
Lisää lempeään kalkkunapihviin luonnetta rapealla pistaasi-salviakuorrutuksella.
Pistaasitahnalla kuorrutetut kalkkunapihvit
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin omenachutney, jotta se ehtii jäähtyä (ks. ohje alla).
- Laita harissakurpitsa uuniin paahtumaan (ks. ohje alla). Kuori ja leikkaa raitajuuret ohuiksi viipaleiksi. Ota kurpitsat uunista, kun niiden paistoaikaa on jäljellä noin 5 minuuttia. Levitä raitajuuret pellin toiseen päähän ja kypsennä 225 asteessa 5 minuuttia.
- Hienonna salvia. Rouhi kaikki pistaasi-salviatahnan aineet morttelissa.
- Paista kalkkunapihvejä kuumassa pannussa öljyssä noin 3 minuuttia, käännä, levitä pihvin pinnalle pistaasi-salviatahnaa ja jatka paistamista vielä 3 minuuttia.
- Tarjoa pihvit salaatin, paahdetun kurpitsan, raitajuurten ja omenachutneyn kanssa.
Omenachutney
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat pieniksi. Hienonna sipuli ja chili. Kuori ja raasta inkivääri.
- Mittaa hillosokeria lukuun ottamatta kaikki chutneyn aineet kattilaan. Kuumenna lähelle kiehumispistettä ja lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Anna kypsyä miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
- Poista kanelitanko ja pakkaa chutney puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja siirrä sitten kylmään.
(6-8 annosta, 30 min + jäähtyminen)
Harissakurpitsa
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Leikkaa kurpitsa isoiksi lohkoiksi, poista kuori ja siemenet.
- Sekoita öljy, harissa ja suola keskenään. Pyörittele kurpitsalohkot seoksessa.
- Levitä kurpitsalohkot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista uunin ylätasossa kypsiksi, noin 30 minuuttia.
(4 annosta, 35 min)