Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Niiniharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Mannakakut saavat seurakseen mantelikermaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Hiekkakakut

Ainekset

1,5
dl
puolikarkeaa semolinaa
1,5
tl
kardemummaa
4
rkl
(raaka)ruokosokeria
3
rkl
kirkastettua voita (ghee)
1
pkt
mantelikermaa
1
rkl
ruusuvettä
1,5
tl
kanelia
1,5
dl
kiehuvaa vettä

Työvaiheet

  1. Paahda semolina kuivalla, kuumalla pannulla kauniin ruskeaksi.
  2. Lisää joukkoon mausteet, sokeri ja ghee.
  3. Lisää kiehuvaa vettä, kunnes saat (hyvin) paksun puuron aikaiseksi.
  4. Keitä semolinaa miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Se kypsyy hieman jo paahtuessaan.
  5. Kaada semolina vadille ja muotoile nopeasti ”hiekkakakuiksi”. Tarjoa ruusuvedellä maustetun mantelikerman kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jennyfer1980 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Helpolla hyvää
Helpolla hyvää

Nimensä mukainen kuivakakku.

Tämän reseptin ole perinyt tädiltäni ja on nimensä mukainen: helppo ja hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min valmistus + 50 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Helpolla hyvää

Ainekset

3
kpl
munia
3
dl
sokeria
1
prk
kermaviiliä
4,5
dl
jauhoja
1
tl
leivinjauhetta
6
rkl
voisulaa

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Vatkaa munat ja sokeri sekaisin
2. Vatkaa joukkoon muut aineet

Paista 175 asteessa 50 minuuttia

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 101 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pokekakku valmistuu mutkattomasti: töki kakkuun reikiä ja täytä ne lemon curdilla. Hunnuta kakku tuorejuustokuorrutuksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen pokekakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
VÄLIIN
noin 1
dl
lemon curdia
KUORRUTUS
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
huoneenlämpöistä voita
5 ½
dl
tomusokeria
1
tl
sitruunamehua
(2
tl
raastettua sitruunankuorta)
(elintarvikeväriä)

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan. Paista leivinpaperin päällä 18 cm x 24 cm:n kokoisessa vuoassa noin 50 minuuttia.
  2. Töki reikiä kakkuun esimerkiksi puisella kauhanvarrella. Levitä kakulle lemon curdia ja tasoita pinta siten, että sitruunatahna valuu koloihin.
  3. Tee kuorrutus. Sekoita kuorrutuksen ainesosat notkeaksi massaksi ja värjää haluamallasi elintarvikevärillä. Lisää halutessasi tilkka vettä tai lisää tomusokeria saadaksesi löysemmän tai jämäkämmän koostumuksen – pursotettaessa kuorrutuksen tulee olla melko jämäkkää. Levitä tai pursota kuorrutus kakulle.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 26 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.

Tämä perunasalaatti on uskomattoman maukasta ja raikasta. Perunasalaatti on herkullinen lisuke esimerkiksi grilliruoalle. Omena tuo salaattiin mukavaa raikkautta. Aineksia voi toki muokata oman maun mukaan ja esimerkiksi jugurtin voi halutessaan korvata kermaviilillä. Perunat kannattaa keittää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
60 min + perunoiden keitto ja jäähdytys 2h
Vaikeustaso
Helppo

Paras perunasalaatti

Ainekset

1
kg
perunoita (kiinteä lajike)
2
kpl
hapokasta omenaa
200
g
suolakurkkua
1/2
kpl
sitruuna
1,5
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
hunajaa
1
rkl
kapriksia
2
tl
mietoa sinappia
500
g
kreikkalaista jugurttia
viimeistelyyn ruohosipulia ja/tai basilikaa

Työvaiheet

Keitä perunat napakan kypsiksi kuorineen. Jäähdytä ne esimerkiksi ensin huoneenlämmössä ja sitten yön yli jääkaapissa. Kuori jäähtyneet perunat.
Pilko perunat n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.
Kuori omenat ja pilko samankokokoisiksi kuutioiksi kuin perunat.
Pilko myös suolakurkku ja laita suolakurkku-, omena- ja perunakuutiot kulhoon.
Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.

Mausta suolalla ja pippurilla.
Mittaa joukkoon hunaja, kaprikset, sinappi ja jugurtti.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.
Anna makujen tasaantua vähintään 30 minuuttia.
Perunasalaatti on parhaimmillan vasta vuorokauden jääkaapissa maustumisen ja tekeytymisen jälkeen.
Juuri ennen tarjoilua viimeistele salaatti hienonnetuilla yrteillä.
Tarjoile vaikkapa grilliruoan lisukkeena :)

Kommentit (0)

Vadelmainen mokkasuklaakakku on juhlava ja raikas kakku, joka hurmaa maullaan. Mokka-suklaapohjaan ei tule ollenkaan lisättyä sokeria. Pohja kätkee sisäänsä täyteläisen vadelmamoussen. Pinnalla on suklaa-kahvivalumat ja kermavaahtoruusukkeet. Tämä kakku sopii oikeastaan juhlaan kuin juhlaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
60 min + jäähtyminen 1 h + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vadelmainen mokka-suklaakakku

Ainekset

Pohja:
4
kpl
(yli)kypsää banaania
12
kpl
kuivattuja taateleita
1
dl
vahvaa kahvia
3
kpl
kananmunia
125
g
voita
4,5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
1
dl
tummaa kaakaojauhetta
1,5
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
nokare
voita
vuoan voiteluun
Vadelmamousse:
250
g
vadelmia
200
g
vaniljatuorejuustoa
2
tl
vaniljasokeria
2-3
rkl
tomusokeria (maun mukaan)
1,5
dl
vispikermaa
1
rkl
sitruunamehua
5
kpl
liivatelehtiä
1
dl
appelsiinimehua pohjan kostutukseen
Kuorrute ja muut koristeet:
3
rkl
kuohukermaa
60
g
tummaa suklaata (80 prosenttista)
4
rkl
kuumaa vahvaa suodatinkahvia
1
dl
vispikermaa
50
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
tomusokeria
pakastekuivattua vadelmarouhetta (dr. oetker)
sitruunamelissaa tai minttua
vadelmia

Työvaiheet

Pohja:
Soseuta banaanit, taatelit ja kahvi sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää joukkoon kananmunat. (Kananmunia ei tarvitse vatkata)
Sulata voi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kuivien aineiden joukkoon kananmuna-hedelmäsoseseos ja sulatettu voi.
Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. (Halkaisijaltaan n. 20 cm)
Paista 180 asteisessa uunissa n. 45 - 50 min. Tarkista kypsyys tikulla.
Kumoa kakkupohja jäähtymään.

Kun kakkupohja on jäähtynyt aloita täytemoussen valmistus.
Kiehauta vadelmat kattilassa ja paseeraa siivilän läpi. (Siemenet voi käyttää vaikkapa smoothieen!)
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Yhdistä vadelmakastike ja vaniljatuorejuusto sekä sokerit ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.
Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi.
Kuumenna sitruunanmehu höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liota ne sitten kuumaan sitruunanmehuun.
Kaada liivateneste ohuena nauhana samalla nuolijalla käännellen vadelma-tuorejuustoseoksen joukkoon.
Viimeisenä sekoita kermavaahto varovasti nuolijalla käännellen vadelmamousseen.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria tai vaniljasokeria.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahtia.
Kokoa kakku samaan vuokaan, jossa paistoit pohjan.
Kelmuta vuoka huolellisesti.
Nosta ensimmäinen kakkupohja (tasainen pohjapuoli alaspäin) vuokaan.
Kostuta pohja esimerkiksi pullasutia käyttäen appelsiinimehulla. (1/2 dl)
Kaada pohjan päälle vadelmamousse ja siirrä hyytymään jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
Nosta toinen kakkupohja hyytyneen vadelmamoussen päälle.
Kostuta toinen kakkupohja lopulla appelsiinimehulla.
Siirrä tekeytymään jääkaappiin vielä vähintään kahdeksi tunniksi.

Kumoa kakku tarjoilulautaselle.
Kuumenna kuohukerma kattilassa hyöryävän kuumaksi.
Sammuta liesi ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa.
Lisää joukkoon kuuma kahvi ja sekoittele tasaiseksi.
Mittaa kulhoon vispikerma, tuorejuusto ja tomusokeri.
Vatkaa jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Laita kermavaahto pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.
Tee kakkuun suklaavalumat teelusikkaa apuna käyttäen.
Pursota kakun pinnalla kermavaahtoa.
Ripottele kermavaahdon päälle vadelmarouhetta ja viimeistele kakku sitruunamelissalla ja vadelmilla.

Kommentit (1)

Vierailija

Onko sitä olemassa vaaleata kaakaojauhetta?Valkosuklaakaakaojauhe esim.? Maitokaakaojauhe ei ole kaakaojauhetta.