Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 267 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Pia Inberg

Joskus ajasta ei kannata tinkiä ja tämä pata on yksi niistä herkuista minkä kannattaa antaa kunnolla muhia uunissa matalalla lämmöllä. Terästä lihapata vielä lämpimin intialaisin maustein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta, 166 kcal/annos
Valmistusaika
noin 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Currylihapata

Ainekset

600–700
g
naudanpaistia (ulkopaisti, pyöröpaisti, kulmapaisti tai etuselkä)
3
porkkanaa
1
keltasipuli
6
valkosipulinkynttä
2
rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
1
rkl
mietoa currytahnaa
1/2
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1/2
tl
jauhettua korianteria
3
rkl
öljyä
400
g
paseerattua tomaattia
1
tl
suolaa
ripaus
sokeria
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
3 1/2
dl
vettä
1
prk
kookoskermaa

Työvaiheet

  1. Siisti paisti ja leikkaa se kookkaiksi kuutioiksi. Ruskista kuutiot kuumalla pannulla öljyssä pienissä erissä. Kumoa lihat isoon uunipataan.
  2. Paista öljyssä kuoritut ja pilkotut sipulit, porkkanat, raastettu inkivääri, murskatut valkosipulinkynnet, currytahna, jeera ja korianteri, kunnes sipuli on kuullottunut ja porkkanapalat ovat saaneet hiukan väriä.
  3. Lisää kuullotettu sipuli-porkkanaseos ruskistettujen lihakuutioiden sekaan paseeratun tomaatin, suolan, sokerin, mustapippurirouheen ja veden kanssa.
  4. Nosta pata uuniin 150 asteeseen ja anna muhia hiljalleen puolitoista tuntia tai kunnes lihapalat ovat murean pehmeitä. Lisää lopuksi kookoskerma. Nosta lämpötila 225 asteeseen vielä noin 15 minuutiksi.
  5. Tarjoa lihapata keitetyn riisin, kreikkalaisen jogurtin ja raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit (7)

Laura Sykäri
Seuraa 
Liittynyt27.10.2014

Pieni asiakorjaus: juustokumina on jeeraa, jauhettu korianteri korianterinsiemenistä.

Sari Lindberg
Seuraa 
Liittynyt20.8.2014

Kahden tunnin haudutuksen jälkeen nauda paistiliha-nimikkeellä ostettu liha on edelleen täysin kovaa. Jos reseptissä on käytetty sisä-tai paahtopaistia, olisi tärkeää mainita siitä ohjeessa. Kypsymisajat vaihtelevat huimasti ruhonosien mukaan. Meidän sunnuntai-illallinen menikin nyt mönkään, kun päätin kerrankin kokeilla reseptiä....

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Sari, voi ei, harmillista, että illallisenne meni mönkään! Otamme tämän reseptin tarkasteluun ja täsmennämme sitä, niin vastaavaa ei tapahdu muille. Pahoittelut koituneesta harmista.

Sari Lindberg
Seuraa 
Liittynyt20.8.2014

Kiitos pahoitteluista. Voisitte täsmentää ohjeeseen, että mitä ruhonosaa / paistia käytitte.
Tunti lisää kypsennysaikaa, niin minunkin patani alkoi olla syömäkelpoista. Söimme sitten illallista vasta klo 21 klo 20 sijaan :)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Moikka Sari!

Juttelin ruokatoimittajamme Riikan kanssa, ja hän sanoi, että padoille on hankala antaa ihan täysin tarkkoja paistoaikoja, koska haudutukseen kuluva aika riippuu lihapalojen koosta, niiden mureudesta ja uunin tehosta.

Hyvä nyrkkisääntö on kuitenkin se, että pataa ei yleensä voi hauduttaa liian kauaa.

Korjasimme reseptiin parhaiten juuri tähän ruokaan sopivat lihapalat.

Pahoittelut vielä, että illallishetkenne pääsi venymään. Toivottavasti itse pata kuitenkin oli hyvää :)

T. Teemu Leminen
Sopan tuottaja

Sari Lindberg
Seuraa 
Liittynyt20.8.2014

Kiitos kun otitte asiaksenne hoitaa tämän. Hienoa ja epätavallistakin:)
Totta, että lihapadat on haasteellisia kypsymisaikojen suhteen. Itse teen usein "omasta päästä" patoja ja laitan aamusta muhimaan. Joskus erehdyn luottamaan ohjeen aikoihin.... Onneksi harvemmin enää nykyisin. Pata oli ihan maukasta. Ohjeessa voisi lukea VÄHINTÄÄN 1,5 tuntia.... Taidan kuulua nipottavien lukijoiden kaartiin....anteeksi ja kiitos vielä kerran ;) . T. Sari

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Päästä keksityt padathan usein ovatkin niitä parhaita!

Ja meillä Sopassa ei ole nipottajia vaan reseptinkehittelijöitä ja -parantajia :)

T. Teemu

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3101 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kokolihaa, laadukasta tomaatisäilykettä, muutamia mausteita ja paljon aikaa miedossa lämmössä hautumiseen. Siinä ovat avaimet täydellisen lihaisan pastakastikkeen tekoon.

Ragu, bolognese tai pizzaiola ovat kaikki lihapastoja, joiden valmistukseen löytyy lukemattomia reseptejä ja koulukuntia. Raguksi kastiketta kutsutaan, kun valmistukseen käytetään jauhelihan sijaan kokolihaa. Pizzaiolaa pastasta tulee, kun mausteeksi nakataan kuivattua oreganoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Pasta pizzaiola

Ainekset

800
g
naudanpaistia (esim. kulma- tai ulkopaistia)
1
sipuli
5
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
rkl
oliiviöljyä
2
dl
valkoviiniä
1
tlk (400 g)
kuorittuja tomaatteja
noin 1½
dl
vettä
2
tl
sokeria
2
tl
kuivattua oreganoa
LISÄKSI
400
g
pastaa, esim pappardellea
2
dl
parmesaanijuustoa raastettuna (tuoretta oreganoa)

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha paksuiksi, noin 2 cm:n viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista lihaviipaleet paistinpannulla voissa, noin minuutti molemmin puolin. Mausta ne suolalla ja pippurilla, ja siirrä sitten kannelliseen pataan.

  2. Lorauta oliiviöljyä pannulle ja paista seuraavaksi sipuleita noin minuutti. Kaada valkoviini joukkoon ja anna viinin kiehahtaa. Kaada purkkitomaatit liemineen pannulle. Huuhtele purkki vedellä ja lisää huuhteluvesi, sokeri ja oregano joukkoon. Kuumenna ja kaada valkoviini-tomaattiliemi pataan. Kypsennä 125-asteisessa uunissa kannella peitettynä noin 3 tuntia. Ota kansi pois, ja jatka kypsentämistä vielä tunti.

  3. Keitä pasta väljässä, suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.

  4. Nosta pata uunista ja riivi liha kahdella haarukalla. Tarkista suola. Kääntele valutettu pasta lihan joukkoon. Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3101 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Klassisen maustepippurin sijaan silakkalaatikko saa makunsa sitruunasta ja dijoninsinapista. Purjo antaa mukavaa mehevyyttä kerrosten väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Ravintolatason silakkalaatikko

Ainekset

500
g
silakkafileitä
1
kg
perunoita
1
(noin 250 g)
purjo
3
rkl
voita
1
ruukku tilliä
½
sitruunan mehu
3
dl
kuohu- tai ruokakermaa
150
g
ranskankermaa
1
rkl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
½
dl
korppujauhoja

Työvaiheet

  1. Kuivaa silakkafileet talouspaperilla. Poista halutessasi evät ja ruoto.

  2. Pese ja viipaloi perunat. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuullota purjoa voissa pari minuuttia, kunnes se hieman pehmenee.

  3. Hienonna tilli. Purista sitruunan mehu kulhoon. Sekoita joukkoon kerma, ranskankerma, sinappi ja mausteet. Lisää purjo ja tilli.

  4. Voitele uunivuoka. Levitä perunaviipaleita vuoan pohjalle. Lisää silakkafileitä ja purjo-kermaseosta. Lisää sitten kerroksittain perunoita, silakkafileitä ja kermaseosta. Ripottele korppujauhot pinnalle.

  5. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna laatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 414 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Lindströminpihveissä olennaista on hienoksi hakattujen etikkapunajuurien ja lempeän makuisiksi kuullotettujen sipulien runsaus. Lisukkeeksi sopii tujakka piparjuurikastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Lindströminpihvit

Ainekset

400
g
naudan tai hirven jauhelihaa
1
dl
kuohukermaa
½
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
1
iso sipuli
1
rkl
öljyä
dl
hienonnettuja etikkapunajuuria
1
rkl
kapriksia
1
rkl
sinappia
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
Paistamiseen
voita ja öljyä
Piparjuurismetana
1
prk (120 g)
smetanaa
1–2
rkl
piparjuuritahnaa tai piparjuuriraastetta
1
rkl
sinappia
1
tl
viinietikkaa
ripaus suolaa ja sokeria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön vartiksi ennen valmistusta.

  2. Sekoita piparjuurismetanan ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan pihvien teon ajaksi.

  3. Sekoita kulhossa kuohukerma ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha ja kananmuna.

  4. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia tilkassa öljyä paistinpannulla. Hienonna etikkapunajuuret pieniksi. Hienonna kaprikset. Sekoita jauhelihamassaan kaikki pihvin ainekset. Vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jauhelihamassan saa kätevimmin vaivattua tasaiseksi kertakäyttöhansikkaalla suojatulla kädellä. Muotoile mureketaikinasta leivinpaperille 10–12 kämmenen kokoista pihviä.

  5. Kuumenna paistipannulla ruokalusikallinen voita ja öljyä. Nosta pannulle noin 4 pihviä kerrallaan pannun koosta riippuen. Kypsennä keskilämmöllä noin 4 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile pihvien kanssa piparjuurismetanaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ohratto eli ohrasta tehty risotto on maultaan riisiversiota syvempi. Syksyiset sienet voi myös lisätä ohrattoon mausteisen makkaran pariksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-ohratto

Ainekset

1
pötkö (200 g)
chorizoa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
4
dl
ruokaohraa
3
oksaa rosmariinia (tai 2 tl kuivattua rosmariinia)
1
tl
jauhettua savupaprikaa
1
litra kanalientä
1
tlk
tomaattimurskaa
1
dl
mustia kivettömiä (kalamata)
oliiveja viipaloituna

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele chorizo pieneksi. Paista omassa rasvassaan isolla pannulla rapeaksi, siirrä reikäkauhalla sivuun.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja paista samalla pannulla chorizon rasvassa muutaman minuutin ajan.

  3. Hienonna rosmariini joukkoon ja lisää savupaprika ja ohra. Paista sekoitellen minuutin ajan.

  4. Lisää kanaliemi, tomaattimurska ja oliivit. Keitä noin 20 minuuttia ilman kantta, kunnes kaikki neste on imeytynyt ohraan.

  5. Nosta chorizoa valmiiden annosten päälle.

Kommentit (0)