MasterChef VIP on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
MasterChef VIP

MasterChef VIP -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Jyrki Anttila kokkaa peuranfileetä. Lisukkeiksi hän valmistaa päärynächutneytä, puolukkakastiketta ja perunaohukaisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Vaikeustaso
Vaikea

Peuran sisäfilee

Ainekset

1
Peuran sisäfilee (n. 400 g)
2
rkl
rypsiöljyä
suolaa
pippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Hiero suolaa ja pippuria lihan pintaan. Ruskista  filee  öljyssä. 
  2. Nosta file uuninkestävään astiaan ja laita lihalämpömittari pituussuunnassa fileen sisään. Paista noin 1/2 tuntia eli kunnes sisälämpötila on 60 astetta. Kääri fileet folioon ja anna seistä huoneen lämmössä vähintään 5-10 min ennen tarjoilua.

Päärynächutney

Ainekset

1/2
dl
rusinoita
2
rkl
konjakkia
2
päärynää
2
rkl
voita
1
rkl
fariinisokeria
1
rkl
hunajaa
2
rkl
limettimehua

Työvaiheet

  1. Laita rusinat konjakkiin likoamaan. Kuori päärynät. Leikkaa päärynät 4 lohkoksi, poista siemenkota ja viipaloi lohkot.
  2. Kuullota päärynöitä voissa ja lisää joukkoon rusinat ja fariinisokeri. Kuullota päärynäseosta vielä hetken ajan ja lisää joukkoon hunaja. Keitä seosta kokoon n. 5 minuuttia ja mausta limettimehulla. 

Puolukkakastike

Ainekset

1
dl
puolukoita
1
dl
vettä
1/2
dl
sokeria
pala
kanelitankoa
1
appelsiinin mehu
1
sitruunan kuori
1
rkl
arrowjuurijauhetta
2
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Purista appelsiinista mehu ja kuori sitruunasta varovasti kuorimaveitsellä ohuelti kuoren keltainen osa.
  2. Pane kasariin puolukat, vesi, sokeri ja appelsiinimehu.  Kiehauta seos. Lisää joukkoon kaneli ja sitruunakuori ja keitä hiljalleen vielä hetken ajan.
  3. Siivilöi liemi.
  4. Sekoita arrowjuurijauhot vesitilkkaseen ja suurusta liemi. Voit jättää kastikkeen suurustamatta, jolloin se jää liemimäseksi.

Perunaohukaiset

Ainekset

150
g
perunoita
75
g
juustoraastetta
3
munaa
1/2
dl
kermaa
1
rkl
maitoa
suolaa
pippuria
1/2
dl
sulatettua voita (n. 50 g)
voita paistamiseen

Työvaiheet

 

 

  1. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset erilleen.
  2. Kuori perunat ja laita ne kiehumaan.
  3. Perunoiden kiehuessa ruskista voi pannussa. Varo ettet polta sitä. Anna voin jäähtyä.
  4. Puserra kypsät perunat isoreikäisen siivilän lävitse ja sekoita perunaseokseen munankeltuaiset, juustoraaste, kerma, maito ja ruskistettu voi. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
  5. Vaahdota munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi ja vatkaa puolet vaahdosta perunaseokseen. Kääntele loput valkuaisvaahdosta varovasti seokseen.
  6. Kuumenna voi pannulla ja paista ohukaisia noin 2minuuttia/puoli. 
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2561 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Saammeko esitellä: huijarin kaalilaatikko! Varhaiskaalista valmistuva ruoka syntyy näppärästi paistinpannussa ja sopii kiireiseen arkeen paremmin kuin uunissa hautuva esikuvansa. Tarjoa kaalilaatikon kaverina hölskykurkkuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaalilaatikko kasarissa

Ainekset

2
l
varhaiskaalia suikaloituna
1
sipuli
400
g
karitsanjauhelihaa
2
dl
pitkäjyväistä riisiä
2
tl
kuivattua meiramia
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria jauhettuna
2
rkl
siirappia
2
dl
vettä
1
rkl
lihafondia
2
dl
kermaa
HÖLSKYTETYT HUNAJAKURKUT
3
avomaankurkkua
2
tl
hunajaa
1
rkl
väkiviinaetikkaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori ja kuutioi sipuli.

  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää kaali ja sipuli ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää riisi ja mausteet sekä siirappi, vesi, fondi ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Laske lämpöä, peitä pannu kannella ja anna kaalilaatikon hautua 10–15 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää.

  3. Pese kurkut ja leikkaa ne kapeiksi lohkoiksi kannelliseen kulhoon. Lisää hunaja, etikka ja suola joukkoon. Sulje kansi ja hölskytä kurkkuja vajaa minuutti, jotta maut tasoittuvat. Tarjoa kurkut kaalilaatikon kanssa.

Kommentit (3)

Vierailija

Laatikkoruoka valmistetaan uunissa. Tämä on pataruoka.

Vierailija

Kuinka paljon kaalia tarvitaan kahteen litraan suikaleita?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kysymyksestä! Varhaiskaalien koko vaihtelee paljon, joten tähän ruokaan tarvitaan 1–2 varhaiskaalia. Jos kaalit ovat pienehköjä, niitä saattaa tarvita kaksi. Jos kaali on iso, yhdelläkin voi pärjätä hyvin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2561 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Vuohenputki sopii mainiosti munakkaan täytteeksi. Savukinkulla ja villivihreillä täytetty munakas on ihanan rento kesäruoka.

Vuohenputkea pukkaa läpi kesän. Tiivis ja satoisa vuohenputkikasvusto valtaa helposti alaa puutarhoissa, kasvimailla, joutomailla – oikeastaan kaikkialla.

Nuoret varret muistuttavat maultaan varhaisporkkanoita, ja lehdissä on vihannesmainen maku. Kesäkuussa kannattaa maistaa hentoisia...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenputki-savukinkkumunakas

Ainekset

2
dl
vuohenputkea
½–1
ruukkua
ruohosipulia
3
kananmunaa
3
rkl
kermaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
oliiviöljyä
4
viipaletta saunapalvikinkkua
25
g
voita

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja kuivaa vuohenputket. Hienonna ruohosipuli.
  2. Riko munat kulhoon, lisää kerma, suola ja pippuri. Sekoita munien rakenne kevy­esti rikki, älä vispaa.
  3. Paista vuohenputkia öljyssä pannussa 1–2 minuuttia, siirrä pois pannusta. Käy­tä kinkkusiivut nopeasti pannussa ja siirrä sivuun odottamaan.
  4. Sulata voi pannussa ja kun voin kiehu­minen loppuu, kaada munaseos pannuun. Sekoita puuhaarukalla, kunnes seos on melkein hyytynyt. Anna sitten munakkaan hyytyä miedolla lämmöllä sekoittamatta. Liikuta pannua edestakaisin muutaman kerran, ettei munakas tartu pannuun.
  5. Laita kinkut, vuohenputket ja ruohosipu­li munakkaan toiselle laidalle ja käännä toinen reuna päälle.

Vinkki Voit myös sekoittaa vuohenputket hienonnettuina munakasseokseen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1305 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Parsakeitto saa samettisen makunsa savuporosulatejuustosta. Helppo ja tyylikäs keitto sopii pääruoaksi kahdelle tai alkuruoaksi neljälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-savuporokeitto

Ainekset

300
g
valkoista parsaa
200
g + 50 g
vihreää parsaa
1
sipuli
1
rkl
voita
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl
valkoviiniä
4
dl
vettä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
dl
kuohukermaa
125
g
savuporo-sulatejuustoa
Päälle
2
poron kylmäsavupaistiviipaletta

Työvaiheet

  1. Katkaise parsoista kovat päät. Kuori valkoiset parsat ja tarvittaessa myös paksuja vihreitä. Siirrä 50 g vihreitä parsanuppuja sivuun koristelua varten. Paloittele parsat. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja paista parsapaloja ja sipulisilppua keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää viini ja keitä kokoon toiset 5 minuuttia. Lisää vesi ja mausteet ja anna kiehua noin 15 minuuttia, kunnes parsa on pehmeää. Soseuta keitto (tehosekoittimessa) ja kaada takaisin kattilaan.

  3. Lisää kerma ja sulatejuusto ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes juusto sulaa.

  4. Keitä jäljellä olevia vihreitä parsanuppuja noin minuutti kiehuvassa vedessä. Hienonna kylmäsavuporoviipaleet. Koristele keitto parsalla ja porolla.

Kommentit (2)

Vierailija

Sipulisilppu varmaankin paistetaan yhdessä parsan kanssa? Sitä ei tekstissä enää mainita.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä huomiosta, näin tehdään! Lisään tiedon tekstiin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2561 reseptiä.
Linkitetty 153 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vesi herahtaa kielelle, kun grillistä leijailee paahtuvan kaalin tuoksu. Jos anjoviksella maustettu voi ei maistu, kaalit voi syödä uusien perunoiden tapaan voin ja sitruunatilkan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillikaali ja makuvoi

Ainekset

1
iso varhaiskaali
1–2
tl
sormisuolaa
Makuvoi
100
g
huoneenlämpöistä voita
3
anjovisfileetä tai 1 rkl kalakastiketta
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
Lisäksi
½
dl
balsamiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Aloita vaahdottamalla voi sähkövatkaimella. Hienonna anjovisfileet, valkosipuli ja rosmariini ja sekoita ne voihin.

  2. Leikkaa kaali 8–12 lohkoksi. Grillaa lohkoja keskilämmöllä, muutaman kerran kääntäen, noin 15 minuuttia. Mausta kaalit suolalla grillauksen loppuvaiheessa.

  3. Siirrä lohkot grillistä tarjoiluastiaan ja lusikoi makuvoi kuumille kaaleille. Tarjoa etikan kanssa.

Kommentit (3)

Vanitas vanitatum et omnia van...

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, laita paistinpanulle voita ja aloita kaalin kypsentäminen miedolla lämmöllä, lisää loppuvaiheessa sokeria tai hunajaa, sekä yrttejä jos haluat.

Näin kaalista ei tule hiiltynyttä, mutta kuitenkin erittäin maukasta.

Helena

Rakastan varhaiskaalta! Se toimii koko kevään salaattina erilaisin kastikkein ja wokkiruuan osana. Grillattu kaali tulee varmasti osaksi meidän kesämenuta samoin kuin myös muut kaalet, kesä- ja parsakaali. Käytän paljon Sopan reseptejä, ne ovat toimivia ja vailla turhaa piperrystä.

Vierailija

"Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, laita paistinpanulle voita ja aloita kaalin kypsentäminen miedolla..."

Tämä ohje toimii varmaankin oikein hyvin jos tehdään kaalilaatikkoa, mutta Sopan reseptissä ei ole paistinpannua, vaan kaali grillataan. Kumma juttu että aina joidenkin täytyy yrittää päteä ja alkaa kirjoitella tänne omia reseptejään. Tehkää oma keittokirja.