
Savukalkkunatäyte mehevöitetään paprikalla ja yrttituorejuustolla.
Kalkkuna-paprikatäyteleivät
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa savukalkkuna ja pesty paprikanpuolikas pieniksi paloiksi. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja nauti sämpylöiden täytteenä.
Savukalkkunatäyte mehevöitetään paprikalla ja yrttituorejuustolla.
Uunissa paahdetut tomaattikeiton ainekset saavat tästä keitosta täydellisen makuisen. Laitat vaan kasvikset pellille ja paahtumisen jälkeen soseutus ja maustaminen. Itse tykkään syödä tätä keittoa raejuuston kanssa ja siksi en lisää keittoon kermaa tai muuta vastaavaa ainesosaa. Raejuusto...
1. Kuori porkkanat ja sipulit. Pilko tomaatit, porkkanat ja sipulit isoiksi lohkoiksi. Valkosipulia ei tarvitse kuoria riittää, kuin halkaisee keskeltä. Chilin puolikasta ei tarvitse pienentää.
2. Laita kaikki kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kaada kasvisten päälle öljyä ja pyörittele kasviksia öljyssä hyvin. Paahda kasviksia uunissa 200-225 asteessa n. 40 min. (Ota valkosipulit pois aiemmin. Niiden paahduttamiseen riittää 25-30 min)
3. Irrota valkosipulit kuoresta haarukalla ja lisää ne blenderiin valmiiksi odottamaan muita kasviksia.
4. Kaada paahtuneet kasvikset blenderiin valkosipulien päälle ja kaada sinne myös kaikki neste uunipelliltä. Lisää blenderiin myös 5 dl vettä. Soseuta!
5. Kaada soseutettu keitto kattilaan ja lisää vielä 1-2 dl vettä. Kuumenna keitto kiehuvaksi.Lisää mukaan myös kasvisliemikuutio ja mausteet (myös sokeri). Anna hautua hiljaa poreillen 5 min.
6. Lisää lopuksi tumma balsamico. Lisää tarvittaessa vettä, jos keitto tuntuu liian paksulta. Keittoa voi pehmentää myös kermalla, mutta itse jätin sen nyt pois, koska tykkään syödä tätä keittoa raejuuston kanssa, joka pehmentää makua upeasti. Nauti!
ps. Valkosipulien maku laimenee todella paljon paahdettaessa.
Tarjoile raejuuston, paahdettujen siementen tai leipäkrutonkien kanssa!
Ohje: Tarja Pasanen/vesikielellä @waterontongue
Valkosipulilla maustetut lihapullat kypsyvät herkullisiksi yrteillä maustetussa tomaattikastikkeessa.
Vinkki! Ohjeessa ei ole tarkoituksella lainkaan lisättyä suolaa, vaan lihapullat saavat riittävän suolaisuutensa parmesaanista. Tomaattipyree ja balsamico vähentävät myös suolan tarvetta. Voit kuitenkin halutessasi lisätä lihapulliin suolaa muiden mausteiden joukossa.
Talvisen päivän makunautinnon kruunaa eksoottisen maukas ja värikäs kanakastike, jonka voit nauttia esimerkiksi pastan tai riisin kanssa. Tässä kastikkeessa on todella paljon makuja ja vie sinut makumuistoihin etelän lämpöön. Jos pidät mausteisesta ruoasta, niin tätä ohjetta kannattaa...
1. Pilko sipulit, valkosipulit, aurinkokuivatut tomaatit, paprika ja ananakset pieniksi paloiksi.
2. Kuullota sipuleita ensin pannulla pehmeiksi muutama minuutti ja lisää sitten mukaan kaikki muut pilkotut vihannekset/säilykehedelmät. Paista niitä yhdessä vielä hetkisen.
3. Paista kanasuikaleet pienissä erissä toisella pannulla samaan aikaan ja mausta jokainen erä suolalla, pippurilla ja currylla. (Kanan kypsymisaika on 10 min. )
4. Lisää kaikki kanan suikaleet/palat vihannesten sekaan toiseen pannuun ja lisää mukaan myös kookosmaito, kerma, sriracha, savupaprika sekä sitruunamehu. Huuhdo vedellä kermojen purkit ja lisää kastikkeen sekaan. Keitä hiljalleen vielä 5-10 min. Maista! (Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike on mielestäsi liian paksua.)
5. Nauti riisin tai pastan kanssa. Annoksen päälle sopii erinomaisesti parmesan-juusto!
Ohje: Tarja Pasanen/Vesikielellä @waterontongue
Makaronilaatikko nousee uudelle tasolle, kun mehevöität sen juustoisella béchamelkastikkeella ja syvän makuisella jauhelihakastikkeella lasagnen tapaan.
Ruskista jauheliha lähes kypsäksi ruokalusikallisessa oliiviöljyä.
Kuori ja paloittele porkkana ja valkosipulinkynsi pieneksi, hienonna selleri. Lisää ne ja toinen ruokalusikallinen öljyä ja paista vielä noin 5 minuuttia.
Kääntele joukkoon tomaattipyree ja mausteet.
Lisää lämpöä ja punaviini, anna sihahtaa ja keitä noin puolet kasaan.
Lisää lihaliemi, tomaattimurska ja laakerinlehdet ja hauduta (ilman kantta) noin 30 minuuttia.
Keitä sillä aikaa makaroni kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta.
Tee kastike. Sekoita voi, jauhot ja sinappi keskenään huolella.
Kuumenna maito höyryäväksi. Lisää jauho-voiseos ja keitä koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä, sulata juusto joukkoon. Kääntele makaroneihin.
Kaada (ison) voidellun uunivuoan pohjalle jauhelihakastike ja päälle juustomakaroni. Ripottele juustoraastetta päälle. Kypsennä noin 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Ladataan...