Marika Lindström on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Spelttikiutaleet, kookosöljy ja hunaja --> Nam!!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Monta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Spelttigranola

Ainekset

2
rkl
kookosöljy
1
rkl
hunajaa
2
dl
spelttihiutale
1
dl
kookoshiutale
0,5
dl
rusina / pähkinä (ei pakko)

Työvaiheet

Sulata hunaja ja kookoöljy pannussa. Lisää hiutaleet ja sekoita. Aseta uuni 100 C.

Levitä muroseos pellille. Sekoita välillä ja tarkista väri ettei palaa. Aika uunissa n. 15 min.

Lisää maun mukaan rusinat ja pähkinät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vesikielellä on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Älä heitä pois perunamuussin jämiä, koska siitä tulee nopeasti maistuvat perunarieskat. Rieskojen teko on todella helppoa ja nopeaa. Lämmin perunarieska maistuu esimerkiksi aamu-, väli- tai iltapalana eikä tule ruokahävikkiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Perunarieskat

Ainekset

4-5
dl
perunamuussia
3
dl
vehnäjauhoja
1
kananmuna
1
tl
suolaa

Työvaiheet

1. Sekoita jauhot, muna ja suola perunamuussiin. Taikina saa jäädä löysäksi ja tahmeaksi.

2. Taputtele löysä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille jauhotetuin sormin. Yhdelle pellille mahtuu 3-4 rieskaa. Tee haarukalla useita reikiä rieskoihin ennen paistoa.

Paista 250 asteessa uunin keskitasolla n. 8-10 min. kunnes saavat kivoja ruskeita laikkuja pintaan.

Nauti lämpimänä!

@waterontongue/ vesikielellä

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1245 reseptiä.
Linkitetty 264 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Superhelppo yhden pannun ruoka maistuu Meksikolta, mutta valmistuu lähikaupan aineksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Meksikolaiset paistetut munat tomaattikastikkeessa

Ainekset

1
punasipuli
1
punainen paprika
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk (400 g)
tomaattimurskaa
1
tl
hunajaa
1
tl
suolaa
¼
tl + ¼ tl
rouhittua mustapippuria
1
tlk
kypsiä musta(silmä)papuja
4
kananmunaa
100
g
fetaa
Päälle
½
ruukkua
korianteria
1
limetti

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi punasipuli hyvin ohueksi. Hienonna paprika, kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

  2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista paprikaa ja punasipulia noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka vielä pari minuuttia.

  3. Kippaa tomaattimurska pannulle, mausta hunajalla, suolalla ja ¼ teelusikallisella mustapippuria. Anna kiehua ilman kantta keskilämmöllä 10 minuuttia, jotta kastike sakenee.

  4. Valuta pavut ja kääntele kastikkeeseen.

  5. Tee kastikkeeseen 4 koloa ja riko kananmunat niihin. Ripottele loppu mustapippuri ja murenna feta päälle. Laita kansi pannun päälle ja kypsennä noin 8 minuuttia, kunnes valkuaiset eivät ole enää läpinäkyviä.

  6. Hienonna korianteria ja purista limetin mehua kypsän ruuan päälle.

Kommentit (5)

Vierailija

Vaikuttaa shaksukalta kota olen usein tehnyt. Nam!

Vierailija

Meksikolaista fetaa...

Vierailija

En ole ennen maistanut miltä Mexiko maistuu mutta nyt on siis mahdollisuus...

Meze&shisha

Kuten joku jo kirjoitti aiemmin, hyvin paljon perus-shakshukan oloista.
Toimii varmasti, mukaan menee helposti myös leikkeleet ja lihat, ja fetan sijaan vaikkapa paistettu halloumi.

Vierailija

Oli hyvää 😋👍. Tehdään uudestaan.

Me Naiset on lisännyt 1245 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pumpulinpehmeä munakokkeli on lyömätön aamu- tai iltapala. Tuunaa sitä vielä astetta herkummaksi hienontamalla joukkoon tulista korealaista kaaliherkkua, kimchiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Korealainen kimchikokkeli

Ainekset

2
kananmunaa
2
rkl
maitoa
¼
tl
suolaa
Paistamiseen
voita
Lisäksi
2
rkl
kimchiä
1
kevätsipulin varsi
(togarashi-maustesekoitusta)
1
leipäviipale

Työvaiheet

  1. Riko munat kulhoon. Lisää maito ja suola. Sekoita rakenne rikki, mutta älä vatkaa kokkeliseosta.

  2. Sulata voi paistinpannulla miedolla lämmöllä. Kaada kokkeliseos pannulle ja anna olla koskematta 30 sekuntia. Kokoa hyytynyttä munamassaa reunoilta keskelle ja riko sitä puuhaarukalla. Älä anna seoksen ruskistua.

  3. Hienonna kimchi pienemmäksi. Sekoita kimchi puuhaarukalla tasaisesti joukkoon.

  4. Paahda leipä ja nosta päälle kimchi-kokkelia. Viipaloi päälle vielä kevätsipulia ja ripottele togarashia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1245 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Keitetyt ja uppopaistetut kananmunat maistuvat makeansuolaisen kastikkeen, thaibasilikan ja chilin kanssa vaikka brunssilla.

Reseptiin liittyy tarina, jonka mukaan sen on kehitellyt tyttärensä kohtelusta tulistunut äiti viestiksi vävylleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalaiset vävyn munat

Ainekset

6
kananmunaa
5
salottisipulia
¼
dl
rypsiöljyä
Kastike
¾
dl
ruokosokeria
3
rkl
vettä
2
rkl
tamarinditahnaa (esim. Spice up!)
½
dl
kalakastiketta
Uppopaistamiseen
noin ½
l
rypsiöljyä
Päälle
2
tuoretta punaista chiliä (viipaleina)
tuoretta thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä 8 minuuttia. Valuta ja kuori varovasti kylmän veden alla. Taputtele huolella kuivaksi talouspaperilla ja siirrä sivuun.

  2. Kuori ja viipaloi salottisipulit. Laita ne ja rypsiöljy paistinpannuun miedolle lämmölle (jotta sipuli ei kärähdä). Lisää lämpöä ja paista välillä sekoitellen, kunnes sipulit ovat rapeita ja kullanruskeita. Nosta sipulit paperin päälle valumaan.

  3. Tee kastike. Mittaa sokeri ja vesi puhtaalle paistinpannulle. Keitä 2 minuuttia keskilämmöllä, kunnes sokeri sulaa. Lisää tamarinditahna ja kalakastike ja keitä melko kovalla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Pidä kastike lämpimänä.

  4. Täytä noin kolmasosa kattilasta öljyllä ja kuumenna öljy 180 asteiseksi. (Jos et omista lämpömittaria, voit testata kuumuutta tiputtamalla leipäpalan öljyyn. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipäpala paistuu öljyn pinnalla kauniisti kuplien). Uppopaista munia noin 4 minuuttia, nosta paperin päälle valumaan.

  5. Puolita kuumat munat tarjolle ja valuta päälle kastiketta. Tarjoa rapean salottisipulin, thaibasilikan ja chilin kanssa.

Kommentit (2)

Meikö

Miksi tätä kalakastiketta tungetaan joka reseptiin? Kalalle allerginen kysyy?

Vierailija

Voi käyttää soija kastiketta kala kastikkeen asemesta.