Kodin Kuvalehti on lisännyt 703 reseptiä.
Linkitetty 66 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Reetta Pasanen

Suolainen halloumi on vesimelonin mainio makupari.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Halloumijuusto-melonisalaatti grillissä

Ainekset

400
g
halloumijuustoa
3
dl
vesimelonia
1
kpl
punasipulia
1/2
dl
oliiviöljyä
2
rkl
punaviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Viipaloi halloumijuusto. Kuori ja leikkaa vesimeloni ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Voitele juusto öljyllä. Grillaa halloumijuusto niin, että molemmat puolet saavat kullanruskean värin.
  2. Lado vadille vuorotellen lämmintä juustoa ja vesimelonia. Laita punasipulirenkaat salaatin päälle.
  3. Ripottele oliiviöljyä, punaviinietikkaa ja rouhi tuoretta mustapippuria. Koristele salaatti lopuksi yrteillä, kukilla ja rucolalla. 
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2275 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Aidon korealaisen kimchin valmistaminen vaatii aikaa, huolellisuutta ja pari isoa astiaa. Lopputulos on vaivan arvoinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 3½ kg
Valmistusaika
30 min + suolaus 2 t + fermentointi 2–4 pv
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kimchi

Ainekset

n. 2½
kg
kiinankaalia
1
dl
jodioimatonta hienoa merisuolaa
Maustetahna
2
rkl
perunajauhoja
5
dl
vettä
1
rkl
sokeria
24
valkosipulinkynttä
10
cm:n pala
inkivääriä
1
sipuli
dl
(vegaanista) kalakastiketta
dl
gochugaru-chilijauhetta
Kasvikset
2
keskikokoista porkkanaa
8–12
retiisiä
8
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kokonaisten kiinankaalien kantaan noin 10 cm syvä viilto ja revi kaalit varovasti kahtia. Tee viilto myös puolikkaisiin, mutta älä revi kaaleja. Huuhtele hyvin.

  2. Ripottele suola tasaisesti kaalinlehdille. Laita enemmän suolaa paksuihin tyviin. Siirrä kaalit vateihin tai isoihin kulhoihin ja peitä vedellä. Anna suolautua huoneenlämmössä 2 tuntia, käännä kaaleja puolen tunnin välein.

  3. Mittaa perunajauhot kulhoon. Lisää ensin ½ dl vettä ja sekoita haarukalla tasaiseksi tahnaksi. Sekoita loppu vesi joukkoon. Kaada seos kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on kiisselimäistä. Anna jäähtyä.

  4. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet, inkivääri ja sipuli. Soseuta ne kalakastikkeen ja chilijauheen kanssa sileäksi. Siirrä sose kulhoon, lisää jäähtynyt tärkkelyskiisseli ja sekoita tasaiseksi.

  5. Poista kaalit suolaliemestä, revi puolikkaat lohkoiksi ja huuhtele huolellisesti. Maista kaalia – sen tulisi olla selvästi suolainen, mutta jos se tuntuu liian suolaiselta, jatka huuhtelemista. Valuta kaalit hyvin ja taputtele kuiviksi talouspaperilla.

  6. Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Leikkaa retiisit tikuiksi ja suikaloi kevätsipulit. Sekoita kasvikset maustetahnaan. Lusikoi maustetahna kaalinlehtien väliin tai levitä se kaaleihin käsin kertakäyttökäsineiden kanssa. Seoksen tulisi peittää kaikki lehdet ydintä myöten. Kääri kukin kaalipala pieneksi nyytiksi, niin että uloin lehti peittää koko käärön.

  7. Laita kaalinyytit puhtaisiin tölkkeihin. Jätä tölkin yläosaan 3 cm tyhjää tilaa. Sulje tiiviisti. Säilytä kaalia huoneenlämmössä 2–4 päivää, viileässä huoneessa pidempään, lämpimässä riittää lyhyempi aika.

  8. Avaa kansi 2–4 päivän kuluttua ja paina kaalinyyttejä lusikalla kaaleista irronneen nesteen alle. Sulje kansi jälleen tiiviisti ja laita tölkki jääkaappiin pariksi viikoksi. Mitä kauemmin säilytät, sitä happamampaa kimchistä tulee.

Vinkki Gochugaru-chilijauhetta eli punapippurijauhetta myydään yleensä 500 g:n pakkauksissa aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa (verkko)kaupoissa. Pakkauksessa ei aina lue gochugaru, joten kysy tuotetta myyjältä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Perinteinen britti-aamiainen, pavut tomaattikastikkeessa, tarjoillaankin nyt tuudittavana iltapalana rapean kauraleivän ja feta-ripotteen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-tomaattivoikkari iltapalaksi

Ainekset

1
tlk (noin 400 g)
papusekoitusta
½
tlk
tomaattimurskaa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4
palaa paksukuorista leipää
Paistamiseen
oliiviöljyä
Lisäksi
50
g
fetaa

Työvaiheet

  1. Valuta ja huuhtele papusekoitus. Kaada tomaattimurskan kanssa pannulle ja keitä hämmennellen noin 7 minuuttia, kunnes kastike on sakeutunut. Mausta.

  2. Paista leipäpalat nopeasti molemmin puolin oliiviöljyssä pannulla.

  3. Nosta päälle papu-tomaattikastiketta ja murustele fetaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2275 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Dashiliemessä kypsennetyt kurpitsakuutiot ovat suosittu lisuke Japanissa. Liemeen tarvittavaa dashijauhetta myydään aasialaisissa ruokakaupoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsat dashiliemessä

Ainekset

n. 1
kg
myski- tai hokkaidokurpitsaa
7
dl
dashilientä
2
rkl
sokeria
rkl
soijakastiketta
1
rkl
sakea eli riisiviinaa
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurpitsa noin 5 cm paksuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Leikkaa viipaleet isoiksi kuutioiksi. Myskikurpitsan voit kypsentää kuorineen, mutta poista kuori muista kurpitsalajikkeista.

  2. Kuumenna dashiliemi kattilassa ja lisää kurpitsat. Keitä keskilämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes kurpitsa hieman pehmenee. Kokeile kypsyyttä keittämisen aikana.

  3. Lisää sokeri, soija, sake ja suola kattilaan. Keitä alhaisella lämmöllä vielä 10–20 minuuttia.

  4. Anna kurpitsan jäähtyä liemessään huoneenlämpöiseksi. Tarjoa jäähtyneenä tai uudelleen kuumennettuna esimerkiksi grilliruokien lisukkeena.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tofusta ja kasviksista saa ihanan vegaanisen pannun, joka muistuttaa rakenteeltaan munakokkelia! Maukas tofukokkeli toimii niin viikonloppuaamiaisella kuin iltaruokanakin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tofukokkeli

Ainekset

1
pkt (noin 250 g)
kiinteää tofua
½
punasipuli
½
(suippo)paprika
100
g
lehtikaalia
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl + ¼ tl
suolaa
¼
tl + ¼ tl
rouhittua mustapippuria
Kastike
½
tl
suolaa
½
tl
valkosipulijauhetta
½
tl
juustokuminaa
½
tl
kurkumaa
noin 3
rkl
vettä
Lisäksi
maalaisperunoita ja/tai tomaattisalsaa

Työvaiheet

  1. Kääri tofu liinaan ja laita painon alle vartiksi.

  2. Kuori ja suikaloi punasipuli ohueksi, hienonna paprika ja lehtikaali.

  3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista kasviksia 5 minuuttia. Mausta ½ teelusikallisella suolaa ja ripauksella pippuria.

  4. Lisää lehtikaali ja lisää suolaa ja pippuria, pyöräytä tasaiseksi. Laita kansi päälle ja anna hautua 2 minuuttia.

  5. Murustele tofu haarukan avulla ja lisää pannulle kasvisten joukkoon. Pyöräytä tasaiseksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää sen verran vettä, että kastike on juoksevaa. Kaada kastike pannulle. Jatka paistamista, kunnes kokkeli on rapeaa.

  6. Tarjoa maalaisperunoiden ja tomaattisalsan kanssa.

Kommentit (0)