Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Krista Niiniharju (alkuperäinen ohje Chocochili-blogista) KUVA Ulla-Maija Hänninen ja Laura Riihelä

Kvinoa ja herne sisältävät runsaasti proteiinia. Paistamiseen käytetään kasviöljyä, joka on pehmeää hyvää rasvaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 kappaletta
Valmistusaika
60 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kvinoa-hernerouhekroketit

Ainekset

2
dl
hernerouhetta
4
dl
kiehuvaa vettä
ripaus suolaa
2
dl
kvinoaa
4
dl
kiehuvaa vettä
1
kpl
kasvisliemikuutio
1
kpl
raaka peruna hienona raasteena
3
rkl
tahinia
1
kpl
sitruunan raastettu kuori
1/2
kpl
sitruunan mehu
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
dl
perunajauhoja
1/2
dl
korppujauhoja
1
kpl
persiljaruukku
3
kpl
kevätsipulin vartta
Paistamiseen
rypsiöljyä tai oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Mittaa hernerouhe kulhoon ja kaada päälle kiehuva, suolalla maustettu vesi. Anna turvota puolisen tuntia.
  2. Keitä sillä aikaa kvinoa kypsäksi kasvisliemessä. Kaada ylimääräinen neste pois. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita taikina vetäytymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. (Voit hyvin tehdä massan jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Lisää taikinaan tarvittaessa hiukan öljyä seuraavana päivänä ennen paistamista.)
  3. Muotoile taikina kroketeiksi ja paista kuumalla pannulla runsaassa öljyssä niin, että kroketteihin tulee kaunis kullanruskea rapea paistopinta. Lisää öljyä aina ennen kuin lisäät pannulle uuden erän paistettavia.

Vinkki! Raastettu raaka peruna sekä korppu- ja perunajauhot korvaavat kananmunan. Ne pitävät kroketit hyvin koossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1448 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Parsan, pastan ja fetan liitto ei ole kolmiodraamaa, vaan aidosti toimiva yhdistelmä. Kun teet ruoan risoton tapaan pikkuhiljaa lientä lisäämällä, pastan kypsyyttä on helppo tarkkailla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsapasta risottotyyliin

Ainekset

400
g
(käsiteltyä) vihreää parsaa
1
iso sipuli
noin 1
litra kasvislientä
2
rkl
oliiviöljyä
300
g
pientä pastaa
½
sitruunan kuoriraaste
suolaa ja pippuria
PÄÄLLE
100
g
fetaa
(raastettua parmesaania)

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kovat kannat ja kuori tarvittaessa, paloittele. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Kiehauta kasvisliemi ja pidä lämpimänä liedellä.

  3. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää kuiva pasta ja kauhallinen kasvislientä. Lisää lientä aina sitä mukaa, kun pasta imee sen.

  4. Lisää parsapalat, kun keittoaikaa on jäljellä noin 4 minuuttia. Kokonaiskeittoaika on noin 20 minuuttia.

  5. Raasta lopuksi joukkoon sitruunan kuorta ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

  6. Murustele annosten päälle fetaa ja raasta halutessasi parmesaania.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1448 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Pyttipannu goes Välimeri! Halloumi, oregano ja oliivit ovat tämän mainion pyttiksen juju, eikä yksi annos meinaa millään riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimerellinen halloumipyttipannu

Ainekset

2
rkl + 1 rkl
öljyä
600
g
perunoita
1
sipuli
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua paprikaa
½
dl
mustia (kivettömiä) oliiveja
1
pkt (noin 150 g)
halloumityyppistä juustoa (esim. Juustoportin Halla)
2
kananmunaa
LISÄKSI
2
rkl
srirachaa
2
rkl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Harjaa ja paloittele perunat. Esikeitä halutessasi perunoita kiehuvassa vedessä noin 5–10 minuuttia tai kunnes ne ovat lähes kypsiä.

  2. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista perunoita 10–15 minuuttia, kuori ja hienonna sipuli loppuvaiheessa mukaan. Mausta ja kääntele oliivit sekaan. Siirrä perunaseos toiselle puolelle pannua.

  3. Paloittele juusto, lisää öljyä ja paista palat vapaalla pannunpuoliskolla kullanruskeaksi. Kääntele perunoiden ja oliivien joukkoon. Tee pannulle koloja seoksen keskelle ja riko kananmunat siihen. Kypsennä noin 5 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet.

  4. Sekoita sriracha ja ketsuppi keskenään ja tarjoa pyttipannu tulisen ketsupin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2862 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Nokare koivun silmuilla maustettua aiolia on sopan sydän. Myös itse paahdetuista kasviksista keitetty liemi maustetaan silmuilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kevätkeitto

Ainekset

LIEMI PAAHDETUISTA KASVIKSISTA
1
purjo
1
fenkoli
200
g
herkkusieniä
1
valkosipuli
2
l
vettä
1
tl
kokonaisia mustapippureita
1
dl
koivun silmuja
½
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
suolaa
½
tl
sokeria
LISÄKSI
1
pkt (250 g)
tofua
½
l
pieniä varhaisperunoita
1–2
porkkanaa
1
ps (150 g)
salaattiherneitä (esim. Pirkka)
½
dl
koivunsilmuja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise, huuhtele ja leikkaa purjo muutamaan palaan. Lohko fenkoli. Halkaise herkkusienet ja valkosipuli kuorineen.

  2. Laita kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 30 minuuttia. Laita kattilaan vesi, paahdetut kasvikset ja pippurit. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna liemen hautua 35 minuuttia. Kääri tofu talouspaperiin ja laita päälle kevyt paino 10 minuutiksi.

  3. Pese ja lohko perunat. Kuori porkkanat ja raasta ne raastimella tai julienneraudalla. Halkaise herneenpalot.

  4. Pyyhi tofusta valunut neste pois. Leikkaa tofu kuutioiksi ja paista kevyesti kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan.

  5. Lisää koivun silmut liemeen ja jatka hauduttamista 10 minuuttia. Siivilöi liemi talteen ja painele kasviksista kaikki neste liemeen. Kaada takaisin kattilaan. Lisää etikka, suola ja sokeri.

  6. Kypsennä perunalohkoja liemessä 10–15 minuuttia. Lisää keittoon tofukuutiot, porkkanaraaste ja herneet juuri ennen tarjoilua. Koristele muutamalla koivunsilmulla. Tarjoa silmuaiolin kanssa.

Silmuaioli

Ainekset

1
dl
koivun silmuja
1–2
valkosipulinkynttä
1
huoneenlämpöinen muna
½
rkl
dijoninsinappia
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
2
dl
huoneenlämpöistä r ypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Huuhtele silmut. Kuori ja pilko valkosipuli. Laita silmut ja valkosipuli sauvasekoittimen kulhoon ja hienonna ne sauvasekoittimella tasaiseksi.

  2. Lisää joukkoon muna, sinappi, etikka ja suola sekä öljy ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1448 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Valkoinen parsa tarjoillaan usein kovin perinteikkäästi hollandaisekastikkeen kera. Nyt konservatiivikasvis saa villisti thaimausteita seurakseen. Keitto onnistuu toki erinomaisesti myös vihreästä parsasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaustettu parsakeitto

Ainekset

1
sipuli
1
sitruunaruoho
3
rkl
hienonnettua inkivääriä
1
kg
valkoista parsaa
3
rkl
voita
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
litra kasvislientä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
noin 1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele sipuli. Kuori ja hienonna sitruunaruoho pieneksi, kuori ja hienonna inkivääri. Poista parsoista kovat kannat ja kuori parsat tyvestä ylöspäin. Paloittele.

  2. Kuumenna voi ja öljy kattilassa. Paista sipulia, sitruunaruohoa ja inkivääriä muutaman minuutin ajan. Lisää parsapalat ja suola ja pippuri. Jatka paistamista 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi ja kookosmaito ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes parsa on pehmeää. Lisää sitruunamehu. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja paseeraa sen jälkeen tiheän siivilän läpi.

Kommentit (0)