Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Sanna Maikkula KUVA Tuomas Kolehmainen

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saariselle maistuu tulinen paistos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tulinen papu-makkarapaistos

Ainekset

2
dl
ruskeita papuja
150
g
pitkiä vihreitä papuja
200
g
chorizomakkaraa
4
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
2
rkl
tuoretta timjamia
1
rkl
rypsiöljyä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
dl
säilöttyjä hillosipuleita
2
rkl
vaahterasiirappia
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Liota ja keitä ruskeat pavut etukäteen pakkauksen ohjeen mukaan. Pese vihreät pavut ja leikkaa niiden päät pois. Keitä vihreitä papuja vedessä noin neljä minuuttia. Kuori chorizomakkara ja pilko paloiksi. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siitä siemenet ja pilko pieniksi paloiksi. Hienonna timjami.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista siinä hetki makkaroita, valkosipulia ja chiliä. Lisää pannulle kirsikkatomaatit ja jatka paistamista keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä seosta käännellen.
  3. Lisää makkara-tomaattiseokseen ruskeat ja vihreät pavut, hillosipulit ja timjami. Kuumenna hetki ja mausta vaahterasiirapilla ja mustapippurilla. Tarjoa paistos täysjyväriisin kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Merimiespata

ANNOKSET 6
VALMISTUSAIKA Useita tunteja
UUNIN LÄMPÖTILA 175°C

Munaton, Maidoton, Laktoositon
Merimiespihviksikin kutsuttu liha-perunapata on klassikkoruoka, jonka herkullisen maun salaisuus piilee oluessa ja huolellisessa haudutuksessa.

...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Lahmacun on turkkilainen, jauhelihalla täytetty pizzamainen leipä. Viimeistele se sitruunalla ja rucolalla ja tarjoa sumakilla maustetun sipulin kanssa. Herkullista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Rullapizza lahmacun

Ainekset

Pohja
dl
vettä
1/3
tuorehiivaa
½
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
n. 3
dl
vehnäjauhoja
Täyte
2
valkosipulinkynttä
1
vihreä turkkilainen suippopaprika
1
pieni punainen suippopaprika
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
minttua hienonnettuna
4
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
chilijauhetta
½
tl
mustapippuria myllystä
400
g
karitsan- tai pihvikarjan jauhelihaa
Lisäksi
sumakkisipulia (ks. ohje alhaalla)
rucolaa
oliiviöljyä ja sitruunaa

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää ensin suola, sitten öljy ja lopuksi jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna sen kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  2. Tee täyte. Kuori valkosipuli ja hienonna se mahdollisimman pieneksi. Kuutioi paprikat ja hienonna yrtit. Sekoita kasvikset, tomaattipyree, öljy ja mausteet. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi.
  3. Tee sumakkisipuli (ks. ohje alhaalla).
  4. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Painele kohonneesta taikinasta kuplat pois. Jaa taikina 8 osaan ja kauli ne jauhotetulla alustalla soikeiksi pizzapohjiksi. Painele täyte pohjille.
  5. Paista lahmacuneja noin 8 minuuttia tai kunnes täyte on kypsä ja reunat kauniin ruskeat.
  6. Lastaa sumakkisipulia ja rucolaa täytteen päälle. Pirskota hieman öljyä ja sitruuna-mehua pinnalle, kääri rullalle ja nauti.

Sumakkisipuli

Ainekset

4
pientä salottisipulia
1/2
ruukku
lehtipersiljaa
2
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
sumakkia

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna lehtipersilja.
  2. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa lahmacunin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maistuisi Italian nonnallekin! Parsakaalignocchit ovat herkullista ja helppoa arkiruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaalignocchit

Ainekset

1
(300 g)
parsakaali
½
punasipulia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
kuivattuja chilihiutaleita
1
tlk (400 g)
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4 + 4
rkl
raastettua parmesaania
Lisäksi
1
ps (400 g)
gnoccheja

Työvaiheet

  1. Irrota parsakaalista kukinnot ja hienonna varret. Keitä varsisilppua kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Valuta ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy ja paista sipuleita ja mausteita keskilämmöllä noin 6 minuuttia. Lisää tomaatit ja hauduta 10 minuuttia, hiero niitä välillä puuharukalla. Lisää varsisilppu ja jatka haudutusta 5 minuuttia. Lisää kukinnot ja jatka vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta parmesaania joukkoon.
  3. Keitä gnocchit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele kastikkeeseen. Raasta vielä parmesaania päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Nyt on rapeaa ja mehevää! Herkullisen uunilohen salaisuus: hapankorpuista valmistettu superrapea ruiskuorrute, jossa on vienosti piparjuuren potkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hapankorppulohi

Ainekset

1
(500 g)
nahallinen kirjolohi- tai lohifilee
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Muruseos
100
g
hapankorppuja (tai kuivahtanutta ruisleipää)
½
tl
valkosipulijauhetta
2
rkl
hienonnettua persiljaa
1
rkl
hienonnettua tilliä
3
rkl
raastettua piparjuurta
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Ota lohi huoneenlämpöön ja kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Hienonna leipä teholeikkurissa muruiksi. Sekoita loput ainekset joukkoon. Painele lohen pinnalle ja kypsennä noin 15 minuuttia.
  3. Tarjoa esimerkiksi tillillä maustetun jogurtin, kasvisten ja kvinoan kanssa.

Kommentit (0)