
Vadelmat raikastavat suklaamoussen.
Suklaamousse, lakritsikastike ja vadelmia
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata suklaa vesihauteessa: kuumenna kattilassa pari senttiä vettä. Laita teräskulho kattilan päälle ja suklaa paloina kulhoon. Kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Älä päästä höyryä kulhoon, ettei suklaa muutu rakeiseksi. Jäähdytä 10–15 minuuttia.
- Sekoita erillisessä kulhossa maito, kaakaojauhe ja sokeri. Yhdistä seos suklaan kanssa. Vaahdota valkuaiset. Kääntele vaahto varovasti suklaaseokseen.
- Laita lasin pohjalle vadelmia, niiden päälle suklaamoussea ja moussen päälle vähän lakritsikastiketta. Tee niin monta kerrosta kuin haluat. Jätä päällimmäiseksi muutama vadelma. Koristele halutessasi yrteillä tai syötävillä kukilla. Laita lasin päälle varrastikku, johon pujoteltu vadelmia tai muita marjoja ja kukkia tai yrttejä.