Taiteilija Sakari Kuosmanen keittää pihvin kypsäksi punaviiniliemessä. Maukas portviinikastike kruunaa laadukkaan pihvilihan.
Sisäfileepihvi portviinikastikkeella
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa härän sisäfilee noin 150 gramman annospaloiksi ja jätä peitettynä huoneenlämpöön odottamaan.
- Tee keitinliemi. Kuori ja pilko salottisipuli krouvisti ja laita kattilaan punaviinin, pätkityn sellerin, laakerinlehden, yrttien ja mausteiden kanssa. Kiehauta ja jätä porisemaan rauhassa maukkaaksi keitinliemeksi.
- Laita kastike tekeytymään. Yhdistä punaviini, portviini, vasikkaliemi ja shalottisipulit ja keitä puoleen.
- Valmistele lisukevihannekset. Kuori porkkanat ja leikkaa ne lankuiksi. Leikkaa kesäkurpitsasta kuori sentin paksuudelta, säästä vaalea sisus vihannespyreeseen ja leikkaa vihreä kuori paloiksi. Kuori pikkusipulit. Kiehauta kasarillinen vettä ja mausta se suolalla ja sokerilla ja keitä kasvikset juuri ja juuri kypsiksi – huomioi, että porkkana tarvitsee eniten aikaa, kun taas kesäkurpitsa kypsyy nopeasti, joten kasvikset tulee keittää erikseen.
- Ota puolet keitetyistä porkkanoista, kesäkurpitsojen vihreä sisus, sekä osa siopuleista ja yhdistä kerman ja voin kanssa kasarissa ja keitä aivan pehmeäksi. Soseuta pyreeksi ja tarkista maku.
- Siivilöi portviinikastike ja vatkaa sekaan huoneenlämpöinen voi ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Siivilöi alussa keitetty punaviiniliemi, tarkista että suolaa on sopivasti ja lämmitä uudelleen poreilemaan hissunkissun. Lisää lihapalat ja keitä 8 minuuttia. Nosta reikäkauhalla liemestä.
- Kokoa annos laittamalla pohjalle kasvispyrettä, asettelemalla tämän paalle kauniisti lisukevihannekset ja sitten sopivasti kastiketta. Aseta päälle punaviinissä keitetty härän pihvi ja koristele. Tarjoa.