
Laittelin kavereille brittityyppistä illallista ja mietin, millaisen jälkiruuan tekisin kokonaisuuteen. En ole jälkiruokaihmisiä, enkä kovin innovatiivinen niiden suhteen - siksi turvaudun useimmiten toisten ideoihin ja ohjeisiin. Tällä kertaa löysin internetistä BBC:n veikeän vanukasohjeen, jota hieman modasin. Lopputulos oli kertakaikkisen herkullinen!
Valitettavasti tarjoiluastioiden puutteesta tein vanukkaat keraamisiin kahvikuppeihin, joten en tiedä, miten kerrostuneisuus varsinaisesti onnistui. Kauniimmalta nämä olisivat näyttäneet, jos tarjoiluastia olisi ollut lasinen!
Popcorn-kinuskivanukas
Ainekset
Työvaiheet
- Laita n. kolmen litran kattilan pohjalle öljy (tai öljyn ja voin sekoitus). Kuumenna höyryäväksi. Lisää popcorni niin, että noin 3/4 kattilan pohjapinta-alasta peittyy ja peitä kannella. Kun popcorni on poksahdellut loppuun, ota joitakin popcorneja talteen esimerkiksi pakasterasiaan.
- Lisää sokeri, kerma ja maito popcornien joukkoon. Anna kiehahtaa. Nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä. Nosta popcornikerma yöksi jääkaappiin.
- Valuta kermaseos läveikön läpi kulhoon. Anna valua ja painele vettyneitä popcorneja.
- Laita liivatelehdet likoamaan. Kuumenna kermaseos uudelleen kattilassa ja lisää pehmenneet liivatelehdet. Nosta sivuun jäähtymään.
- Ota esiin tarjoiluastiat. Kaada niiden pohjalle n. 0,5-1cm kerros kinuski- tai toffeekastiketta. Rouhaise kinuski- /toffeekerroksen päälle suolaa myllystä.
- Kaada jäähtynyt kermaseos tarjoilukulhoihin varovasti. Nosta jääkaappiin hyytymään.
- Koristele vanukkaat kinuskiin dipatuilla popcorneilla. Tarjoile.