Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 257 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Pia Inberg

Joskus ajasta ei kannata tinkiä ja tämä pata on yksi niistä herkuista minkä kannattaa antaa kunnolla muhia uunissa matalalla lämmöllä. Terästä lihapata vielä lämpimin intialaisin maustein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta, 166 kcal/annos
Valmistusaika
noin 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Currylihapata

Ainekset

600–700
g
naudanpaistia (ulkopaisti, pyöröpaisti, kulmapaisti tai etuselkä)
3
porkkanaa
1
keltasipuli
6
valkosipulinkynttä
2
rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
1
rkl
mietoa currytahnaa
1/2
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1/2
tl
jauhettua korianteria
3
rkl
öljyä
400
g
paseerattua tomaattia
1
tl
suolaa
ripaus
sokeria
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
3 1/2
dl
vettä
1
prk
kookoskermaa

Työvaiheet

  1. Siisti paisti ja leikkaa se kookkaiksi kuutioiksi. Ruskista kuutiot kuumalla pannulla öljyssä pienissä erissä. Kumoa lihat isoon uunipataan.
  2. Paista öljyssä kuoritut ja pilkotut sipulit, porkkanat, raastettu inkivääri, murskatut valkosipulinkynnet, currytahna, jeera ja korianteri, kunnes sipuli on kuullottunut ja porkkanapalat ovat saaneet hiukan väriä.
  3. Lisää kuullotettu sipuli-porkkanaseos ruskistettujen lihakuutioiden sekaan paseeratun tomaatin, suolan, sokerin, mustapippurirouheen ja veden kanssa.
  4. Nosta pata uuniin 150 asteeseen ja anna muhia hiljalleen puolitoista tuntia tai kunnes lihapalat ovat murean pehmeitä. Lisää lopuksi kookoskerma. Nosta lämpötila 225 asteeseen vielä noin 15 minuutiksi.
  5. Tarjoa lihapata keitetyn riisin, kreikkalaisen jogurtin ja raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit (7)

Laura Sykäri
Seuraa 
Liittynyt27.10.2014

Pieni asiakorjaus: juustokumina on jeeraa, jauhettu korianteri korianterinsiemenistä.

Sari Lindberg
Seuraa 
Liittynyt20.8.2014

Kahden tunnin haudutuksen jälkeen nauda paistiliha-nimikkeellä ostettu liha on edelleen täysin kovaa. Jos reseptissä on käytetty sisä-tai paahtopaistia, olisi tärkeää mainita siitä ohjeessa. Kypsymisajat vaihtelevat huimasti ruhonosien mukaan. Meidän sunnuntai-illallinen menikin nyt mönkään, kun päätin kerrankin kokeilla reseptiä....

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Sari, voi ei, harmillista, että illallisenne meni mönkään! Otamme tämän reseptin tarkasteluun ja täsmennämme sitä, niin vastaavaa ei tapahdu muille. Pahoittelut koituneesta harmista.

Sari Lindberg
Seuraa 
Liittynyt20.8.2014

Kiitos pahoitteluista. Voisitte täsmentää ohjeeseen, että mitä ruhonosaa / paistia käytitte.
Tunti lisää kypsennysaikaa, niin minunkin patani alkoi olla syömäkelpoista. Söimme sitten illallista vasta klo 21 klo 20 sijaan :)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Moikka Sari!

Juttelin ruokatoimittajamme Riikan kanssa, ja hän sanoi, että padoille on hankala antaa ihan täysin tarkkoja paistoaikoja, koska haudutukseen kuluva aika riippuu lihapalojen koosta, niiden mureudesta ja uunin tehosta.

Hyvä nyrkkisääntö on kuitenkin se, että pataa ei yleensä voi hauduttaa liian kauaa.

Korjasimme reseptiin parhaiten juuri tähän ruokaan sopivat lihapalat.

Pahoittelut vielä, että illallishetkenne pääsi venymään. Toivottavasti itse pata kuitenkin oli hyvää :)

T. Teemu Leminen
Sopan tuottaja

Sari Lindberg
Seuraa 
Liittynyt20.8.2014

Kiitos kun otitte asiaksenne hoitaa tämän. Hienoa ja epätavallistakin:)
Totta, että lihapadat on haasteellisia kypsymisaikojen suhteen. Itse teen usein "omasta päästä" patoja ja laitan aamusta muhimaan. Joskus erehdyn luottamaan ohjeen aikoihin.... Onneksi harvemmin enää nykyisin. Pata oli ihan maukasta. Ohjeessa voisi lukea VÄHINTÄÄN 1,5 tuntia.... Taidan kuulua nipottavien lukijoiden kaartiin....anteeksi ja kiitos vielä kerran ;) . T. Sari

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Päästä keksityt padathan usein ovatkin niitä parhaita!

Ja meillä Sopassa ei ole nipottajia vaan reseptinkehittelijöitä ja -parantajia :)

T. Teemu

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2734 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Kinkku-juustopiirakka on suolaisten piirakoiden klassikko. Tällä kertaa se leivotaan valmistaikinaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
15 min + 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Kinkku-juustopiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
rukiista piirakkataikinaa
200
g
palvikinkkua
150
g
emmentalia
1
pieni punasipuli
1
dl
persiljaa hienonnettuna
1
rs (200 g)
mustapippurituorejuustoa
¼
dl
maitoa
½
tl
suolaa
3
rkl
kapriksia

Työvaiheet

  1. Ota taikina huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  3. Kauli piirakkataikina pyöreään piirakkavuokaan (Ø n. 27 cm).

  4. Kuutioi kinkku ja raasta juusto. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Hienonna persilja.

  5. Notkista tuorejuusto maidolla. Lisää suola, kaprikset ja puolet persiljasta.

  6. Levitä tuorejuusto, kinkku, sipuli, kaprikset ja juustoraaste piirakkapohjalle.

  7. Kypsennä piirakkaa uunissa 30 minuuttia. Ripottele loppu persilja piirakalle ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä resepti on todellinen arki-iltojen pelastus. Tuoregnocchit kylpevät ruskistetussa voissa pekonin, pinaatin ja sitruunanmehun kanssa. Rapea pähkinärouhe ja raastettu parmesaani sopii tämän annoksen viimeistelyyn kuin nenä päähän. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruskistetulla voilla höystetyt gnocchit

Ainekset

1
ps (250 g)
tuoregnoccheja
100
g
voita
2
valkosipulinkynttä
4
viipaletta
pekonia tai pancettaa
1
ps (60 g)
salaattipinaattia
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
rkl
hienonnettua pähkinää, esimerkiksi pekaanipähkinää
1
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä lämpiminä.
  2. Kuutioi voi. Laita se pieneen kattilaan. Lämmitä, kunnes voi kuohahtaa ja muuttuu kauniin ruskeaksi. Ota hetkeksi sivuun.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota se pekonin kanssa pannulla kypsäksi.
  4. Yhdistä valutetut gnocchit, pekoni-valkosipuliseos, ruskistettu voi, pinaatti, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste. Viimeistele pähkinöillä ja parmesaanilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2734 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Italialaisen maalais­makkarakeiton voit valmistaa yhdestä, kahdesta tai vaikka kolmesta erilaisesta kaalista. Tilkka balsamicoa antaa soppaan sopivasti särmää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Toscanalainen kaalikeitto

Ainekset

4
perunaa
1
porkkana
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
pkt (280 g)
tuoremakkaraa
l
vettä
2
kanaliemikuutioita
400
g
kaalia (esim. puna-, savoijin- ja mustakaalia)
1
tl
fenkolinsiemeniä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
dl
kermaa
1
rkl
vaaleaa balsamicoa tai viinietikkaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkana. Kuori ja hienon­na sipuli ja valkosipulit.

  2. Kuumenna öljy kattilassa ja purista makkarat kuoristaan pieniksi paloiksi öljyyn. Rus­kista muutama minuutti ja ota pois kattilasta.

  3. Kuullota juureksia ja sipu­leita kattilassa 3 minuuttia. Lisää vesi ja murenna liemi­kuutiot kattilaan. Lisää makka­rat ja keitä keskilämmöllä 20 minuuttia.

  4. Suikaloi kaalit, lisää keit­toon ja keitä 5–8 minuuttia.

  5. Jauha fenkolinsiemenet. Sekoita siemenet, oregano ja kerma keittoon, mausta eti­kalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Sirly Ylläsjärvi ja Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Muhevan lihaisa chiliresepti on peräisin lappilaisen keittiömestarin Sirly Ylläsjärven ja Heidi Seikkulan keittokirjasta Reseptejä ja elämyksiä – Lapin kahdeksan vuodenaikaa. Resepti on kirjailijoiden ystävän, Oscarin, herkulliseksi todettu bravuuriruoka. 

Vinkki! Mikäli käytät vain hirven jauhelihaa tai muuta vähärasvaista jauhelihaa, lisää aurinkokuivattujen tomaattien lientä ja/tai toinen säilyketomaattitölkki. Muuten pata voi kuivua liikaa. Myös porsaan jauheliha sopii pataan loistavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
3 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Oscarin chili

Ainekset

2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
tuoretta chiliä (tai oman maun mukaan)
150
g
aurinkokuivattuja tomaatteja
250
g
grillimakkaraa
200
g
savukylkeä
200
g
pepperonia
400
g
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
500
g
hirven jauhelihaa (myös muut lihat käyvät)
200
g
kidneypapuja
200
g
maissia
(Paistamiseen voita)
Päälle
tuoretta persiljaa
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi.

  2. Aloita pilkkomalla sipuli, valkosipuli, chili, ja aurinkokuivattu tomaatti yhteen astiaan sekä makkara, savukylki ja pepperoni toiseen. Silppua persilja erikseen.

  3. Kuullota ensimmäisenä paloitellut kasvikset (runsaassa voissa) valurautapadassa tai isossa kattilassa.

  4. Lisää joukkoon makkara, pepperoni, savukylki ja paista kaikkia vielä hetken aikaa. Kaada sekaan säilyketomaatit ja kiehauta.

  5. Sekoittele mukaan raaka jauheliha ja kiehauta. Lopuksi voit laittaa kattilaan valutetut pavut ja maissit. Aseta kansi päälle ja hauduta uunissa 3 tuntia. Voit halutessasi hauduttaa pataa yön yli myös miedommalla lämmöllä, 95 asteessa. Tai sitten ihan liedellä, jos sinulla ei ole käytössäsi uunia. Tarjoa ranskankerman ja persiljan kanssa.

Kommentit (0)