Rap-artisti Pyhimyksen päivänä Satulinnassa herkutellaan kunnon lihapullilla, joiden kuuluu olla rakenteeltaan lähes murenevia. Maun salaisuutena ovat punaviinissä haudutetut sipulit ja tuoreet yrtit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Pyhimyksen lihapullat
Ainesosat
500
g
vastajauhettua naudan jauhelihaa
1
iso
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1 1/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
5
oksaa
tuoretta timjamia
2
oksaa
tuoretta rosmariinia
1 1/2
dl
punaviiniä
3
rkl
ranskankermaa
1
kananmuna
4
rkl
perunahiutaleita (huom. ei jauhetta)
Paistamiseen
1 rkl
öljyä ja 1 rkl voita
Vaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä noin 5 minuuttia, mausta suolalla ja mustapippurilla. Riivi ja hienonna yrtit. Lisää ne joukkoon.
- Lisää punaviini, kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes punaviini on kiehunut kokoon. Lusikoi joukkoon ranskankerma ja anna jäähtyä.
- Sekoita jauheliha ja jäähtynyt sipuliseos keskenään. Lisää muna ja perunahiutaleet. Paista koepulla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
- Pyörittele kostutetuilla käsillä lihapulliksi ja paista pannulla öljyssä ja voissa kauniin ruskeiksi.