Suolaisessa piirakassa on juustoa sekä pohjassa että täytteessä.
Kolatun Juustola toimii Soppa365:n yhteistyökumppanina Taste of Helsinki -tapahtumassa 2014.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo
Bataatti-yrttipiirakka
Ainekset
Pohja
100
g
margariinia
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
juustoraastetta (esim. Kolatun Martta Cheddar)
1/2
dl
vettä
Täyte
1/2-1
bataatti raastettuna
Kolatun Yrtti Wilhelmiina -salaattijuustoa kuutioina
tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria
3
dl
kermaa
3
kpl
kananmunaa
juustoraastetta (esim. Kolatun Martta Cheddar)
Työvaiheet
- Laita margariini, vehnäjauho ja juustoraaste kulhoon, nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita.
- Tee taikinasta pallo ja laita se jääkaappiin vetäytymään n. 15-30 minuutiksi.
- Kuori bataatti ja raasta karkealla terällä.
- Pilko salaattijuustokuutioita pienemmäksi, esimerkiksi neljään osaan.
- Painele taikina vuokaan (25-27cm halkaisijaltaan) ja levitä päälle bataattiraaste, hienonnettu timjami sekä salaattijuustokuutiot. Ripota päälle hieman mustapippuria.
- Sekoita kerma, kanamunat, suola ja mustapippuri sekaisin ja kaada piirakan päälle. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta.
- Paista 200 asteisessa uunissa n. 35-40min.