Laadukas lampaanliha ja tuoreet yrtit ovat avain onneen.
Lammasta sisilialaiseen tapaan
Ainekset
Työvaiheet
- Siisti lampaankareen pinta leikkaamalla kalvot ja ylimääräinen rasvakerros pois. Leikkaa kare paloiksi luiden välistä. Laita lihat kaksinkertaiseen muovipussiin.Yhdistä keskenään marinadiainekset ja kaada seos lihojen sekaan. Anna maustua viileässä yön yli tai huoneenlämmössä 2–3 tuntia.
- Ota lihat viileästä hyvissä ajoin ennen grillausta. Pyyhi lihojen pinnasta ylimääräinen marinadi ja sipaise pintaan öljyä.
- Grillaa molemmin puolin kohtalaisella lämmöllä 2–3 minuuttia.
Kannattaa opetella tekemään pelmenit itse. Silloin tulee hyvää. Meillä tehdään isohko määrä kerrallaan kahden hrnkilön yhteistyönö ja pakastetaan vanhaan siperialaiseen tapaan vaikka ei tosin lumihankeen.
Resepti valmisruuan ja lihafondin lämmitykseen Ei vakuuta.