MasterChef VIP -ohjelman ensimmäisessä jaksossa Jyrki Anttila kokkaa peuranfileetä. Lisukkeiksi hän valmistaa päärynächutneytä, puolukkakastiketta ja perunaohukaisia.
Peuran sisäfilee
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Hiero suolaa ja pippuria lihan pintaan. Ruskista filee öljyssä.
- Nosta file uuninkestävään astiaan ja laita lihalämpömittari pituussuunnassa fileen sisään. Paista noin 1/2 tuntia eli kunnes sisälämpötila on 60 astetta. Kääri fileet folioon ja anna seistä huoneen lämmössä vähintään 5-10 min ennen tarjoilua.
Päärynächutney
Ainekset
Työvaiheet
- Laita rusinat konjakkiin likoamaan. Kuori päärynät. Leikkaa päärynät 4 lohkoksi, poista siemenkota ja viipaloi lohkot.
- Kuullota päärynöitä voissa ja lisää joukkoon rusinat ja fariinisokeri. Kuullota päärynäseosta vielä hetken ajan ja lisää joukkoon hunaja. Keitä seosta kokoon n. 5 minuuttia ja mausta limettimehulla.
Puolukkakastike
Ainekset
Työvaiheet
- Purista appelsiinista mehu ja kuori sitruunasta varovasti kuorimaveitsellä ohuelti kuoren keltainen osa.
- Pane kasariin puolukat, vesi, sokeri ja appelsiinimehu. Kiehauta seos. Lisää joukkoon kaneli ja sitruunakuori ja keitä hiljalleen vielä hetken ajan.
- Siivilöi liemi.
- Sekoita arrowjuurijauhot vesitilkkaseen ja suurusta liemi. Voit jättää kastikkeen suurustamatta, jolloin se jää liemimäseksi.
Perunaohukaiset
Ainekset
Työvaiheet
- Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset erilleen.
- Kuori perunat ja laita ne kiehumaan.
- Perunoiden kiehuessa ruskista voi pannussa. Varo ettet polta sitä. Anna voin jäähtyä.
- Puserra kypsät perunat isoreikäisen siivilän lävitse ja sekoita perunaseokseen munankeltuaiset, juustoraaste, kerma, maito ja ruskistettu voi. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
- Vaahdota munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi ja vatkaa puolet vaahdosta perunaseokseen. Kääntele loput valkuaisvaahdosta varovasti seokseen.
- Kuumenna voi pannulla ja paista ohukaisia noin 2minuuttia/puoli.