Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 73 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pavuista, kaalista ja porkkanasta muhii kaikessa rauhassa herkullinen pataruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1h 20 min + 12h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Italialainen papupata

Ainekset

250
g
valkoisia papuja
2
kpl
porkkanaa
1
kpl
sipulia
2
kpl
valkosipulinkynttä
8
kpl
lehtikaalinlehteä
1/2
kpl
valkokaalia tai keräkaalia
6
kpl
perunaa
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
7
dl
kasvislientä
1
tl
sokeria
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Liota pavut runsaassa kylmässä vedessä yön yli. Siivilöi liotusvesi pois. Laita pavut puhtaaseen, kylmään veteen ja keitä noin 10 min.
  2. Kaada vesi pois ja kypsennä pavut puhtaassa vedessä, miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Lisää suola vasta keittämisen jälkeen, ettei se sitkistä papujen kuoria.
  3. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Suikaloi kaali pieniksi paloiksi. Kuori ja kuutioi perunat. Kuullota porkkanoita, sipuleita ja kaalia kattilassa öljyssä hetki.
  4. Lisää tomaattipyree ja jatka paistamista sekoitellen noin puoli minuuttia. Kaada pataan kasvisliemi ja lisää perunat ja sokeri. Jos käytät valkokaalia, lisää se perunoiden kanssa (lehtikaali kannattaa lisätä vasta, kun kypsennysaikaa on jäljellä noin 10 minuuttia). Anna keiton porista kannen alla keskilämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä (noin 20 min).
  5. Lisää pataan pavut ja tarvittaessa kasvislientä. Soseuta sauvasekoittimella huolettomasti siten, että pata sakeutuu hieman. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vinkki! Lisää pataan muita kasviksia, kuten paprikaa, munakoisoa tai juureksia. Voit halutessasi raastaa pataan myös parmesaania.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3020 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Aasialaiset mausteiset kurkut onnistuvat myös kesäkurpitsasta. Tarjoa korealaiset kesäkurpitsat hodareiden lisäkkeenä tai osana bibimbapia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–5
Valmistusaika
10 min + maustuminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Korealaiset kesäkurpitsat

Ainekset

1
(n. 300 g)
kesäkurpitsa
1
tl
suolaa
1
valkosipulinkynsi
tl
riisiviinietikkaa
2
tl
paahdettua seesamiöljyä
2
tl
gochujang-tahnaa
2
tl
ruokosokeria
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja viipaloi ohuiksi puolikuiksi. Laita palat kulhoon. Lisää suola ja anna maustua 30 minuuttia.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita etikka, seesamiöljy, gochujang, sokeri ja valkosipuli kulhossa keskenään.

  3. Valuta kesäkurpitsoista neste pois ja puristele ne kuiviksi. Kääntele kesäkurpitsat varovasti mausteseoksen joukkoon. Anna maustua jääkaapissa peitettynä 30 minuuttia.

  4. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla noin minuutti. Lisää ne kesäkurpitsan joukkoon ennen tarjoamista.

Vinkki Gochujang-tahnaa myydään marketeissa. Voit myös käyttää gochugaru-chilijauhetta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3020 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kesäkurpitsapaistoksen kuohkeat kerrokset ovat parhaimmillaan, kun paistos on saanut jäähtyä ennen tarjoilua. Mintulla maustettu ja kananmunan valkuaisilla kuohkeutettu täyte yllättää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min + ricotan valuttaminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsapaistos

Ainekset

1–2
(n. 400 g)
kesäkurpitsaa
TÄYTE
2
rs (à 250 g)
ricottajuustoa
100
g
parmesaanijuustoa
5
valkuaista
3
keltuaista
½
ruukku minttua
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
2
valkosipulinkynttä
2
tl
(luomu)sitruunan kuorta hienoksi raastettuna
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
¾
tl
mustapippuria
2
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kumoa ricottajuustot kulhon päälle nostettuun siivilään. Laita kulho jääkaappiin tunniksi.

  2. Raasta parmesaani hienoksi. Erottele tarvittava määrä valkuaisia ja keltuaisia eri kulhoihin. (Käytä yli jääneet keltuaiset munakkaisiin tai leivonnaisten voiteluun.)

  3. Kumoa ricotta kulhoon. Sekoita keltuaiset ja parmesaani joukkoon. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi ja kääntele juustoseokseen. Hienonna minttu ja lisää seokseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita täyte jääkaappiin odottamaan.

  4. Leikkaa kesäkurpitsoista kannat pois. Puolita kesäkurpitsat leveyssuunnassa ja viipaloi ne veitsellä ohuiksi levyiksi. (Voit käyttää myös vihannesleikkuria.)

  5. Kuori valkosipulinkynnet. Pese sitruuna. Raasta valkosipulit ja sitruunan keltainen kuoriosa kulhoon. Sekoita öljy joukkoon.

  6. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele uunivuoka (n. 20 cm X 25 cm).

  7. Lado vuoan pohjalle kerros kesäkurpitsaviipaleita. Sivele ne valkosipuli-sitruunaöljyllä ja ripottele pinnalle suolaa sekä pippuria. Levitä päälle kerros ricottaseosta ja peitä se kesäkurpitsaviipaleilla. Toista näin, kunnes olet saanut kaiken ricottajuuston käytettyä. Päällimmäiseksi tulee kerros kesäkurpitsaa. Sivele pintakerros öljyllä. Ripottele pinnalle loput mausteet ja pinjansiemenet.

  8. Kypsennä uunin keskitasolla 40–45 minuuttia.

Vinkki Jos käytät isoja kesäkurpitsoja, leikkaa kurpitsa viipaleiksi kylki kerrallaan. Näin pehmeää sisusta ei tule viipaleisiin. Sisuksen voit hienontaa ricottatäytteen joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3020 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kotimainen vihreä papu on parsan syksyinen vastine. Gruyèrejuustolla mehevöitetty papupiirakka sopii vaikka alkupalaksi tummenevien iltojen kemuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–5
Valmistusaika
1 t 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Papupiirakka

Ainekset

100
g
kylmää voita
dl
puolikarkeita spelttivehnäjauhoja
ripaus suolaa
1–2
rkl
kylmää vettä
TÄYTE
200
g
vihreitä papuja
3–4
oksaa tuoretta rakuunaa
3
kananmunaa
2
dl
ruokakermaa
2
tl
dijoninsinappia
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
150
g
gruyèrejuustoa
VUOKAAN
voita

Työvaiheet

  1. Kuutioi kylmä voi monitoimikoneen kulhoon. Lisää jauhot ja suola. Pyöräytä seos leikkuuterällä muruiksi. Lisää vesitilkka ja anna koneen käydä, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. (Voit valmistaa taikinan myös nyppimällä ainekset muruiksi sormin.)

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen piirakkavuoka (34 cm x 11 cm). Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla.

  3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla piirakkavuokaan sopivaksi. Nosta taikina kaulimen avulla vuokaan ja taputtele se vuoan pohjalle ja reunoille. Laita piirakan päälle leivinpaperipala ja kaada päälle painoksi riisiä tai kuivattuja papuja. Paista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Ota leivinpaperi ja paino pois, ja paista 5 minuuttia.

  4. Valmista täyte pohjan kypsyessä. Huuhdo pavut ja poista kannat. Leikkaa pitkät pavut halutessasi puoliksi. Kuumenna ½ l vettä kattilassa ja lisää pavut. Anna kiehua voimakkaasti noin minuutti. Valuta pavut siivilässä ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Valuta.

  5. Hienonna rakuunanlehdet. Vatkaa munat ja kerma kulhossa. Mausta seos rakuunalla, sinapilla, suolalla ja pippurilla. Raasta juusto karkeaksi.

  6. Levitä juustoraaste esipaistetulle pohjalle. Laita pavut juuston päälle, ne saavat tulla hieman vuoan reunojen yli. Valuta muna-kermaseos papujen päälle vuokaan.

  7. Paista piirakkaa uunin keskitasoa alempana noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Vinkki Voit myös tehdä piirakan pyöreään (Ø 22–23 cm) vuokaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3020 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Inka Valima KUVA Panu Pälviä

Espanjalainen perunamunakas paistetaan kauniin ruskeaksi molemmilta puolilta, ja kääntämisen kanssa saa olla tarkkana painavan pannun kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Espanjalainen perunamunakas

Ainekset

4
keskikokoista perunaa (kiinteä lajike)
2
dl
oliiviöljyä
1
iso sipuli
5
kananmunaa
¾
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori, huuhtele ja kuivaa perunat talouspaperilla. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi.

  2. Kuumenna oliiviöljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää perunaviipaleet. Kypsennä perunoita öljyssä noin 10 minuuttia, kunnes ne tuntuvat haarukalla kokeiltaessa pehmeiltä. Valuta perunat siivilässä ja ota öljy talteen.

  3. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä. Paista sipuleita pannussa, kunnes ne ovat ruskistuneet. Nosta sipulit sivuun odottamaan.

  4. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää suola sekä paistetut perunat ja sipulit munien joukkoon. Sekoita varovasti.

  5. Lisää pannulle tarvittaessa tilkka öljyä ja kuumenna pannu. Kaada munaseos pannulle. Siirtele hyytyvää munaseosta rauhallisesti reunoilta keskelle niin, että se pääsee paistumaan.

  6. Peitä pannu kannella tai foliolla ja anna kypsyä matalalla lämmöllä n. 6 minuuttia, kunnes keskiosa on hyytynyt ja munakkaan pohja alkaa ruskistua.

  7. Laita iso lautanen pannun päälle ja käännä munakas lautaselle. Liu’uta käännetty munakas takaisin pannuun ja paista 3–5 minuuttia, kunnes myös toinen puoli on hyytynyt.

  8. Nauti espanjalainen munakas lämpimänä tai jäähtyneenä esimerkiksi vihersalaatin kanssa tai tarjoa se tapasten kanssa.

Vinkki Jos käytät täysirautaista valurautapannua, voit kypsentää munakkaan uunissa loppuun, jolloin sitä ei tarvitse kääntää. Paistoaika on 250 asteessa noin 5 minuuttia.

Kommentit (0)