Helsingin Sanomat on lisännyt 56 reseptiä.
Linkitetty 91 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA SAmi REpo
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Taateli-puolukkaraakapuuro

Ainekset

5
dl
maustamatonta turkkilaista jogurttia
1
kpl
banaani
1,5
dl
puolukoita
5
rkl
kaura- tai ruisleseitä
6-8
kpl
taatelia
Lisäksi
goji-marjasekoitusta

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki puuron ainekset tehosekoittimen kulhoon. Pyöräytä tasaiseksi.
  2. Ripottele pinnalle kuivattua goji-marjasekoitusta.
Me Naiset on lisännyt 848 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Englantilaistyylisen brunssin ruokalajit valmistuvat helposti samalla kertaa. Lado ainekset pannulle kypsymisjärjestyksessä ja nauti paahtoleivän kera.

Annoksia
1 annos
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

English breakfast -pannu

Ainekset

5
pikkunakkia ja bratwurstia
1
kananmuna
5
terttutomaattia
30
g
tuoretta pinaattia
1
dl
valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
tilkka öljyä paistamiseen
4
pekonisiivua
Lisäksi
paahtoleipää

Työvaiheet

  1. Paista pekonit rapeiksi ja siirrä ne pannun reunalle.
  2. Lisää öljyä, pikkunakit, bratwurstit, kananmuna ja tomaatit omille alueilleen ja alenna lämpöä. Paista muutama minuutti käännellen.
  3. Siirrä nakit ja tomaatit reunoille. Lisää siistityt pinaatit ja pavut. Paista, kunnes pavut ovat kuumia ja pinaatti lämmintä.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla. Nauti koko herkku paahtoleivän kera.
Me Naiset on lisännyt 848 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Katja Nordlund Kuva Sami Repo

Ihanat jouluiset energiapallot maistuvat pähkinältä ja mausteilta. Tiivistetty ateria pelastaa, kun ei ehdi syödä kunnolla. Pähkinäiset pallerot tainnuttavat myös makeannälän!

Annoksia
8-20 kpl
Valmistusaika
30 min - 1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pistaasikuulat (20 kpl, 20 min)

Ainekset

2
dl
cashewpähkinöitä
1,5
dl
pistaaseja
1
tl
kardemummaa
1
tl
kanelia
2
dl
rusinoita

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset tehosekoittajaan tai monitoimikoneen kulhoon. Rouhi ­ainekset tahnaksi.
  2. Muotoile massasta 20 palloa. Voit tarjota ne heti tai panna jääkaappiin tekeytymään.

Vinkki! Voit pyöritellä pallot pistaasirouheessa tai spirulinajauheessa.

Vegebixi on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.

Kotikokin taival kohti täydellisesti paistettua vuohenjuustoa on usein täynnä harmillisia epäonnistumisia. Eräänä päivänä pienen kahvilan naapuripöydässä pähkäiltiin, kuinka ravintoloissa vuohenjuusto on aina ihana, rapeapintainen kiekko, ja kotona lautaselle päätyy epämääräinen läjä! Kun...

Täydellisesti paistettu vuohenjuusto syntyy kaavalla: vaahtoava voi, jääkaappikylmä juusto.

Valmistusaika
10 min.
Vaikeustaso
Helppo

Täydellisesti paistettu vuohenjuusto

Ainekset

1
rkl
voita
vuohenmaito-valkohomejuustoa (esim.Soignon)

Työvaiheet

Laita hellan levy melkein täysille (5 tai 10).

Laita voi paistinpannuun, ja pidä vuohenjuustotanko visusti jääkaapissa. Kun voi alkaa vaahdota, ota vuohenjuusto jääkaapista, ja leikkaa n. 1-1,5cm levyisiksi kiekoiksi.

Laita vuohenjuustokiekot pannulle, ja paista n. 1,5 - 2 minuuttia/puoli. Älä heiluttele pannua, vaan anna juustokiekkojen paistua kaikessa rauhassa. Käännä kiekko, kun sen alareunassa alkaa näkyä kevyttä karamellisoitumista.

Lisää kiekot lempisalaattiisi, ja nauti täydellisesti paistetusta vuohenjuustosta!

(Kuvan salaatin ohje: Punajuurta ja vuohenjuustoa rapealla lehtikaalipedillä)

Molekyyligastronomian ei tarvitse tarkoittaa kemianluokasta tuttuja välineitä ja monimutkaisia seoksia ja pulvereita! Näillä balsamicohelmillä lisäät helposti näyttävyyttä salaatteihin ja alkupaloihin. Ja niiden tekeminen on hauskaa!

Kuumennettavan nesteen lämpötilan mittaamiseen soveltuva lämpömittari helpottaa työskentelyä. Ensimmäiset balsamicohelmeni tein apteekin kertakäyttöruiskulla, mutta keittiötarvikekaupoista saatava kastike/pipettipullo toimii paremmin.

Balsamicohelmien muodostuminen perustuu pisaroina...

Annoksia
-
Valmistusaika
60min.
Vaikeustaso
Kohtalainen

Helpot balsamicohelmet

Ainekset

100
g
balsamiviinietikkaa
1,5
g
agar agaria
Öljykylpy helmien muodostusta varten
1-2
dl
ruokaöljyä, esim. rypsiöljy perusteellisesti kylmennettynä

Työvaiheet

Kaada ensimmäiseksi öljy mahdollisimman korkeareunaiseen lasiin, ja laita kylmenemään pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi. Korkeareunaisessa lasissa helmillä on aikaa jähmettyä, ennen kuin saavuttavat pohjan. On ehdottoman oleellista, että öljy on todella kylmää.

Kaada balsamiviinietikka kattilaan, liuota agar agar joukkoon, ja kuumenna koko ajan vispilällä sekoittaen. Kiehauta, ja anna kiehua 1-2 minuuttia samalla tehokkaasti sekoittaen.

Ota kattila pois levyltä, ja anna seoksen jäähtyä n. 50-55-asteiseksi, n. 5 minuuttia. Ota kylmennyt öljy pakastimesta.

Täytä ruisku tai pipettipullo puolikuumalla balsamietikkaliuoksella, ja pudota seosta pisara pisaralta kylmään öljyyn. Joudut ehkä alussa hakemaan sopivaa korkeutta balsamicopisaroiden pudottamiseen: liian läheltä pudotettuna seos ei jaksa rikkoa kohmeisen öljyn pintajännitystä, ja liian korkealta pudotettuna helmi hajoaa pieniksi pisaroiksi. Sopiva korkeus, ja helmien mieleinen koko löytyvät kokeilemalla.

Anna balsamicohelmille muutama minuutti kohmettua öljykylvyssä. Laita reilunkokoiseen kulhoon kylmää vettä. Siirrä valmiit balsamicohelmet reikälusikalla öljykylvystä vesikulhoon, ja huuhtele vedessä pyöritellen. Voit sekoitella vettä suht reippaasti, jolloin mahdollisesti toisiinsa takertuneet helmet irtoavat. Nostele helmet vedestä reikälusikalla.

Balsamicohelmet säilyvät suljetussa astiassa balsamiviinietikassa, jääkaapissa. Käytä esim. salaatin koristeluun!