Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Rap-artisti Pyhimyksen päivänä Satulinnassa herkutellaan kunnon lihapullilla, joiden kuuluu olla rakenteeltaan lähes murenevia. Maun salaisuutena ovat punaviinissä haudutetut sipulit ja tuoreet yrtit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Pyhimyksen lihapullat

Ainekset

500
g
vastajauhettua naudan jauhelihaa
1
iso
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1 1/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
5
oksaa
tuoretta timjamia
2
oksaa
tuoretta rosmariinia
1 1/2
dl
punaviiniä
3
rkl
ranskankermaa
1
kananmuna
4
rkl
perunahiutaleita (huom. ei jauhetta)
Paistamiseen
1 rkl
öljyä ja 1 rkl voita

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä noin 5 minuuttia, mausta suolalla ja mustapippurilla. Riivi ja hienonna yrtit. Lisää ne joukkoon.
  2. Lisää punaviini, kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes punaviini on kiehunut kokoon. Lusikoi joukkoon ranskankerma ja anna jäähtyä.
  3. Sekoita jauheliha ja jäähtynyt sipuliseos keskenään. Lisää muna ja perunahiutaleet. Paista koepulla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
  4. Pyörittele kostutetuilla käsillä lihapulliksi ja paista pannulla öljyssä ja voissa kauniin ruskeiksi.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Herkkumies on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.

Karamellisoidun possun vieno makeus viipyilee mukavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
50
Vaikeustaso
Kohtalainen

Karamellipossu

Ainekset

800
g
kasslerpihvejä (maustamaton)
2
kpl
sipulia
5
kpl
valkosipulinkynttä
2
kpl
punaista chiliä
2
rkl
fariinisokeria
3
rkl
soijaa
2
rkl
makeaa chilikastiketta
1/2
tl
mustapippuria
Pinnalle
kevätsipulia
Lisäksi
riisiä

Työvaiheet

1. Keitä riisi pakkausohjeen mukaisesti.
2. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Poista tarvittaessa luut. Silppua sipulit, valkosipulinkynnet ja chilit.
3. Pane kevätsipuleita lukuunottamatta kaikki ainekset wok-pannulle. Kuumenna ensin hyvällä lämmöllä sekoitellen. Kun ruoka on kuumaa, alenna lämpöä.
4. Paista niin kauan, että paistinneste haihtuu, ja liha saa kauniin paistopinnan, johon pannulle sulanut sokeri on tarttunut kiinni.
5. Koristele kevätsipulilla. Tarjoile riisin kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Ruokaohje on kahdelle hengelle tarkoitettu ja lihaa menee 800g. Tuntuu paljolta.

Me Naiset on lisännyt 1260 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapeaksi paistettua, ohueksi nuijittua porsaanfileetä, ananasta ja nappi grillivoita. Havaijinleikkeen resepti vie ajatukset 1980-luvulle, jolloin leikkeitä tarjottiin lähes jokaisessa ravintolassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Havaijinleike

Ainekset

4
viipaletta (à 150 g)
porsaan ulkofileetä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Leivitys
1
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
2
dl
korppujauhoja
Lisäksi
4
ananasrengasta
Paistamiseen
2
rkl
voita ja 2 rkl rypsiöljyä
Grillivoi
100
g
pehmeää voita
1
valkosipulikynsi
2
rkl
(suolatonta) grillimaustetta
noin ¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin maustevoi. Kuori ja purista valkosipulinkynsi voin sekaan. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi maustevoi tuorekelmun päälle, kääri tangoksi ja laita jääkaappiin jähmettymään.

  2. Leikkaa ulkofileeviipaleet pakastepussiin ja kahden elintarvikemuovin väliin ja nuiji hellästi noin puolen sentin paksuisiksi ohuiksi pihveiksi. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa. Riko kananmunan rakenne ja kasta fileet munassa. Kieritä lopuksi korppujauhoissa.

  3. Kuumenna pannussa öljyä ja voita. Kun rasva hieman ruskistuu, paista leikkeet pari minuuttia per puoli.

  4. Paista ananasrenkaat lopuksi samassa rasvassa. Leikkaa grillivoista nappeja leikkeen päälle. Tarjoa havajinleike heti ananaksen, grillivoin ja esimerkiksi ranskalaisten tai perunamuusin kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 719 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Kahvilatyyliset avokadoleivät onnistuvat myös kotioloissa. Tämän leivän päällä on sekä avokadoa, paahtopaistia että mozzarellaa. Täydellistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadoleivät

Ainekset

4
viipaletta
maalaisleipää
4
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1
avokado
2
tomaattia
1
pallo
mozzarellaa (buffalo)
paahtopaistia viipaleina
basilikaa

Työvaiheet

  1. Paista leivät kummaltakin puolelta paistinpannussa öljyssä. Kuori valkosipulinkynsi ja rapsuta sillä leivän pintaa.
  2. Kuori avokado ja poista kivi. Viipaloi hedelmä sekä tomaatit. Lohko mozzarella.
  3. Kokoa leivät. Viimeistele basilikalla ja lorauksella oliiviöljyä.

Vinkki! Vegeversiossa paahtopaistin voi jättää pois ja pilkkoa päälle reilummin avokadoa.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Skonssit hillon, kasvikermavaahdon ja marjojen kera.
Skonssit hillon, kasvikermavaahdon ja marjojen kera.

Englantilaiset teeleivät eli skonssit valmistuvat huippunopeasti ja vaivattomasti gluteenittomilla jauhoilla. Skonsseja voi syödä sekä makeiden että suolaisten lisukkeiden kanssa. Alkuperäinen resepti löytyy bilberryhill.fi - sivustolta, Reseptit&Inspiraatiot -kohdasta.

Skonssien resepti on helppo muokata myös vegaaniseksi valitsemallla voin tilalle leivontaan tarkoitettua kasvimargariinia ja maidon sijaan kauramaitoa, tai muuta kasvijuomaa.

Ennen kuin aloitat teeleipien leipomisen, laita margariini tai voi pehmenemään jo hyvissä ajoin huoneenlämpöön....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14 kpl
Valmistusaika
15 min. + 11 min. paisto
Vaikeustaso
Helppo

Nopeat gluteenittomat skonssit

Ainekset

3
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1,5
tl
leivinjauhettta
2
rkl
intiaanisokeria / ruskeaa sokeria
0,5
tl
suolaa
60
g
voita tai margariinia
1,5
dl
maitoa tai kauramaitoa
Lisäksi gluteenittomia jauhoja kaulimiseen.

Työvaiheet

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen, tasalämmölle.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi ne taikinaksi huoneenlämpöisen marganiinin/voin kanssa. Voit käyttää sekoittamisessa apunasi myös sähkövatkainta.

3. Lisää kauramaito ja sekoita taikinaksi.

4. Taputtele taikina jauhotetuin käsin jauhoitetulle leivinalustalle ja kauli pinta, jolloin taikina on noin noin 1- 1,5 cm paksu. Ota taikinasta ympyröitä pyöreällä muotilla. Kun muotin halkaisija on 6 cm, saat silloin noin 14 kpl skonsseja.

5. Laita taikinaiset skonssit leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 10 - 11 minuuttia, riippuen uunisi tehosta.

Halkaise skonssit ja tarjoa tuoreeltaan erilaisten herkullisten lisukkeiden kera.

Hyviä makeita vahtoehtoja ovat erilaiset hillot ja marmeladit kermavaahdon ja marjojen kera. Jos kaipaat suolaisia lisukkeita, sopivat erilaiset juustot aivan ihanasti skonsseille. Brie ja sinihomejuusto viikunahillon kera ovat suosikkejani!

Kommentit (1)

Vierailija

Muuten ok makuinen leivos, mutta tuorejuustoa mielestäni tulee liian paksusti ohjeen mukaan. Riittäisi varmaan sekin 200g tai max 300g.