MasterChef VIP on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.

Taiteilija Sakari Kuosmanen keittää pihvin kypsäksi punaviiniliemessä. Maukas portviinikastike kruunaa laadukkaan pihvilihan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sisäfileepihvi portviinikastikkeella

Ainekset

300
g
Charolais-härän sisäfileetä
Punaviiniliemi
1/2
l
punaviiniä
1
salottisipuli
1
sellerinvarsi
1
laakerinlehti
timjamia
rosmariinia
viisipippuria
suolaa
pippuria
Lisukevihannekset
6
pienehköä luomuporkkanaa varsineen
1
napakka kesäkurpitsa
10
pikkusipulia
kermaa
voita
Kastike
1/2
l
punaviiniä
1/2
dl
portviiniä
1 1/2
dl
vasikanlihalientä
2
salottisipulia
150
g
voita
suolaa
pippuria
Koristeluun
kirveliä tai muuta yrttiä

Työvaiheet

  1. Leikkaa härän sisäfilee noin 150 gramman annospaloiksi ja jätä peitettynä huoneenlämpöön odottamaan.
  2. Tee keitinliemi. Kuori ja pilko salottisipuli krouvisti ja laita kattilaan punaviinin, pätkityn sellerin, laakerinlehden, yrttien ja mausteiden kanssa. Kiehauta ja jätä porisemaan rauhassa maukkaaksi keitinliemeksi.
  3. Laita kastike tekeytymään. Yhdistä punaviini, portviini, vasikkaliemi ja shalottisipulit ja keitä puoleen.
  4. Valmistele lisukevihannekset. Kuori porkkanat ja leikkaa ne lankuiksi. Leikkaa kesäkurpitsasta kuori sentin paksuudelta, säästä vaalea sisus vihannespyreeseen ja leikkaa vihreä kuori paloiksi. Kuori pikkusipulit. Kiehauta kasarillinen vettä ja mausta se suolalla ja sokerilla ja keitä kasvikset juuri ja juuri kypsiksi – huomioi, että porkkana tarvitsee eniten aikaa, kun taas kesäkurpitsa kypsyy nopeasti, joten kasvikset tulee keittää erikseen.
  5. Ota puolet keitetyistä porkkanoista, kesäkurpitsojen vihreä sisus, sekä osa siopuleista ja yhdistä kerman ja voin kanssa kasarissa ja keitä aivan pehmeäksi. Soseuta pyreeksi ja tarkista maku.
  6. Siivilöi portviinikastike ja vatkaa sekaan huoneenlämpöinen voi ja mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Siivilöi alussa keitetty punaviiniliemi, tarkista että suolaa on sopivasti ja lämmitä uudelleen poreilemaan hissunkissun. Lisää lihapalat ja keitä 8 minuuttia. Nosta reikäkauhalla liemestä.
  8. Kokoa annos laittamalla pohjalle kasvispyrettä, asettelemalla tämän paalle kauniisti lisukevihannekset ja sitten sopivasti kastiketta. Aseta päälle punaviinissä keitetty härän pihvi ja koristele. Tarjoa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
LKarvinen on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Sushia lounaaksi ja sokerisuolattua lohta iltapalaksi? Miksipä ei. Tämä resepti on helppo valmistaa ja se ei vie kauan aikaa. Lohi on todella herkullinen tällä tavalla valmistettuna ja tämä resepti sopii esimerkiksi alkupalaksi tai vaikkapa pieneksi iltapurtavaksi.

Käytä tuoretta norjan lohta, jonka saat suoraan paikalliselta kalatiskiltäsi. Aasialaisen vivahteen tämä resepti saa piparjuurikreemistä sekä japaninretikkasalaatista. Sokerisuolattuja lohireseptejä löytyy melko hyvin netistä, itse törmäsin yhden tälläkin palstalla kirjoittavan toiseen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sokerisuolattua lohta

Ainekset

600
g
lohta
100
g
sokeria
100
g
suolaa
Piparjuurikreme
0,5
dl
piparjuuritahnaa
1
purkki
Ranskankermaa
suolaa
Japaninretikkasalaatti
1
kpl
japaninretikka
2
rkl
oliiviöljyä
1
kpl
sitruuna
2
rkl
viinietikka
suolaa

Työvaiheet

Leikkaa lohifilee graavilohen tyyliin hiuksenhienoiksi ja ohuiksi paloiksi ja aseta sopivan kokoiseen astiaan. Kaada suola sekä sokeri erilliseen astiaan ja sekoita. Kaada tämän jälkeen lohipalojen päälle. Marinoi lohipaloja noin 30 minuutin ajan ja kuivaa palat.

Valmista piparjuurikreemi vatkaamalla ranskankerma kuohkeaksi ja sekoita kulhoon lisäksi piparjuuritahna ja suolaa. Muista tässä välissä tarkistaa maku, se on olennaista! Voit halutessasi lisätä sokeria tai suolaa oman makusi mukaan.

Valmista japaninretikkasalaatti kuorimalla salaatti ja raasta se sen jälkeen raastimella. Tämän jälkeen lisää sekoita mukaan öljy, puristettu sitruuna sekä viinietikka. Lisää hieman suolaa ja tarkista maku.

Asettele lohipalat tyylikkäästi lautaselle salaatin sekä piparjuurikremen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2028 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Voiko bolognesesta tehdä vieläkin parempaa? Paahda kastikkeen pohjaksi kilo kirsikkatomaatteja pari valkosipulinkynttä, niin tiedät, että kyllä voi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu bolognese

Ainekset

1
kg
kirsikkatomaatteja
2
valkosipulinkynttä
2 + 3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
sipuli
1
porkkana
400
g
pihvikarjan jauhelihaa
1/2
dl
punaviiniä
1
tl
sokeria
1
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
100
g
parmesaania
2
dl
basilikanlehtiä
250
g
bufalomozzarellaa
LISÄKSI
350
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Levitä tomaatit ja kuorimattomat valkosipulit uunipellille. Valuta 2 rkl öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 45 minuuttia.
  2. Ota osa tomaateista sivuun koristelua varten. Laita loput tehosekoittimen kulhoon. Purista valkosipulit kuoristaan joukkoon. Soseuta tasaiseksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja leikkaa porkkana pienenpieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia ja porkkanaa pannussa 3 rkl:ssa öljyä muutama minuutti. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Lisää punaviini ja sokeri, kiehauta. Lisää soseutettu tomaatti ja anna seoksen lämmetä. Raasta parmesaani joukkoon ja lisää basilikanlehdet.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja yhdistä kastikkeen kanssa. Revi mozzarella päälle ja lisää loput paahdetut tomaatit. Raasta halutessasi vielä parmesaania pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2028 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Juusto, omena ja lammas. Mikä ihana trio samassa piirakassa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 tunti 10 min + taikinan tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omenainen lammaspiirakka

Ainekset

POHJA
2
rkl
voita huoneenlämpöisenä
2
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
50
g
mascarponejuustoa
1
rkl
vettä
TÄYTE
300
g
lammasmakkaraa (tuoremakkara)
2
valkosipulinkynttä
3
omenaa (kotimaista)
200
g
mascarponejuustoa
1
dl
turkkilaista jogurttia
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Anna voin pehmentyä huoneenlämpöiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää mascarpone ja vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin noin tunniksi.
  2. Purista makkarasta pieniä palloja paistinpannuun siskonmakkaran tapaan ja paista kypsiksi, noin 5 minuuttia. Hienonna valkosipulinkynnet makkaroiden joukkoon ja jatka paistamista muutama minuutti. Varo, ettei valkosipuli pala.
  3. Poista omenoista siemenkodat ja viipaloi omenat.
  4. Sekoita mascarpone, jogurtti ja suola pienessä kulhossa.
  5. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Painele tai kauli taikina jauhojen avulla piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Lado omenaviipaleet ja puolet makkaroista pohjalle. Lusikoi mascarponejogurttiseos päälle. Lisää loput makkarat pinnalle. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Tee sillä aikaa dukkah (ks. ohje).

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2028 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paista lihanpalojen pinta ja hauduta yrttien sekä tomaattien kanssa punaviiniliemessä valloittavaksi padaksi! Parin tunnin kuluttua oliivit voivat liittyä seuraan.

Vinkki! Voit korvata jäniksen kaninlihalla. Se on vaaleampaa ja kypsyy nopeammin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
10 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Jänis-oliivipata

Ainekset

1
(n. 1,6kg)
jänis
2
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
4
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
1
dl
kasvislientä
2 1/2
dl
punaviiniä
2
(400g) prk
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
rkl
balsamiviinietikkaa
3-4
rosmariinioksaa
3-4
salvianoksaa
1
dl
oliiveja
3-4
kierrosta mustapippuria myllystä
LISÄKSI
oliiviöljyä paistamiseen
polentaa
voissa paistettuja sieniä

Työvaiheet

  1. Paloittele jänis. Sekoita vehnäjauho, suola ja pippuri. Pyörittele palat kevyesti jauhoseoksessa. Kuori salotit ja valkosipulit. Puolita salotit. Tee kasvisliemi kuutiosta tai fondista.
  2. Paista lihoihin ja sipuleihin muutamassa erässä oliiviöljyssä padassa kaunis väri. Laita lopuksi kaikki lihapalat ja sipulit takaisin pataan. Lisää viini. Kiehauta ja anna porista muutama minuutti.
  3. Kaada kirsikkatomaatit pataan. Lisää kasvisliemi, etikka ja yrtit. Hauduta noin 2 tuntia kannen alla.
  4. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa oliivit. Jänis on kypsää, kun lihat irtoavat helposti luista. Mausta pippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Tarjoa jänispata keitetyn polentan ja paistettujen sienien tai salaatin ja maalaisleivän kanssa.

Kommentit (0)