Hiero karitsanfileiden pintaan mausteseos, ruskista lihat nopeasti ja laita fileet sitten yöksi jääkaappiin marinadikylpyyn. Ohueksi viipaloitu liha on herkkua rouskuvien sipsien ja raikkaan sellerislaw'n kanssa.
Karitsatataki
Ainekset
Työvaiheet
- Tee mausteseos yhdistämällä sokeri ja kuivat mausteet ja jauhamalla ne hienoksi maustemyllyssä tai morttelissa. Kuivaa fileet talouspaperilla ja hiero ne kauttaaltaan mausteseoksella.
- Laita jälkimarinadin ainekset tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa pannussa ja ruskista karitsanfileet nopeasti. Laita fileet pieneen lasi- tai keraamiseen vuokaan. Kaada jälkimarinadi päälle, peitä kannella ja siirrä jääkaappiin vuorokaudeksi.
- Leikkaa selleri ohuiksi lastuiksi. Ripottele niille suola ja anna mehustua 15 minuuttia. Yhdistä vesi, sokeri ja etikka kasarissa, lämmitä kunnes sokeri liukenee ja kaada liemi kulhoon jäähtymään. Huuhtele sellerilastut siivilässä, kuivaa niitä talouspaperilla ja laita etikkaliemeen. Siirrä jääkaappiin marinoitumaan noin tunniksi.
- Pyyhi ylimääräinen marinadi lihan pinnasta. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Valuta selleri liemestä ja hienonna shisolehti tai minttu sellerin joukkoon. Asettele sellerit vadille ja viimeistele annos sipseillä ja majoneesilla.