla.
Tarjoile puolukkahillon kera.

Kommentit (3)

Vierailija

Mycket dålig översättning av receptet.

Vierailija

Mycket dålig översättning av receptet.

Kirla

Receptet är mycket klart och tydligt på finska. Svårt att förstå vad du menar med översättningen.

Hildu on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.

Nämä lusikkaleivät sulavat suussa ja ovat helppoja tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 45 - 50
Valmistusaika
n. 1 h 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Suussa sulavat lusikkaleivät

Ainekset

350
g
voita
1,76
dl
sokeria
7,7
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1,5
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa tai tav. suolaa 1/4 tl
vadelmamarmeladia tai muuta hilloa.

Työvaiheet

Laita uuni 175 asteeseen. Vatkaa, mikrossa vähän sulatettu voi ja sokeri, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voisokeriseokseen, tee kuperalla pikkulusikalla lusikkaleipien puolikkaat, parhaita ovat vanhat Sorsakosken pikkulusikat tai vanhat hopealusikat. Ota lusikkaan taikinaa, älä painele sitä liikaa ja anna jäädä aika kukkuraiseksi taikina lusikan keskelle. Ota sitten lusikasta niin, että saat hyvin leivinpaperin päälle lusikan sileä puoli ylöspäin, jätä yksi sentti väliä. Jos taikinasta tulee murumaista lämmitä sitä mikrossa, sillä pehmästä taikinasta on helppoa muotoilla lusikkaleivän puolikkaat. Paista 175 asteessa noin 12 - 14 minuuttia, älä päästä palamaan, jos alkavat tummua ota heti pois uunista ja vedä leivinpaperin avulla pois pelliltä. Mieluummin saavat jäädä vähän vaaleiksi. Kun lusikkaleivän puolikkaat ovat vähän jäähtyneet, voitele toinen puolikas hipaisemalla hillolla. Pyöritä lopuksi hienossa kidesokerissa. Muista ottaa ajoissa lusikkaleivät huoneen lämpöön, sillä voi kovettuu kylmässä, osan voi säilyttää jääkaapissa ja loput pakastaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Vaihtelua vihreille kuulille! Pyörittele tanskalainen manteli-riisipuuro palloiksi, sujauta herkkujen sisälle manteli ja kierittele kuorutteissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 20 kpl
Valmistusaika
1 h 30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Riisipuurokuulat

Ainekset

1
dl
vettä
2
dl
puuroriisiä
7
dl
täysmaitoa
2
dl
kuohukermaa
1
vaniljatanko
1
dl
sokeria
1 1/2
dl
mantelijauhetta
(1–2 rkl mantelilikööriä)
n. 20 kuorittua mantelia
Kuorrutteet
2
rkl
inkiväärijauhetta (Dr. Oetker)
3
rkl
seesaminsiemeniä
1
dl
pistaasirouhetta
n. 20 sitruunamelissan lehteä

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisi ja keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja kerma sekä halkaistu vaniljatanko. Hauduta puuroksi miedolla lämmöllä noin 1 tunti.
  2. Sekoita sokeri ja mantelijauhe puuroon. Mausta halutessasi liköörillä. Anna puuron jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja viilennä sitten jääkaapissa.
  3. Pyörittele kylmästä manteli-riisipuurosta kostutetuin käsin palloja ja sujauta jokaisen pallon sisään yksi manteli. Lisää tarvittaessa mantelijauhetta muotoilun helpottamiseksi.
  4. Sekoita inkiväärirouhe ja seesaminsiemenet keskenään. Pyörittele 1/3 palloista inkivääri- seesamiseoksessa, 1/3 pistaasirouheessa ja paina 1/3:n pinnalle sitruunamelissan lehdet.

Kommentit (0)

Tässä kakussa on makujen hienoa vivahteikuutta, valkosuklaata, app. tuorejuustoa ja mintun makua, eli makujen sinfoniaa. Eikä tämä ole erityisen vaikea tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 - 8
Valmistusaika
n. 20 min + hyydyttäminen 4 h -
Vaikeustaso
Helppo

Herkuttelijan valkosuklaa - app. tuorejuustokakku

Ainekset

Pohja:
200 - 270
g
digestivekeksejä/piparkakkuja/kaurakeksejä
50 - 75
g
voita
Täyte:
3 - 4
kpl
liivatetta
2
dl
kuohukermaa
200
g
app. tuorejuustoa (Viola)
50
g
valkosuklaata (Fazer)
0,5 - 1
dl
maitoa
Päälle:
1
kpl
Pätkis, mintunmakuinen
50
g
valkosuklaata (Fazer)

Työvaiheet

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Tämän voi tehdä ihan piirakkavuoassa tai irtopohjavuoassa, tee keksimurua pienessä metalliastiassa esim. ja käytä siinä perunanuijaa, laita voi paloiksi ja sulata mikrossa 20 s - 40 s, sekoita ja anna loput palat sulata jo sulanneessa voissa, vuoraa irtopohjavuoka tuorekelmulla tai leivinpaperilla, sekoita sulannut voi keksimurujen joukkoon hyvin ja painele vuoan pohjalle lusikalla, vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita siihen app. tuorejuusto. Voit käyttää samaa astiaa jossa sulatit voin, valkosuklaan 50 g sulattamiseen mikrossa, kuumenna ensin 20 s - 30 s ja sekoita vähän jäähdyttyä kermavaahdon ja app. tuorejuuston sekaan. Kuumenna mikrossa samassa astiassa maito ja purista kylmä vesi pois liivatteista ja sekoita liivatteet kuumaan maitoon, niin että ne sulaa siihen ja kaada sitten täytteen joukkoon ohuena nauhana ja sekoita, levitä täyte pohjan päälle ja laita Pätkis (mintunmakuinen) siivuiksi ja halkaise pituussuunnassa, niin saat nättejä paloja täytteen päälle ja vuole loput valkosuklaajuusto lastuiksi päälle, ovat kaikki helppoja työvaiheita.
Anna hyytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli ja irrota irtopohjavuoasta siten että voit siirtää sen tuorekelmun kanssa tarjoilulautaselle ja ota lastan avulla kelmu varovasti alta pois. Jos teit piirakkavuoassa niin sen voi siinä laittaa tarjolle, koska se on sopivan matala piirakka, mutta ihanan täyteläinen.

Kommentit (0)