Rap-artisti Pyhimyksen päivänä Satulinnassa herkutellaan kunnon lihapullilla, joiden kuuluu olla rakenteeltaan lähes murenevia. Maun salaisuutena ovat punaviinissä haudutetut sipulit ja tuoreet yrtit.
Pyhimyksen lihapullat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä noin 5 minuuttia, mausta suolalla ja mustapippurilla. Riivi ja hienonna yrtit. Lisää ne joukkoon.
- Lisää punaviini, kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes punaviini on kiehunut kokoon. Lusikoi joukkoon ranskankerma ja anna jäähtyä.
- Sekoita jauheliha ja jäähtynyt sipuliseos keskenään. Lisää muna ja perunahiutaleet. Paista koepulla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
- Pyörittele kostutetuilla käsillä lihapulliksi ja paista pannulla öljyssä ja voissa kauniin ruskeiksi.