Helsingin Sanomat on lisännyt 125 reseptiä.
Linkitetty 96 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA SAmi REpo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Taateli-puolukkaraakapuuro

Ainekset

5
dl
maustamatonta turkkilaista jogurttia
1
kpl
banaani
1,5
dl
puolukoita
5
rkl
kaura- tai ruisleseitä
6-8
kpl
taatelia
Lisäksi
goji-marjasekoitusta

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki puuron ainekset tehosekoittimen kulhoon. Pyöräytä tasaiseksi.
  2. Ripottele pinnalle kuivattua goji-marjasekoitusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.

Mansikkajuustokakut ovat herkullisia ja täyteläisiä, mutta kuitenkin sopivan raikkaita ja juhlavia. Ne sopivat oikeastaan juhlaan kuin juhlaan. Mansikan kanssa mukava makupari on kaurakekseistä tehty pohja.😌

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30 min + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajuustokakut

Ainekset

150
g
kaurakeksejä
75
g
voita
400
g
kotimaisia mansikoita (pakastettuja sulatettuna tai tuoreita)
7
kpl
liivatelehtiä
100
g
maustamatonta tourejuustoa
100
g
ricottaa
250
g
mascarponea
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
kpl
limetin mehu (n. 3 rkl)
3
dl
vispikermaa vaahdotettuna
Koristeluun
tuoreita mansikoita
kirsikoita
minttua

Työvaiheet

Murskaa kaurakeksit ja sulata voi.
Kaada voisula keksimurskan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Jaa keksipohja 10 annosmaljaan ja tasoita pinta esim. lusikalla.
Soseuta mansikat.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Yhidistä tuorejuusto, ricotta, mascarpone ja sokerit ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella.
Sekoita mansikkasose tuorejuustoseoksen joukkoon.
Kuumenna limemehu höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne kuumaan limetinmehuun.
Kaada liivaneste ohuena nauhana samalla sekoitellen juustokakkumassaan.
Viimeisenä kääntele joukkoon kermavaahto nuolijaa apuna käyttäen.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
Jaa täyte keksipohjien päälle ja tasoita pinta.
Siirrä juustokakut hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
Juuri ennen tarjoilua koristele mieleiselläsi tavalla.

Oton leipomukset on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.

Manteli-korvapuustit ovat pullaa parhaimmillaan!🙂 Näissä korvapuusteissa on herkullinen ja runsas täyte, jossa maistuu kaneli ja manteli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 pullaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 1 h + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-korvapuustit

Ainekset

Pullataikina
5
dl
mantelimaitoa
50
g
hiivaa
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
3
rkl
kaardemummaa
1
kpl
kananmuna
3/4
tl
suolaa
125
g
sulatettua voita
n. 14
dl
vehnäjauhoja
Täyte:
75
g
pehmeää voita
1
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhetta
2
rkl
kanelia
Pinnalle:
1
kpl
kananmuna voiteluun
1/2
dl
mantelirouhetta

Työvaiheet

Lämmitä mantelimaito kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, vaniljasokeri, kaardemumma, kananmuna ja suola.
Sekoita joukkoon puolet vehnäjauhoista.
Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
Lisää vehnäjauhot desi kerrallaan koko ajan vaivaten. Valmis pullataikina on kimmoisaa ja alkaa irrota kulhon reunoilta. Vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia. Peitä taikina leivinliinalla ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. (n. 45 min.)

Valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen ainekset tahnamaiseksi seokseksi.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Leivo ensin 12 korvapuustia.
Kauli tai taputtele taikinan puolikas n. 0,5 cm paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi kunnolla jauhotetulla alustalla.
Levitä puolet täytteestä taikinalevyn päälle ja kääri taikina melko napakaksi rullaksi.
Leikkaa taikinasta 12 palaa. (Tee jokatoinen viilto reilusti vinossa oikealle ja jokatoinen viilto reilusti vinossa vasemmalle, jolloin korvapuustit saavat niille tyypillisen muodon.)
Siirrä taikinapalat pellille leivinpaperin päälle kapea puoli ylöspäin. Paina jokaisen korvapuustin keskelle ”kuoppa” sormea apuna käyttäen, jolloin kerrokset tulevat kauniisti esille.
Anna kohota vielä 15 min. ja sillä välin leivo toiset 12 korvapuustia samalla tavalla. Laita uuni lämpeämään 210 asteeseen.
Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalla mantelirouhetta.
Paista 12-15 minuuttia riippuen uunin tehokkuudesta.
Nauti esimerkiksi kylmän maidon kera😍

Oton leipomukset on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.

Focaccia on herkullinen italialainen muhkea leipä. Se on parhaimmillaan tuoreena joko sellaisenaan vaikkapa tapenaden kera tai oikeastaan minkä vaan ruoan lisukkeena. Focaccian viimeistelyssä voi käyttää hyvälaatuisen oliiviöljyn ja sormisuolan lisäksi oikeastaan mitä vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 1 h + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Focaccia

Ainekset

2,5
dl
vettä
1
ps
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
5,5
dl
vehnäjauhoja
7,5
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kivettömiä (kalamata)oliiveja
10
lehteä
basilikaa
1
tl
(kuivattua) timjamia
1
tl
suolaa myllystä

Työvaiheet

Liota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon suola, sokeri ja puolet vehnäjauhoista.
Sekoita joukkoon 2,5 rkl oliiviöljyä.
Vaivaa joukkoon loput vehnäjauhot.
Pirskottele taikinan päälle oliiviöljyä ja ripottele vehnäjauhoja.
Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä. (n. 45 min)

Voitele uunivuoka (n. 18x28cm) ruokalusikallisella oliiviöljyä.
Taputtele taikina voideltuun uunivuokaan ja anna kohota vielä vartti.
Voitele kohonnut leipä lopulla oliiviöljyllä. (3 rkl)
Painele taikinaan sormin koloja. Asettele koloihin oliiveja ja basilikan lehtiä. Ripottele pinnalle timjamia ja rouhi suolaa myllystä.
Paista 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi tapenaden kera.👌🏻

Oton leipomukset on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.

Kaura-raparperipaistos on uskomattoman helppo, mutta sitäkin parempi herkku. Tässä paistoksessa yhdistyy raparperin raikkaus ja makea kuorrute. Raparperipaistoksen tekeminen onnistuu lapsiltakin.🙂

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + paisto 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-raparperipaistos

Ainekset

n. 600
g
raparperia
125
g
voita tai leivontamargariinia
2
dl
fariinisokeria
1,5
dl
mantelijauhetta
3,5
dl
kaurahiutaleita
1
tl
kanelia
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kaardemummaa

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 190-asteeseen.
Viipaloi raparperit ohuiksi viipaleiksi.
Voitele piirasvuoka tai jokin muu uunivuoka.
Kaada raparperin palat vuoan pohjalle.
Mittaa kattilaan rasva ja sulata se.
Lisää sulatetun voin joukkoon sokeri, mantelijauhe ja kaurahiutaleet.
Mausta kanelilla, vaniljasokerilla ja kaardemummalla.
Sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute raparperipalojen päälle ja paista 30-35 minuuttia.

Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua, paistos on parhaimmillaan haaleana. Tarjoile esimerkiksi turkkilaisen jugurtin tai vaniljakastikkeen kanssa.