Juures-gratiini
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi punajuuret, porkkanat ja perunat ohuiksi viipaleiksi. Pidä punajuuret erillään, jotta ne eivät värjää muita juureksia.
- Sekoita kermaan parmesaaniraaste, timjami, suola ja pippuri.
- Lisää uunivuuan pohjalle puolet kermasta. Asettele juureslastut vuokaan jonoiksi. Kaada päälle loppu kerma. Ripottele pinnalle korppu- tai mantelijauhoa. Peitä vuoka foliolla.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kypsennä juurekset pehmeiksi eli noin 50 minuuttia.
- Nosta lämpötila 225 asteeseen. Poista folio. Ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä vielä 10 minuuttia.
- Silppua päälle timjamia.
Vinkki! Käytä kumikäsineitä punajuuria käsitellessäsi.