Helsingin Sanomat on lisännyt 56 reseptiä.
Linkitetty 93 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA SAmi REpo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Taateli-puolukkaraakapuuro

Ainekset

5
dl
maustamatonta turkkilaista jogurttia
1
kpl
banaani
1,5
dl
puolukoita
5
rkl
kaura- tai ruisleseitä
6-8
kpl
taatelia
Lisäksi
goji-marjasekoitusta

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki puuron ainekset tehosekoittimen kulhoon. Pyöräytä tasaiseksi.
  2. Ripottele pinnalle kuivattua goji-marjasekoitusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Hiirenkorvailla maustetun viinan maku on aromaattinen ja hieman makea. Jos pidät hyvin pehmeästä snapsin mausta, lisää valmistusvaiheessa teelusikallinen hienoa sokeria.
Hiirenkorvailla maustetun viinan maku on aromaattinen ja hieman makea. Jos pidät hyvin pehmeästä snapsin mausta, lisää valmistusvaiheessa teelusikallinen hienoa sokeria.

Tee itse maustettua snapsia! Juuri puhjenneet hiirenkorvat sopivat hyvin viinan ja liköörin valmistukseen. Tarvitset vain kourallisen pieniä koivunlehtiä maustaaksesi aromikkaan snapsin. Koivuviinan maku on pehmeän makeahko....

Hennot hiirenkorvat ovat parhaimmillaan kun ne ovat vielä tahmeita ja lehdet eivät ole ehtineet kasvaa täyteen mittaansa. Viinan maustamiseen voi käyttää myös koivun silmuja.

Jos haluat valmistaa hiirenkorvaviinaa hyvin aikaisin keväällä, kerää koivunoksia maljakkoon. Täytä maljakko...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
1 - 14 pv
Vaikeustaso
Helppo

Aromikas koivunlehtiviina

Ainekset

1
kourallinen
hiirenkorvalla olevia koivun lehtiä
0,75
l
kirkasta viinaa, esim. Koskenkorvaa tai maustamatonta votkaa
1 - 2
tl
hienoa sokeria

Työvaiheet

1. Laita juuri kerätyt koivunlehdet puhtaaseen pulloon tai muuhun sopivaan astiaan.
2. Lisää hieno sokeri.
3. Kaada viina päälle ja sulje pullo.
4. Pidä pulloa huoneenlämmössä, mielellään pimeässä 1 - 14 päivää.

Kun olet maustanut viinaa haluamasi ajan, siivilöi neste. Tarjoa koivuviina raikkaan kylmänä.
Hiirenkorvaviinan kultainen väri vaihtelee sen mukaan kuinka kauan maustat viinaa.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Herkullinen krassiruoho pääsiäisen koristukseksi
Herkullinen krassiruoho pääsiäisen koristukseksi

Unohda tavallinen pääsiäisruoho! Syötävän ihana pääsiäiskoriste kasvatetaan nopeakasvuisesta syötävästä krassilajikkeesta. Krassin versot itävät jo parissa päivässä ja seitsemän päivän kuluessa sinulla on 3-5 senttinen kaunis ja maukas viherkoriste.

Syötävät krassin versot

Valitse pääsiäisruohoksi syötävä nk. voileipäkrassi tai salaattikrassi. Nämä lajit ovat helposti kasvatettavia ja hyvin vitamiinipitoisia. Krassin versot ovat hyvin kiitollisia kasvatettavia, sillä voit kasvattaa niitä sisätiloissa ympäri vuoden....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Syötävän herkullinen pääsiäisruoho krassista

Ainekset

1
pss
krassin itujen siemeniä (Lepidium sativum -lajike)
2
dl
kukkamultaa, turvetta tai hiekkaa
1-2
dl
vettä
Lisäksi tarvitset lautasen, jonka reuna on n. 2-4 cm korkea sekä palan tuorekelmua.

Työvaiheet

Krassin kylvöohje

1. Valitse lautanen, jonka reuna n. 2-4 cm korkea.
2. Kaada kukkamultaa (t. turvetta tai hiekkaa) lautaselle n. 1 cm:n paksuudelta ja tasoita pinta.
3. Kastele multa kosteaksi ja ripottele pinnalle siemeniä tiheästi. Älä peitä siemeniä mullalla.
4. Pingota lautasen päälle läpinäkyvää tuorekelmua. Muovin ansiosta multa pysyy kosteana pidempään.

Aseta lautanen valoisaan ja aurinkoiseen paikkaan. Poista tuorekelmu kun versot alkavat nostaa päätään ja koskettavat kelmua. Pidä multa kosteana koko ajan.

Sato kannattaa korjata noin 10 päivän päästä kylvöstä, silloin versot ovat vielä mehukkaimmillaan. Kylvä sen jälkeen lisää krassin siemeniä ja jatka versoilla herkuttelua!

Tule mukaan seuramaan Bilberry Hilliä Instagramiin #bilberryhill

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Toast skagenin herkullinen kevyempi versio
Toast skagenin herkullinen kevyempi versio

Ruotsalainen klassikkoherkku toast skagen maistuu taivaalliselta myös maidottomana ja gluteenittomana versiona. Alkuperäisessä reseptissä leipäviipaleet kuuluisi paistaa voissa pannulla, mutta kevennetyssä versiossa unohdetaan rasva ja paahdetaan leivät ihanan rapeaksi.

Reseptissä on...

Juhlava toast skagen

Raikkaan makuiset katkarapuvoileivät sopivat juhlaan kuin juhlaan. Olen valmistanut näitä herkkupaloja niin uudenvuoden pippaloihin kuin keväisiin juhliin. Reseptiä on helppo muokata mieleisäksi aina oman maun tai vieraiden ruokarajoitteiden mukaan....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Vaikeustaso
Helppo

Toast Skagen, maidoton ja gluteeniton

Ainekset

Skagenröra-täyte
250
g
kuorittuja katkarapuja
1,5 - 2
dl
Alpro Soya Go On Natural maustamaton (rahkan kaltainen seos)
2
dl
kevytmajoneesia, maidoton
2
tl
sinappia
1 - 2
tl
sitruunapippuria
0,5
tl
suolaa
0,5 - 1
dl
purjoa hienonnettuna
0,5
dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
Annosten tekoon ja koristeluun
10
kpl
gluteenitonta paahtoleipäviipaletta tai muuta mieleistä leipää
100
g
mätiä (esim. kirjolohen) ja muutama katkaravun pyrstö
nokare maidotonta margariinia
frisee-salaattia, tilliä sekä sitruuna tai lime

Työvaiheet

1. Jos käytät pakastettuja katkarapuja, sulata ne ja valuta siivilässä. Siirrä samalla syrjään muutama kaunein katkaravun pyrstö leipien koristelua varten.

2. Sekoita keskenään Alpro Soya Go On Natural -rahka, majoneesi, sinappi, sitruunapippuri, suola, sekä hienonnettu tilli ja purjo. Lisää joukkoon valutetut katkaravun pyrstöt. Sekoita seos tasaiseksi ja tarkista maku. Voit lisätä tarvittaessa sitruunapippuria ja/tai suolaa.

Vinkki herkkävatsaisille: FODMAP-ruokavalion avulla voit helpottaa herkästi oireilevaa ja turpoavaa vatsaa jättämällä ruoasta pois kaikki sipulit. Ruohosipuli ja purjon vihreä osa sulavat paremmin ja eivät aiheuta toiminnallisia vatsavaivoja kuten sipuli.

3. Paahda leipäviipaleet kauniin kullanruskeiksi, halutessasi voit leikata kuoret pois.

4. Anna leipien jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja sipaise päälle margariinia. Lado sen jälkeen leipäviipaleiden päälle hieman friseesalaattia ja sen päälle iso lusikallinen skagenröra-seosta.

5. Koristele annokset katkaravuilla, mädillä, ohuilla limesiivulla ja tillillä.

Täytetyt toast skagenit ovat aina parhaimmillaan juuri valmistettuina. Margariini ja salaatti leipäsiivun päällä on kätevä tapa säilyttää täytetyt katkarapuleivät rapeampina. Skagenröra-seos ei pääse heti kostuttamaan leivän pintaa vaikka annokset joutuisivat hieman odottamaan tarjoilua.

Tarjoa herkulliset toast skagenit raikkaan kuplivan juoman kera.

Tule mukaan seuraamaan Bilberry Hill -tiliä Instagramiin #bilberryhill

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Laktoositon ja gluteeniton kalakeitto - herkullista!
Laktoositon ja gluteeniton kalakeitto - herkullista!

Herkullinen vaalea kalakeitto on mahdollista valmistaa maidottomana ja laktoosittomana vaikkapa soijajuomaa käyttäen. Keiton mausta tulee pehmeä ja täyteläinen. Kalasopan voi tietysti valmistaa myös kirkkaaseen liemeen. Tälllä kertaa halusin kuitenkin käyttää "esikuvana" vanhaa...

Mahtavat maitotuotteiden korvaajat

Kun haluat korvata maidon ja kerman, kasvisjuomat ja -kermat antavat loistavan mahdollisuuden leipoa ja laittaa ruokaa miltei tavalliseen tapaan. Muutama yllätys tulee välillä kohdalle ja varsinkin ne vinkit ja erheet haluan jakaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Vaikeustaso
Kohtalainen

Haukikeitto soijajuomalla, laktoositon ja gluteeniton

Ainekset

500
g
haukifileetä, nahaton
500
g
kiinteää perunaa (= n.5 kpl)
200
g
porkkanaa (= n.2 kpl)
1
kpl
keltasipuli, keskikokoinen
7
dl
kasvis- tai kalalientä (kuutioista tai valmiina)
4
kpl
maustepippuria
0,5 - 1
tl
hienoa suolaa
3
dl
makeuttamatonta soijajuomaa
tuoretta tilliä
kevätsipulia (tai purjoa)
lisämaustamiseen sitruunapippuria tarpeen mukaan

Työvaiheet

1. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipuli (reilun suupalan kokoisiksi paloiksi).

2. Kiehauta kattilassa kasvis- tai kalaliemi ja lisää samalla joukkoon mustapippurit.

3. Lisää liemeen paloitellut juurekset ja sipuli, keitä ne miltei kypsiksi.

4. Leikkaa haukifileet kolmeen tai neljään osaan ja ripottele niiden päälle hieman suolaa. Laita kalapalat kattilaan limittäin, melkein kypsyneiden keittokasvisten päälle ja anna niiden höyrystyä kypsiksi. Pidä kattilan kansi kiinni ja anna keiton poreilla hiljalleen. Noin 5-7 minuutin kypsennys riittää.

5. Nosta kypsyneet haukipalat kattilasta lautaselle ja paloittele ne sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Samalla on hyvä tarkistaa, ettei niihin jää ruotoja. Laita paloitellut kalapalat takaisin kattilaan.

6. Lisää joukkoon soijajuomaa, sekoita ja kuumenna keittoa (älä keitä). Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan esim. sitruunapippuria tai suolaa. 

7. Silppua lopuksi keiton päälle runsaasti tuoretta tilliä ja kevätsipulia.

Tarjoa keitto kuumana tuoreen leivän kera.

Vinkki! Jos voit käyttää ruoanlaitossa laktoositonta voita, niin lisää  pari reilua nokaretta lisämakua antamaan.

Tule mukaan! Bilberry Hill Instagram #bilberryhill

Kommentit (0)