Joskus ajasta ei kannata tinkiä ja tämä pata on yksi niistä herkuista minkä kannattaa antaa kunnolla muhia uunissa matalalla lämmöllä. Terästä lihapata vielä lämpimin intialaisin maustein.
Currylihapata
Ainekset
Työvaiheet
- Siisti paisti ja leikkaa se kookkaiksi kuutioiksi. Ruskista kuutiot kuumalla pannulla öljyssä pienissä erissä. Kumoa lihat isoon uunipataan.
- Paista öljyssä kuoritut ja pilkotut sipulit, porkkanat, raastettu inkivääri, murskatut valkosipulinkynnet, currytahna, jeera ja korianteri, kunnes sipuli on kuullottunut ja porkkanapalat ovat saaneet hiukan väriä.
- Lisää kuullotettu sipuli-porkkanaseos ruskistettujen lihakuutioiden sekaan paseeratun tomaatin, suolan, sokerin, mustapippurirouheen ja veden kanssa.
- Nosta pata uuniin 150 asteeseen ja anna muhia hiljalleen puolitoista tuntia tai kunnes lihapalat ovat murean pehmeitä. Lisää lopuksi kookoskerma. Nosta lämpötila 225 asteeseen vielä noin 15 minuutiksi.
- Tarjoa lihapata keitetyn riisin, kreikkalaisen jogurtin ja raikkaan salaatin kanssa.
Pieni asiakorjaus: juustokumina on jeeraa, jauhettu korianteri korianterinsiemenistä.
Kahden tunnin haudutuksen jälkeen nauda paistiliha-nimikkeellä ostettu liha on edelleen täysin kovaa. Jos reseptissä on käytetty sisä-tai paahtopaistia, olisi tärkeää mainita siitä ohjeessa. Kypsymisajat vaihtelevat huimasti ruhonosien mukaan. Meidän sunnuntai-illallinen menikin nyt mönkään, kun päätin kerrankin kokeilla reseptiä....
Sari, voi ei, harmillista, että illallisenne meni mönkään! Otamme tämän reseptin tarkasteluun ja täsmennämme sitä, niin vastaavaa ei tapahdu muille. Pahoittelut koituneesta harmista.
Kiitos pahoitteluista. Voisitte täsmentää ohjeeseen, että mitä ruhonosaa / paistia käytitte.
Tunti lisää kypsennysaikaa, niin minunkin patani alkoi olla syömäkelpoista. Söimme sitten illallista vasta klo 21 klo 20 sijaan :)
Moikka Sari!
Juttelin ruokatoimittajamme Riikan kanssa, ja hän sanoi, että padoille on hankala antaa ihan täysin tarkkoja paistoaikoja, koska haudutukseen kuluva aika riippuu lihapalojen koosta, niiden mureudesta ja uunin tehosta.
Hyvä nyrkkisääntö on kuitenkin se, että pataa ei yleensä voi hauduttaa liian kauaa.
Korjasimme reseptiin parhaiten juuri tähän ruokaan sopivat lihapalat.
Pahoittelut vielä, että illallishetkenne pääsi venymään. Toivottavasti itse pata kuitenkin oli hyvää :)
T. Teemu Leminen
Sopan tuottaja
Kiitos kun otitte asiaksenne hoitaa tämän. Hienoa ja epätavallistakin:)
Totta, että lihapadat on haasteellisia kypsymisaikojen suhteen. Itse teen usein "omasta päästä" patoja ja laitan aamusta muhimaan. Joskus erehdyn luottamaan ohjeen aikoihin.... Onneksi harvemmin enää nykyisin. Pata oli ihan maukasta. Ohjeessa voisi lukea VÄHINTÄÄN 1,5 tuntia.... Taidan kuulua nipottavien lukijoiden kaartiin....anteeksi ja kiitos vielä kerran ;) . T. Sari
Päästä keksityt padathan usein ovatkin niitä parhaita!
Ja meillä Sopassa ei ole nipottajia vaan reseptinkehittelijöitä ja -parantajia :)
T. Teemu