Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Soili Soisalo KUVA Laura Riihelä

Ei ihan lasagne, eikä kyllä cannelonikaan. Pastarulla ilahduttaa ruokapöydässä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
55 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pastarullat

Ainekset

200
g
tuoreita lasagnelevyjä
200
g
mozzarellajuustoa (24% rasvaa)
100
g
pinaattia
100
g
tomaattipyreetä
200
g
kiinteitä luumutomaatteja
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
1
rkl
rypsiöljyä
Juustokastike
5
dl
kevytmaitoa
1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
kpl
kasvisliemikuutio
1/4-1/2
tl
raastettua muskottipähkinää
75
g
voimakasta juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja valuta pinaatti ja valmista juustokastike: Kuumenna 4 dl maitoa ja sekoita vehnäjauhot desilitraan maitoa. Lisää jauhosuurus kuumaan maitoon hyvin sekoittaen ja kypsennä sekoitellen miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää liemikuutio, muskotti ja juustoraaste.
  2. Lado pastalevyt työlaudalle ja voitele ne tomaattipyreellä, lisää jokaiselle pinaattia ja mozzarellaa palasina, kääri rullalle ja leikkaa rullat 3–4 sentin viipaleiksi.
  3. Lado viipaleet öljyttyyn uunivuokaan vieri viereen, lisää viipaloidut tomaatit ja kaada päälle juustokastike.
  4. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia kunnes ruoka saa kauniin värin.
  5. Anna hiukan vetäytyä leivinpaperin ja liinan alla ennen tarjoilua, tarjoa lisäksi raikasta salaattia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 718 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Talvisen pastasalaatin anatomia: makeutta viinirypäleistä, rapeutta porkkanoista ja ruokaisuutta pastasta sekä paahdetuista kikherneistä. Valmista tulee puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täysjyväpastasalaatti

Ainekset

1
prk (380 g)
käyttövalmiita kikherneitä
2
rkl
öljyä
½
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa
250
g
täysjyväpastaa
3
porkkanaa
1
ps (70 g)
tuorepinaattia
terttu viinirypäleitä
1
dl
maapähkinöitä
Kastike
3
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Valuta ja huuhtele kikherneet. Sekoita öljyn joukkoon savupaprika ja suola. Levitä kikherneet uunipannulle ja lorauta mausteöljy päälle. Paahda kikherneitä uunissa 20 minuuttia.
  3. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  4. Kuori ja raasta porkkanat. Huuhtele pinaatti. Huuhtele ja irrota viinirypäleet tertusta. Paahda pähkinöitä pannulla muutama minuutti. Sekoita kastike.
  5. Kokoa ainekset isoon purkkiin tai vadille. Lorauta kastike joukkoon vasta, kun tarjoilet salaatin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tarjoa salaatti ravintoloista tuttuun tapaan eli jokainen aines omassa astiassaan. Tapashenkisestä salaattibuffasta voi jokainen koota mieleisensä annoksen.

Sivusalaattia täydennetään ripotteilla, kastikkeilla ja paahdetuilla kasviksilla. Kun kypsät kasvikset leikkaa vasta kylminä, paloista tulee kauniita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paahdettu salaattibuffa

Ainekset

Paahdetut kasvikset
½
myskikurpitsaa
4
juuripersiljaa
½
juuriselleriä
3
rkl
rypsiöljyä
1 + ½
tl
suolaa
1
sitruuna
(yrttejä ja siemeniä)
Pähkinägranola
1
dl
pähkinäsekoitusta
2
rkl
auringonkukansiemeniä
50
g
voita
1
rkl
hunajaa
1
tl
omenaviinietikkaa
½
dl
kaurahiutaleita
1
tl
suolaa
Kapriskastike
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
1
tl
omenaviinietikkaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
kapriksia
Lisäksi
2
pientä
salaattikerää

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Halkaise kurpitsa. Laita kurpitsa, juuripersiljat ja juuriselleri leivinpaperille uuninpellille. Valele kasvikset öljyllä ja mausta 1 tl:lla suolaa. Kypsennä uunissa noin 40–50 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Anna jäähtyä hyvin. Voit paahtaa kasvikset jo edellisenä päivänä ja säilyttää ne jääkaapissa.
  2. Leikkaa juurekset eri tavoin ja asettele kukin laji omaan tarjoiluastiaansa. Mausta puristetulla sitruunanmehulla ja suolaripauksella. Koristele halutessasi yrteillä ja siemenillä.
  3. Hienonna pähkinöitä ja siemeniä veitsellä hieman. Mittaa voi, hunaja ja omenaviinietikka kattilaan ja kuumenna, kunnes voi on sulanut. Sekoita pähkinät, siemenet ja kaurahiutaleet joukkoon. Mausta seos suolalla ja siirrä tarjoilukulhoon.
  4. Mittaa vinegretin aineet kapriksia lukuun ottamatta pyöreäpohjaiseen kulhoon ja sekoita vispilällä. Voit sekoittaa kastikkeen myös tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää lopuksi kaprikset ja laita vinegretti tarjoiluastiaan.
  5. Poista salaatista uloimmat lehdet. Huuhtele hyväkuntoiset lehdet jääkylmällä vedellä, jotta salaatti rapeutuu. Asettele salaatinlehdet lautaselle ja viimeistele vinegretillä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 718 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Salvialla ryyditetyt lämpimät sienileivät ovat niin hyviä, että niitä kannattaa tehdä kerralla pellillinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gratinoidut sienileivät

Ainekset

4
paahtoleipäviipaletta
1
rs (200 g)
herkkusieniä (tai vastaava määrä suppilovahveroita)
1
rkl
öljyä
¼
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
suolaa
2
dl
mozzarellaraastetta
2
rkl
ranskankermaa
1
rkl
salviapestoa (esim. Pirkka)
(tuoretta salviaa)

Työvaiheet

  1. Lohko herkkusienet ja paista niitä noin 6 minuuttia öljyssä kuumalla pannulla. Jos käytät pakastettuja suppilovahveroita, paista kohmeisia sieniä hiljalleen pannulla niin, että kosteus haihtuu. Lorauta vasta sitten sienten joukkoon öljy.

  2. Kääntele sieniä hetki kuumalla pannulla ja rouhi pintaan pippuria ja suolaa.

  3. Sekoita mozzarellaraasteen joukkoon ranskankerma.

  4. Voitele leivät salviapestolla. Lisää leiville runsaat puolet sienistä. Lusikoi päälle juustoraaste ja loput sienistä.

  5. Gratinoi leipiä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä. Tarjoa leivät sellaisenaan tai silppua päälle tuoretta salviaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Cashewpähkinät soseutuvat öljyn kanssa ihanan kermaiseksi kastikkeeksi pastalle. Helppo vegaaninen pasta on vartissa valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Cashew-hernepasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
rkl
suolaa/2 l vettä
150
g
herneitä
1
sitruuna
150
g
cashewpähkinöitä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata pakasteherneet siivilässä viileän juoksevan veden alla.

  2. Purista sitruunasta mehu sauvasekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon herneet, pähkinät, öljy ja suola. Surauta kastike tasaiseksi, hieman karheaksi tahnaksi.

  3. Ota noin 1 dl pastavettä talteen. Valuta pasta ja kumoa se takaisin kattilaan. Sekoita kastike kuumaan pastaan. Halutessasi ohenna kastiketta pastan keitinvedellä.

Kommentit (0)