
Loihdi tähtikokki Tommi Tuomisen ohjeella kuhasta huippuravintolatasoinen makuelämys. Paistetun kuhan kaverina tarjotaan rapuperunoita, kurkku-kyssäkaalisalaattia ja pannulla rapeaksi paistettua mallasleipää.
Paistettua kuhaa ja rapuperunoita
Ainekset
Työvaiheet
- Kurkku-kyssäkaalisalaatti: Sekoita pikkeliliemen ainekset kattilassa ja kiehauta. Kuori kurkku ja kyssäkaali. Halutessasi voit poistaa kurkusta siemenet. Leikkaa kurkku ja kyssäkaali tasakokoisiksi pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon. Kaada pikkeliliemi päälle ja anna maustua 1–2 tuntia.
- Fenkolimajoneesi: Jauha fenkolinsiemenet huhmareessa. Sekoita fenkolinsiemenet majoneesin joukkoon. Mausta sitruunanmehulla.
- Rapuperunat: Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä. Kuori perunat ja leikkaa ne keskeltä kahtia. Leikkaa vielä pieni viilto perunanpuolikkaiden päistä niin, että puolikkaat pysyvät pystyssä. Koverra perunanpuolikkaisiin pieni kolo. Valuta katkaravut liemestä ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Sekoita katkaravut sinapin ja majoneesin kanssa. Mausta hienonnetulla tillillä ja suolalla.
- Paistettu kuha ja mallasleipä: Leikkaa mallasleipä pieniksi paloiksi ja paista pannulla rapeaksi. Leikkaa kala neljään tasakokoiseen annospalaan. Paista pannulla voi-öljyseoksessa nahkapuoli alaspäin niin, että nahka ruskistuu kauniisti. Mausta suolalla.
- Siivilöi kurkku- ja kyssäkaalikuutiot pois liemestä. Kokoa majoneesista ja pikkelikuutioista salaatti lautaselle. Koristele tillinoksilla ja mädillä. Täytä perunanpuolikkaiden kolot raputäytteellä ja aseta perunat lautaselle. Aseta kuha lautaselle nahkapuoli ylöspäin ja ripottele päälle mallasleipää.