
Ota käyttöön yhden vuoan taktiikka – kypsennä kana ja perunat samassa astiassa uunin lämpimässä syleilyssä.
Italialainen sitruunakana ja parmesaanimajoneesi
Ainekset
Työvaiheet
- Pyyhi kana kuivaksi sisältä ja päältä. Hiero pintaan suolaa, pippuria, oreganoa ja chiliä.
- Pese sitruuna. Pistele siihen reikiä. Työnnä sitruuna kanan sisään. (Huom. älä leikkaa sitruunaa kahtia, sillä sen maku muuttuu kitkeräksi paistettaessa. Jos kana on pieni, käytä snack-sitruunoita.) Työnnä sisään valkosipulit kuorineen. Valuta kanalle öljyä. Paista ensin 180 asteessa noin 45 minuuttia.
- Kuori tai raaputa perunat puhtaiksi. Käännä kana. Lisää perunat, rosmariinioksat ja oliivit uunivuokaan.
- Jatka paistamista 45–60 minuuttia tai kunnes paksuimpaan kohtaan työnnetty paistolämpömittari osoittaa 75 astetta. Voit myös kokeilla kypsyyttä näin: tee terävällä veitsellä reikä paksuimpaan kohtaan kanaa. Jos ulos tihkuu kirkasta nestettä, niin kana on kypsää.
-
Ota sitruuna ja valkosipulikynnet pois kanan sisältä. Purista sitruunamehua kanan pinnalle. Purista valkosipulien sisukset perunoiden päälle.
-
Tarjoa kana parmesaanimajoneesin ja salaatin kanssa.
-
Näin teet parmesaanimajoneesia: Riko huoneenlämpöinen kananmuna litran mittakannun pohjalle. Sekoita joukkoon suola ja mustapippuri. Lisää öljyä tippoina, koko ajan sekoittaen. Käytä sauvasekoitinta. Kun seos alkaa paksuuntua, lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
-
Sekoita joukkoon parmesaani, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste.