Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 93 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Elvi Rista

Tuorepuuro on raikas ja nopea aamiainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Omena-tuorepuuro

Ainekset

1
dl
pikakaura-ruishiutaleita
2
dl
maustamatonta jogurttirahkaa
1
dl
makeutettua omenasosetta
1
dl
caschewpähkinä-rusina-taateliseosta

Työvaiheet

  1. Yhdistä keskenään hiutaleet, jogurtti ja kanelilla, vaniljalla tai mintulla maustettu omenasose.
  2. Anna vetäytyä viileässä noin 10 minuuttia ennen nauttimista. Voit myös valmistaa puuron illalla jääkaappiin valmiiksi aamua varten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä36698 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 23 keittokirjaan.

Ketoa noudattavalle suunniteltu pannuleipä, joka on erittäin nopea valmistaa ja sopii moneen tilanteeseen. Myös helppo välipala tai vaikka evääksi työpaikalle

Ketoa noudattavalle suunniteltu pannuleipä, joka on erittäin nopea valmistaa ja sopii moneen tilanteeseen. Myös helppo välipala tai vaikka evääksi työpaikalle.

Itselle tämä on ehdottomasti yksi suosikkiresepti jos esimerkiksi hyvään "rasvanpolttoaamiaiseen". Alkuperäinen resepti napattu...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Ketoilijan Pannuleipä

Ainekset

1
kpl
Kananmuna
2
rkl
Mantelijauho
3
rkl
Mozzarellaraaste (tai joku muu juusto)

Työvaiheet

sekoita hyvin 1 muna, 2 rkl mantelijauhoa, 3 rkl Mozzarellaraastetta tai jotain muuta juustoa.
Pistä pannu kuumaksi ja siihen voita tirisemään. Seos pannulle ja paista molemmin puolin kunnes lätty on kiinteä. Mieleisiä päällisiä lisäksi ja siinäpä se

Tämä voisi olla myös suolainen pikablini tai makeutettua pannarin pohja! Pannu on n. 15 cm halkaisijaltaan.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 300 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkullinen jäätelö valmistuu myös ilman jäätelökonetta. Tämä kolmen aineksen jätski saa makunsa ruskistetusta voista. 

Tämä kotitekoinen jäätelö on vartissa valmista pakastettavaksi.

Vaikein osuus jäätelötehtailussa liittyy odottamiseen. Makeutettua kondensoitua maitoa sisältävä jäätelömassa on niin sokeripitoista, että sen pakastumiseen saa varata aikaa ainakin viisi tuntia.

Jäätelömassaan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 10 palloa
Valmistusaika
15 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Jäätelö ruskistetusta voista

Ainekset

75
g
voita
1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa
3
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi voi. Sulata se kattilassa, kunnes voi kuohahtaa ja muuttuu ruskeaksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Vatkaa kondensoitu maito ja kerma vaahdoksi. Kääntele jäähtynyt voi seokseen.
  3. Kaada seos vuokaan. Peitä kelmulla. Pakasta 5 tuntia tai siihen asti, kunnes seos on jäätynyt.

Vinkki: Tuunaa jäätelöä ja sekoita joukkoon marjoja, pähkinärouhetta, suklaahippuja tai pieniä toffeepaloja. Jos haluat oikaista, voit vatkata ruskistetun voin myös kaupan valmiiseen vaniljajäätelöön.

Kommentit (0)

Ihana murupohjainen omenapiirakka ei syömättä jää ja sitä haluaa aina vain lisää, niin kauan kuin sitä riittää.
Kylmänä maukkaan herkullisen raikasta. Murumainen pohja, murutkin tulevat syötyä viimeistä murua myöten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 8
Valmistusaika
n. 15 min + n. 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Murupohja-omenapiirakka (taikina sekoitetaan)

Ainekset

150
g
voita
vajaa 1 dl sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1,5
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
kanamunan keltuainen
Täyte:
omenahilloa tai -sosetta
2 - 3
omenaa
kanelia
sokeria

Työvaiheet

Sulata voita 30 sekunttia (mikron kestävässä) leivontakulhossa mikrossa.
Lisää päälle kuivat aineet ja sekoittele ne siinä päällä, niin että leivinjauhe hyvin sekoittuu jauhoihin.
Lisää sitten kanamunan keltuainen.
Sekoita puuhaarukalla tai käsin taikina.
Painele taikina kostein käsin piirakkavuokaan, älä jätä reunoja.
Levitä sitten pohjan päälle omenahillo tai -sose, n. puolen sentin kerros.
Huuhtele omenat ja kuori, leikkaa niistä sopivia viipaleita, asettele ne sitten omenahillon päälle.
Ripottele omenaviipaleiden päälle hiukan kanelia ja sokeria.

Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 30 min tai kunnes piirakka on kauniin ruskea ja kypsä.

Kommentit (6)

Vierailija

Luuln että olisi hyvää mutta oikeasti petyin... Pohja oli niin perunajauhoinen että piti moneen kertaan tarkistaa olinko mitannut oikein määrän. Omenapiirakassa hillo tekee siitä vielä erityisen hankalan leikattavan ja syötävän. Yleensä piirakat kyllä syödään viimeistä murua myöten, tämän kohdalla tuskin niin käy...

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

No nyt olet jotenkin epäonnistunut siinä, oliko liian kosteaa omenahilloa, minulla tuli oikein todella hyvää, että olisi syöty vaikka kuinka paljon ja todella tulee 1 dl perunajauhoja, koska ilman sitä ei ainakaan saisi vuoasta kovin helposti otettua, kun littaisi pohjaan kiinni. 😊

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Muistitko laittaa oikean määrän vehnäjauhoja ja paistaa kypsäksi, koska paistoaika vaihtelee eri uuneissa ja paisto-0minaisuudet vaihtelevat, voi myös paistaa keskitasolla vähän kauemmin, kunnes näyttää päältä kypsältä.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Huom, tähän kuuluu ehdottomasti voi.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Omenan siivujen päällä pitää pehmentyä, eli pitää paistaa niin kauan, että myös reunoista ruskistuu.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Omenan siivujen päällä pitää pehmentyä, eli pitää paistaa niin kauan, että myös reunoista ruskistuu piirakka.

Tämä kastike on maukas, helppo ja nopea tehdä, sekä monipuolisesti sopii broilerin, kalan, pihvin, nakkien ja lihapullien kanssa jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 5
Valmistusaika
n. 10 - 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustokermakastike

Ainekset

3
rkl
voita/oivariinia
4
rkl
vehnäjauhoja
2
dl
Pirkka juustokermaa 15 %, sisältää suolaa
1,5
dl
vettä
pippurisekoitetta hivenen/mustapippurirouhetta
0,5
tl
suolaa, tai maun mukaan/Pan suolaa 1 tl

Työvaiheet

Laita kastikekattilaan voita ja anna sen sulaa, lisää sitten vehnäjauhot ja sekoita.
Lisää juustokerma sekoittaen, älä anna kiehahtaa, varo ettei pala pohjaan.
Lisää sitten vettä 1,5 dl ja suola, sekä pippurisekoitetta, keitä sekoittaen niin kauan,
että menee kasaan eli paksuuntuu, tarpeen tullen ohenna sopivaksi lisäämällä vettä.

Kommentit (0)