
Limetillä ja inkiväärillä maustettu katkarapu-tomaattisalaatti maistuu tomaattikeiton päällä, uuniperunoiden tai tacojen lisukkeena.
Katkarapu-tomaattisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata katkaravut ja valuta ne siivilässä. Kumoa kulhoon.
- Kalttaa tomaatit. Leikkaa niiden pintaan ristiviilto ja laske lusikalla hetkeksi kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit vedestä, kun kuori alkaa irrota. Jäähdytä ja kuori tomaatit. Leikkaa ne neljään lohkoon ja poista sisus.
- Kuori ja hienonna punasipuli. Raasta inkivääri. Lisää ne katkarapujen joukkoon.
- Mausta basilikalla, limetin mehulla ja kuoriraasteella sekä ripauksella suolaa ja mustapippuria. Lisää lopuksi tomaattilohkot.
Vinkki! Tämä katkarapu-tomaattisalaatti kuuluu olennaisena osana laulaja Anne Mattilan tomaattikeittoon. Keiton ohjeen löydät täältä!