
Autourheilija Emma Kimiläisen fenkolikeitto syödään pirteän fenkolisalaatin ja paistettujen kampasimpukoiden kanssa.
Fenkolikeittoa, fenkolisalaattia ja kampasimpukoita
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee ensin keitto. Kuutioi sipuli ja fenkoli. Säästä fenkolin yrttejä koristeeksi ja salaattiin.
Leikkaa selleri ohuiksi siivuiksi. Freesaa kasviksia kattilassa nokareessa voita kunnes vihannekset vähän pehmenevät. Voi ja kasvikset eivät saa ruskistua.
- Lisää valkoviini ja kiehauta, keitä hetken. Lisää kanaliemi ja anna kiehua noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää kerma ja kiehauta vielä kerran. Laita keitto tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi. Laita keitto takaisin kattilaan ja mausta voilla, suolalla ja valkopippurilla makusi mukaan. Kiehauta keitto juuri ennen tarjoilua.
- Tee salaatti sillä välin kun keitto kiehuu. Leikkaa fenkolista mandoliinilla ohuita siivuja, voit myös käyttää veistä. Mausta suolalla, sokerilla ja sitrusmehuilla ja anna marinoitua.
- Paista kampasimpukat voissa ja öljyssä pannulla noin 30-60 sekuntia per puoli kovassa lämmössä niin että pinta on hyvin ruskistunut.
- Kokoa annokset laittamalla salaattia pohjalle ja päälle kampasimpukka. Kaada keittoa lautaselle niin että kampasimpukka jää "pinnalle". Koristele fenkolisalaatin rippeillä ja fenkolin yrteillä.