Me Naiset on lisännyt 1022 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Pia Inberg

Raikas hilejuoma viilentää kuumana päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min + noin 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Kuuman päivän melonigranita

Ainekset

1
kg
cantaloupemelonia
1/2
dl
sitruunamehua
1
tl
silputtua minttua tarjoiluun
sitruunalikööriä (esim. limoncelloa)
cantaloupemelonia viipaleina

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi meloni. Poista siemenet ja ota viileään pari ohutta viipaletta koristelua varten. Pane loput palat monitoimikoneen kulhoon sitruunamehun ja mintun kanssa.
  2. Käytä seos tasaiseksi ja kumoa metallikulhoon. Nosta kulho peitettynä pakastimeen tunniksi ja sekoita sitten seosta. Peitä ja pane takaisen pakastimeen. Jäädytä taas tunnin ajan ja sekoita jälleen. Pakasta vielä 2 tuntia.
  3. Ota granita pakastimesta noin 15 minuuttia ennen tarjoilua ja raasta siitä lusikan avulla jäähilettä tarjoiluastiaan. Mausta granita halutessasi tilkalla sitruunalikööriä ja tarjoa heti meloniviipaleiden kanssa.

Vinkki! Voit valmistaa granitan myös hunajamelonista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.

Tämä broilerikiusaus on todella maukas ja helppo tehdä. Voi tehdä myös laktoosittomana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 - 6
Valmistusaika
15 min + 40 - 45 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä broilerikiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
keitettyjä perunoita, koosta riippuen/helppo tehdä pientä murua
250 - 300
g
broilerin ohut fileitä
1
tl
Pan suolaa tai 0,5 tl tav. suolaa
1
tl
sitruunapippuria (sisältää suolaa)
0,5
tl
yrttimaustetta suolatonta
2 - 3
tl
carrya (suolatonta)/maun mukaan
0,5
tl
mustapippurirouhetta/ hivenen
2
dl
kuohukermaa tai 2,5 dl Planti Cooking Original kaurakermaa
1
dl
maitoa
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 100 -170
g
juustoraastetta, Valion Arkijuusto käy hyvin
0,5
tl
Herbamarea (kuivattujen yrttien, vihannesten ja suolan sekoitus)
n. 2 - 4
tl
Juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa paistamiseen ja vuoan voiteluun/sopivasti

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen
Paista broilerin ohut fileet nopeasti kuumalla pannulla öljyssä/rasvassa, vaikka puolet ja puolet, niin eivät ehdi kuivua, kauniin värisiksi. Voitele vuoka. Kuori perunat ja tee niistä pientä murua vuokaan, lisää sitten paistetut broilerin ohut fileet ja suola, sekä muut mausteet ripotellen tasaisesti, paitsi Herbamare se ripotellaan päälle viimeiseksi. Sekoita kaikki hyvin ja laita sitten juustoraastetta päälle ja sen jälkeen sekoita nesteet ja 1 rkl vehnäjauhoja eri astiassa ja kaada tasaisesti päälle ja sitten rippottele päälle Herbamarea. ( Nestettä n. 3 dl. ) Paista 225 asteessa 15 min ja laita uunin lämpö 170 asteeseen, pidä niin kauan että neste lakkaa kuplimasta reunoista ja tarkista onko sopivan mehevää, ei saa olla liikaa nestettä eikä liian kuivaa. Pidä uunissa yhteensä n. 40 - 45 min, muista tarkistaa nesteen määrä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 635 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Flunssan karkottajassa ja päivän piristäjässä jylläävät inkivääri, porkkana, appelsiini ja tyrni. Aamuinen tuoremehudrinkki avaa silmät ja jopa tukkoisen nenän!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Päivänpiristysjuoma

Ainekset

2
appelsiini
1
verigreippi
30
g
inkivääri
1/2
dl
tyrniä (esim. Pirkka)
4
rkl
hunajaa
1
plo (500ml)
porkkanamehua (esim. Blotta)
1/2
litraa
jäitä

Työvaiheet

  1. Kuori appelsiinit, greippi ja inkivääri. Pilko sitrukset ja laita ne tehosekoittimen tai sauvasakoittimen kulhoon. Raasta joukkoon inkivääri.
  2. Lisää joukkoon tuore tai pakastettu tyrni ja hunaja. Soseuta. Kaada sose laseihin. Lisää joukkoon porkkanamehua ja jäitä

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vispipuuro on vastustamaton herkku, mutta kun sen tekee suloisista vadelmista ja syö makumaidon kanssa, nautinto nousee taivaisiin!

Vinkki! Kylmä puuro kuohkeutuu parhaiten. Voit jättää puuron yöksi jääkaappiin ja vatkata vasta sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
25 min + jäähtyminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kuningatarvispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
5
dl
vadelmia
1 1/2
dl
sokeria
ripaus suolaa
1 1/4
dl
mannasuurimoita
MAKUMAITO
1
l
maitoa
1-2
rkl
kuivattua mesiangervon kukintoa tai 2 rkl juoksevaa hunajaa
LISÄKSI
tuoreita marjoja

Työvaiheet

  1. Keitä vettä ja vadelmia kattilassa noin 5 minuuttia. Siivilöi seos ja kaada syntynyt mehu takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja suola ja kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa mannasuurimot kiehuvaan nesteeseen, laske lämpö ja keitä puuroa välillä sekoitellen 10 minuuttia. Anna puuron jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Puuron jäähtyessä valmista makumaito. Lämmitä 1 dl maitoa ja sekoita siihen mesiangervo tai hunaja. Lisää loppu kylmä maito. Laita maito jääkaappiin siksi aikaa, kun puuro jäähtyy. Halutessasi siivilöi mesiangervo pois maidosta.
  3. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa puuro tuoreiden marjojen ja makumaidon kanssa.

Kommentit (4)

Hmmmm

Mikä mitta on tkl?

Vierailija

Miksi marjat siivilöidään ja heitetään osa pois?
En ymmärrä. Myös hunaja aivan tarpeeton kun vadelmat jo itsessään ovat makeita.

ASA-yliherkkä

TÄRKEÄÄ: Tarkista onko syöjien keskuudessa aspiriinille/ASA:lle yliherkkiä. Mesiangervossa on salisylaatteja, voi johtaa anafylaktiseen shokkiin.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Marjojen siivilöinnistä: vadelmat voi toki käyttää myös sellaisenaan, jos siemenet eivät häiritse.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 635 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

On luksusta napata jääkaapista itse sekoitettu ihanan viilentävä maitokahvi!

Vinkki! Kylmäuutettu kahvi säilyy kylmässä jopa kaksi viikkoa. Laimenna uute kahvijuomaksi maidolla tai vedellä. Voit lisätä maun mukaan sokeria, makusiirappia, jäitä ja vaikka lorauksen viskiä. Kahvitiivistettä voi lämmittää, mutta sitä ei kannata keittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 dl
Valmistusaika
12 - 24 tuntia

Kylmäuutettu kahvi

Ainekset

2
dl
tummapaahtoista kahvijauhetta, karkea jauhatus
8
dl
kylmää vettä

Työvaiheet

  1. Yhdistä vesi ja kahvijauhe litran vetoisessa, kannellisessa lasipurkissa tai isossa pressopannussa. Sekoita hyvin. Sulje astia ja anna kahvin uuttua jääkaapissa vähintään 12 tuntia. Yli vuorokautta kahvia ei kannata uuttaa, jotta se ei kitkeröidy .
  2. Siivilöi uuttunut kahvi kulhoon. Kaada neste loppuine poroineen vielä kertaalleen suodatinpussin läpi puhtaaseen astiaan.
  3. Pullota valmis kahvitiiviste ja säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)