
Nyt on sushin tekeminen helppoa: asettele ainekset lautaselle ja jaa se yhdessä rakkaiden kanssa.
Sushilautanen
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele riisiä siivilässä, kunnes pois valuva vesi muuttuu kirkkaaksi. Mittaa riisi ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, laita kansi päälle ja laske hellan lämpö ihan pienelle. Anna riisin hautua 15 minuuttia. Poista kattila hellalta, mutta anna riisin muhia kannen alla vielä 10 minuuttia.
- Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Sekoita se riisin joukkoon ja anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kurkusta juustohöylällä nauhoja ja kääri nauhat rullalle. Kuori porkkana ja leikkaa siitä kuorimaveitsellä nauhoja. Kuori avokado, poista siitä kivi ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Hienonna kevätsipuli ja sulata edamame-pavut.
- Levitä jäähtynyt riisi laakeaan tarjoiluastiaan. Asettele riisin päälle lohi, kurkku, porkkana, avokado, kevätsipuli ja edamame-pavut. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoile sushilautanen wasabin, soijakastikkeen ja gari-inkiväärin kanssa.