Mainos
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.

Palak paneerin makumaailma lyö hynttyyt yhteen pizza biancon kanssa. Tämä Meri-Tuuli Väntsin versioma pizza on koukuttava, rento ja sormin syötävä ruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4 pizzaa
Vaikeustaso
Helppo

Palak paneer -pizza

Ainekset

Pizzataikina
4
dl
vettä
1
ps
kuivahiivaa
2
tl
suolaa
ripaus
sokeria
2
rkl
oliiviöljyä
n. 9
dl
vehnäjauhoja
Täytteet
1
pss (150g)
hienonnettua pinaattia pakasteesta
1
pss (200g)
lehtipinaattia pakasteesta
n. 4
cm
tuoretta inkivääriä
2
prk
Arla Lempi Fraîche –kermaa
4-6
valkosipulin kynttä
2
pkt
Apetina Paneer –juustoa
3-4
rkl
curryjauhetta
sormisuolaa
(vihreää chiliä)

Työvaiheet

  1. Lisää 42-asteiseen veteen kuivahiiva, suola, sokeri ja oliiviöljy sekä 1 dl jauhoja. Sekoita ja anna hiivan käynnistyä viitisen minuuttia. Lisää loput jauhoista vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Peitä kulho keittiöliinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi. Sivele sudilla taikinan pinnalle vettä kesken nostatuksen, ettei se pääse kuivumaan.
  2. Sulata pakastepinaatit pussien ohjeen mukaan. Sekoita pinaatit keskenään. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuenohuiksi tikuiksi. Jaa taikina 3-4 palaan ja muotoile palloiksi. Kuumenna uuni vähintään 225 asteeseen grillivastuksin.
  3. Kauli taikinapallo kerrallaan noin 3 mm paksuksi pizzaksi jauhotetulla pöydällä. Nosta pizzapohja uunipellille. Pursota pizzalle puolet Fraiche-kermapurkista ja levitä tasaisesti lusikalla. Ripottele kerman päälle pakastepinaattiseosta. Raasta pizzalle valkosipulia ja asettele sinne tänne inkivääritikkuja. Lisää päälle sormisuolaa.
  4. Murusta päälle ½ pkt Apetina Paneer -juustoa. Lopuksi sirottele pizzalle reippaalla kädellä curryjauhetta. Voit halutessasi myös lisätä tuoretta vihreää chiliä, jos haluat pizzaasi potkua.
  5. Paista uunin keskiosassa 5-8 minuuttia, tai kunnes pizza on kypsää ja päältä herkullisen ruskistunut.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3404 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1178 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Pannupizzan pika-apu on valmis pizzapohja, jonka voi napata mukaan pakastealtaasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annospizzaa
Valmistusaika
30 min + sulamisaika
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen pizza

Ainekset

4 x 150
g
pizzataikinaa pakasteesta (esim. Fazer)
Täyte
1
rs (200 g)
herkkusieniä
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
öljyä
3
dl
kreikkalaista jugurttia
2
palloa (á 200 g)
mozzarellaa
2
rkl
kapriksia
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
sormisuolaa
(salviaa)

Työvaiheet

  1. Ota taikinapallot sulamaan jääkaappiin kelmuilla peiteltynä 8 tunniksi. Huoneenlämmössä taikina sulaa 3 tunnissa.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  3. Kauli tai taputtele taikinat jauhojen avulla annospizzoiksi (Ø 26 senttiä).
  4. Leikkaa sienistä kuivat kannat ja lohko sienet. Halkaise tomaatit. Paista sieniä öljyssä pannulla muutama minuutti.
  5. Levitä pohjien päälle jugurttia. Ripottele päälle sienet ja tomaatit. Revi mozzarella ja lisää palat pizzoille.
  6. Paista pizzoja kaksi kerrallaan leivinpaperin päällä uunipellillä, noin 15 minuuttia.
  7. Ripottele kypsien pizzojen pinnalle kapriksia, rouhi mustapippuria ja lisää ripaus suolaa. Salvian ystävä voi lisäta päälle tuoretta salviaa.

Vinkki! Pizzat voi paistaa myös valurautapannussa. Laita pannu hetkeksi uuniin kuumenemaan. Nosta pizza pannulle ja kypsennä uunissa. Kuumassa pannussa pohjasta tulee rapeampi.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1178 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Pesto ja jugurtti antavat lisämakua kreikkalaiseen pitsaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 ISO TAI 2 PIENTÄ
Valmistusaika
30 min + nostatus
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen fetapitsa

Ainekset

Täyte
¾
dl
punaista pestoa
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
kreikkalaista jugurttia
1
pkt (150 g) fetaa
2–3
tomaattia
1
dl
kirsikkatomaatteja
1
dl
kalamataoliiveja
tuoretta oreganoa

Työvaiheet

  1. Valmista taikina perusohjeen mukaan.
  2. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Laita pelti kuumenemaan uuniin.
  3. Painele taikina leivinpaperille yhdeksi isoksi tai kahdeksi pienemmäksi pohjaksi. Käytä apuna jauhoja.
  4. Sekoita peston joukkoon tomaatti-pyree. Sekoita jugurtti notkeaksi. Murenna feta. Viipaloi tomaatit.
  5. Levitä pitsapohjan päälle pestoseos ja jugurtti. Lisää päälle feta, tomaatit ja oliivit.
  6. Ota kuuma pelti uunista. Vedä pitsa leivinpaperin avulla pellille.
  7. Paista pitsaa noin 15 minuuttia, kunnes se on mehevä ja reunat ovat saaneet väriä. Silppua pinnalle tuoretta oreganoa.