Nora A on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.

Tämä näppärä välipala valmistuu käden käänteessä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-16
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Helpot välipalapatukat

Ainekset

3
dl
kaurahiutaleita
3
rkl
hunajaa tai siirappia
1
dl
kookoshiutaleita
1
dl
auringonkukansiemeniä
1/2
dl
Kuivattuja omenanpaloja
1
kpl
kananmuna
1/2
kpl
Banaani muussattuna
Lisäksi voi heittää sekaan vaikkapa rusinoita tai pähkinöitä

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175C:een.

Sekoita kaikki ainekset yhteen, ja levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Muotoile n. 1,5cm paksuiseksi neliöksi. Paista uunin keskitasolla n. 20 min. 

Anna jäähtyä ja leikkaa oman mielesi mukaan sopivan kokoisiksi patukoiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 291 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Pehmeästä tofusta syntyy helppo vegaaninen suklaamousse, joka vaatii aktiivista työskentelyaikaa vain viisi minuttia. Mousse sekoitetaan tehosekoittimessa ja laitetaan jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + jähmettyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tofu-suklaamousse

Ainekset

150-200
g
tummaa suklaata (72-80 %)
400
g
silken tofua eli pehmeää tofua
1 1/2
dl
soija- tai kaurajuomaa
1
rkl
vaahterasiirappia
LISÄKSI
tuoreita marjoja, tomusokeria ja kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  2. Kaada tofu, soijajuoma sekä vaahterasiirappi tehosekoittimen kulhoon.
  3. Käynnistä tehosekoitin ja valuta sula suklaa joukkoon koneen käydessä. Kun kaikki suklaa on sekoittunut joukkoon, anna koneen käydä vielä 30 sekuntia.
  4. Kaada mousse tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.
  5. Koristele mousseannokset esimerkiksi tuoreilla marjoilla, tomusokerilla ja kaakaojauheella juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 394 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pakasta kahvi jääpalamuotteihin, niin se säilyy paremmin. Kahvipaloja voi käyttää jääkahviin tai surauttaa vaikka pikaiseksi smoothieksi banaanin ja jogurtin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Jääkahvi

Ainekset

1
dl
kylmää kahvia
1–2
dl
maitoa
1–3
tl
makusiirappia, esimerkiksi karamellisiirappia
kahvinmakuisia jääpaloja

Työvaiheet

  1. Laita kahvinmakuiset jääpalat lasiin.
  2. Lisää kylmä kahvi ja maito.
  3. Mausta juoma halutessasi makusiirapilla. Sekoita ja maista, lisää siirappia tarvittaessa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tanskalaisessa omenaherkussa on kolme ihanaa kerrosta: pehmeiksi haudutettuja omenakuutioita, voissa paistettuja leipämuruja ja pumpulinpehmeää kermavaahtoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + keittäminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aeblekage eli tanskalainen omenaherkku

Ainekset

1
kg
hapahkoja omenoita
4
rkl
sokeria
2
dl
vettä
1
vaniljatanko
2
kanelitankoa
PÄÄLLYS
100
g
voita
1
dl
sokeria
5
dl
kuivia leivänmuruja
3
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi omenat. Laita ne paistinpannulle. Lisää sokeri, vesi, halkaistu vaniljatanko ja kanelitangot. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 15–20 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Poista vanilja- ja kanelitangot.

  2. Sulata voi pannulla. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää leivänmurut. Paista sekoitellen hetki. Levitä murut leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi.

  4. Kokoa ainekset kerroksittain vuokaan. Laita pohjalle ensin omenaa, sitten leivänmuruja ja päälle kermavaahtoa. Jälkiruoka on valmis tarjottavaksi heti, mutta jos se saa vetäytyä muutaman tunnin viileässä, sen maku syvenee.

Vinkki Voit korvata osan leipämuruista murustetuilla kanelikekseillä. Vähennä tällöin hieman sokerin määrää.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Suklaamannasuurimot, sula suklaa ja tumma kaakaojauhe pitävät huolen, että tässä puurossa riittää makua. Vadelmat kannattaa painella tiheän siivilän läpi, jos ei halua siemeniä hampaiden väleihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-suklaapuuro

Ainekset

250
g
tuoreita vadelmia
8
dl
maitoa
2
dl
suklaamannasuurimoita
¾
dl
sokeria
1
rkl
tummaa kaakaojauhetta
¼
tl
suolaa
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Jos haluat puurosta sileän, painele sose vielä siivilän läpi kulhoon.

  2. Kuumenna maito pinnoitetussa kattilassa. Vatkaa mannasuurimot, sokeri, kaakaojauhe ja suola joukkoon. Kypsennä välillä sekoittaen 7–8 minuuttia.

  3. Sekoita joukkoon vadelmasose ja laita puurokattila kylmävesihauteeseen.

  4. Rouhi suklaa hienoksi muruksi ja sekoita jäähtyneen puuron joukkoon.

  5. Vatkaa puuro kuohkeaksi. Jaa tarjoilukulhoihin ja koristele halutessasi vadelmilla ja suklaarouheella.

Kommentit (0)