Mustaherukka-sitrusmarengit
Ainekset
Työvaiheet
- Tee marenki. Vaahdota valkuaisia puhtaassa ja kuivassa kulhossa pari minuuttia sähkövatkaimella ja lisää sokerit pienissä erissä valkuaisvaahdon sekaan edelleen seosta voimakkaasti vaahdottaen. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kovaa ja kiiltävää. Aikaa kuluu 5–7 minuuttia. Lisää lopuksi mustaherukkamehutiiviste. Lusikalla nostettaessa seoksen kuuluisi jäädä kiinteiksi harjanteiksi.
- Piirrä lyijykynällä halkaisijaltaan noin 6 sentin ympyröitä leivinpaperille ja pursota marenkiseosta pursotinpussista ympyröiden täytteeksi niin, että keskelle jää tasainen syvennys täytteelle. Paista 110 asteessa noin tunti ja vartti, kunnes marenki on kovaa ja kevyen ilmavaa. Anna jäähtyä.Sekoita keskenään tuorejuusto ja sitruunatahna ja täytä seoksella kukkien keskustat juuri ennen tarjoilua.