Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Soili Soisalo KUVA Laura Riihelä

Ei ihan lasagne, eikä kyllä cannelonikaan. Pastarulla ilahduttaa ruokapöydässä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
55 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pastarullat

Ainekset

200
g
tuoreita lasagnelevyjä
200
g
mozzarellajuustoa (24% rasvaa)
100
g
pinaattia
100
g
tomaattipyreetä
200
g
kiinteitä luumutomaatteja
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
1
rkl
rypsiöljyä
Juustokastike
5
dl
kevytmaitoa
1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
kpl
kasvisliemikuutio
1/4-1/2
tl
raastettua muskottipähkinää
75
g
voimakasta juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja valuta pinaatti ja valmista juustokastike: Kuumenna 4 dl maitoa ja sekoita vehnäjauhot desilitraan maitoa. Lisää jauhosuurus kuumaan maitoon hyvin sekoittaen ja kypsennä sekoitellen miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää liemikuutio, muskotti ja juustoraaste.
  2. Lado pastalevyt työlaudalle ja voitele ne tomaattipyreellä, lisää jokaiselle pinaattia ja mozzarellaa palasina, kääri rullalle ja leikkaa rullat 3–4 sentin viipaleiksi.
  3. Lado viipaleet öljyttyyn uunivuokaan vieri viereen, lisää viipaloidut tomaatit ja kaada päälle juustokastike.
  4. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia kunnes ruoka saa kauniin värin.
  5. Anna hiukan vetäytyä leivinpaperin ja liinan alla ennen tarjoilua, tarjoa lisäksi raikasta salaattia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kaupallinen yhteistyö
on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
Apetina
...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
1 h valmistus + 1 h paisto
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mehevä paneer-munakoisopaistos

Ainekset

2
munakoisoa
1
rkl
suolaa
1
kg
bataattia
2
sipulia
6
valkosipulin kynttä
rypsiöljyä
3
tl
cyrryjauhetta
1
tl
jauhettua kanelia
1/2
tl
kardemummaa
ripaus
jauhettua neilikkaa
2
laakerin lehteä
1
dl
punaviiniä
1
tlk
kuorittuja tomaatteja
1
rkl
hunajaa
suolaa
Paneer-valkokastike
100
g
voita
2
dl
vehnäjauhoja
8
dl
täysmaitoa
1/2
tl
muskottia
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
1
kananmuna
1
pkt (225 g)
Apetina Paneer-juustoa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Viipaloi munakoisot ja aseta ne uunipellille. Ripottele niille suola. Anna suolan vaikuttaa ja viipaleiden itkeä huoneenlämmössä 15 minuuttia.
  3. Pese bataatit ja kuori ne halutessasi. Viipaloi bataatit 2 cm paksuiksi paloiksi. Kiehauta iso kattilallinen suolalla maustettua vettä ja keitä bataattikiekkoja 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.
  4. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja hienonna valkosipulin kynnet. Laita korkeareunaiseen pannuun öljyä ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä. Lisää kuivat mausteet sipuleiden joukkoon. Varo ruskistamasta sipuleita ja alenna lämpöä tarvittaessa. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää pannuun punaviini sekä tölkkitomaatit mehuineen. Riko tomaatteja pienemmäksi lastalla. Sekoita. Anna seoksen porista hiljaa noin 10 minuuttia.
  5. Sillä välin pyyhi munakoisoista ylimääräinen neste talouspaperilla. Pirskottele munakoisoille öljyä ja nosta uunin yläosaan paahtumaan noin 10–15 minuutiksi kunnes munakoisot ovat ruskeita ja pehmeitä. Ota munakoisot uunista ja alenna uunin lämpö 180 asteeseen.
  6. Mausta tomaattikastike suolalla ja hunajalla. Tarkista maku.  Kääntele kastikkeen joukkoon munakoisot. Ota pois liedeltä.
  7. Tee valkokastike. Sulata voi paksupohjaisessa kasarissa. Lisää jauhot ja sekoita vispilällä kunnes seos muuttuu taikinapalloksi. Lisää sitten puolet maidosta ohuena nauhana vatkaten voimakkaasti. Kun kastikepohjassa ei ole enää paakkuja, kaada joukkoon loput maidot. Lisää mausteet. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Ota kattila pois liedeltä jäähtymään ja jäähdytä kädenlämpöiseksi..
  8. Asettele keitetyt bataattikiekot noin 30x40cm kokoisen uuninkestävän vuoan pohjalle. Nostele päälle munakoisot ja kaikki tomaattikastike.
  9. Lisää kananmuna jäähtyneen valkokastikkeen joukkoon ja vispaa kastike sileäksi. Kaada kastike vuokaan. Kallista vuokaa ja ravista kevyesti, jotta ilmakuplat poistuvat kerrosten väleistä ja kastike imeytyy hyvin.
  10. Murusta lopuksi Apetina Paneer-juusto vuokaan valkokastikkeen päälle ja paista uunivuokaa noin 45 minuuttia uunin keskiosassa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 126 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Kirjailija Kati Tervon luotto-ohje suolaiseen piirakkaan on peräisin naapurilta vuosien takaa. Valmistaikinapohjaan leivottu piirakka on herkullisen rapea, mehevä ja ihanan juustoinen. Resepti on niin yksinkertainen, että sen oppii vaikka ulkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8 palaa
Valmistusaika
15 min + kypsennys ja sulatus 1 t 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Naapurin tomaatti-juustopiirakka

Ainekset

1
pakastepiirakkataikina suolaiseen leivontaan (380 g)
300
g
Port Salut -juustoa, esim. Luostari
2–3
rkl
dijonsinappia
3–4
kypsää tomaattia
(muutama kirsikkatomaatti)
½
tl
kuivattua timjamia

Työvaiheet

  1. Ota taikina huoneenlämpöön tunti ennen leipomista. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan (Ø 24–28 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia uunin alatasolla.
  3. Leikkaa juusto ½ cm:n paksuisiksi paloiksi. Viipaloi tomaatit. Jos käytät kirsikkatomaatteja, halkaise ne.
  4. Sivele sinappi piirakkapohjalle. Peitä pohja juustoviipaleilla ja asettele niiden päälle tomaatit. Ripottele timjami tomaattien päälle.
  5. Kypsennä piirakkaa noin puoli tuntia uunin keskitasolla.
  6. Anna piirakan jäähtyä 15 min. Nauti piirakka lämpimänä teen, punaviinin tai maidon kera.

Vinkki Voit koristella piirakan terttutomaateilla. Paista niitä pannussa 5 minuuttia eli kunnes tomaatit pehmenevät ja saavat väriä. Nosta tomaattiterttu piirakan päälle juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (1)

Maiskis maiskis

Tuotahan pitää kokeilla! Tosin taidan käyttää valmista mustaleima Emmental raastetta. Ja ehdottomasti minun piirakkaani ei puisevia timjamin oksia eikä terttutomaatin rankoja. Terttutomaatteja kyllä, jos niitä raskii piirakkaan laittaa, ovat NIIN hyviä ja makeita. Ja timjamia voi ilman rankoja laittaa. Tai basilikaa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kuinka perunakeitosta saa näin herkullisen ja kauniin? Maustamalla sen sherryllä ja sahramilla. Tarjoa keitto alkuruokana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Sahrami-perunakeitto

Ainekset

500
g
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
1
sipuli
2
rkl
voita
½
ps (0,25 g)
sahramia
¼
tl
sokeria
6
dl
vettä
1
kasviliemikuutio
½
dl
kuivaa sherryä
2
dl
kuohukermaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
perunalastuja

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat ja sipuli. Kypsennä kasviksia kattilassa voissa noin 5 minuuttia. Lisää sahrami ja sokeri, jatka kypsennystä hetki. Lisää vesi ja liemikuutio ja anna keiton hautua poreillen kannen alla noin 20 minuuttia.
  2. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sherry ja kerma keittoon, ja kuumenna keitto vielä kertaalleen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Ripottele annosten pinnalle perunalastuja. Jos purkkiin jäi kermaa, kaada se keiton koristeeksi.
     

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 60 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kevyt, helppo ja herkullinen kasviskeitto saa sakeutta ja ruokaisuutta kvinoasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-kvinoakeitto

Ainekset

2
varsisellerin vartta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
500
g
tomaattimurskaa
8
dl
kasvislientä
1
dl
kvinoaa
1
prk (150 g)
maissia
½-1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
5
dl
salaattipinaattia
2
dl
kreikkalaista jogurttia (6 % rasvaa)

Työvaiheet

  1. Pilko selleri ja hienonna sipulit. Kuullota sellereitä ja sipuleita hetki öljyssä kattilassa.
  2. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Huuhtele kvinoa siivilässä kylmän veden alla ja lisää kiehuvaan keittopohjaan. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes kvinoa on juuri ja juuri kypsää.
  4. Valuta maissi liemestään ja lisää keittoon. Anna kiehahtaa vielä pikaisesti.
  5. Mausta keitto suolalla ja pippurilla ja viimeistele pinaatilla ja jogurtilla.

 

Kommentit (0)