klo 10:25 | 7.2.2014

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 h 45 min
Vaikeustaso
Helppo
Tomaatilla täytetty possurulla ja hunajajuurekset
Ainekset
1,5
kg
rasvapintaista porsaan ulkofileetä
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1/2
tl
kuivattua timjamia
50
g
ilmakuivattua kinkkua
7
aurinkokuivattua tomaattia
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
pinjansiemeniä
100
g
aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettua tuorejuustoa
öljyä ja voita paistamiseen
Lisäksi
2
isoa lanttua
3
palsternakkaa tai vastaava määrä keltajuurta
2
rkl
juoksevaa hunajaa
tilkka öljyä
sormisuolaa
Työvaiheet
- Siisti huoneenlämpöisen lihan pinta ja leikkaa filee toiselta sivulta auki niin, että saat avattua lihan levyksi. Nuiji levy tasaiseksi tuorekelmun alla. Mausta pinta molemmin puolin suolalla, pippurilla ja timjamilla. Lisää pinnalle ilmakuivatut kinkku-siivut.
- Soseuta loput aineet tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella. Levitä ne kinkun pinnalle ja kääri liha tiukaksi rullaksi. Sulje saumakohta parilla hammastikulla ja nosta lihakäärö voideltuun uunivuokaan rasvapinta ylöspäin.
- Kuori ja lohko juurekset isoon kulhoon. Lisää sekaan juokseva hunaja ja öljy ja mausta seos suolalla. Jaa juuresseos lihan ympärille uunivuokaan ja paista 125 asteessa uunin alatasolla noin 1 ½ tunnin ajan.