Persikat ovat kesällä parhaimmillaan. Silloin on tämän herkkujälkkärin aika.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20-30 min
Vaikeustaso
Helppo
Paistetut persikat
Ainekset
4
kypsää persikkaa
3
rkl
voita
2-3
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kardemummaa
1
tl
kanelia
Päälle
juoksevaa hunajaa
Lisäksi
2
dl
vispikermaa
sokeria maun mukaan
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
kanelia
Työvaiheet
- Halkaise persikat ja poista kivet.
- Sulata pannulla voita. Lisää sokerit ja mausteet sekaan. Sekoita, kunnes aineet ovat sulaneet yhteen.
- Paista persikoita maustevoissa välillä käännellen, kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet väriä ja makua.
- Tällä välin vaahdota kerma. Mausta sokerilla, sitruunamehulla ja kanelilla.
- Nosta persikat lautasille. Valuta päälle hieman hunajaa.
- Tarjoa lämpiminä kanelikerman kanssa.