Mainos
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.

Palak paneerin makumaailma lyö hynttyyt yhteen pizza biancon kanssa. Tämä Meri-Tuuli Väntsin versioma pizza on koukuttava, rento ja sormin syötävä ruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4 pizzaa
Vaikeustaso
Helppo

Palak paneer -pizza

Ainekset

Pizzataikina
4
dl
vettä
1
ps
kuivahiivaa
2
tl
suolaa
ripaus
sokeria
2
rkl
oliiviöljyä
n. 9
dl
vehnäjauhoja
Täytteet
1
pss (150g)
hienonnettua pinaattia pakasteesta
1
pss (200g)
lehtipinaattia pakasteesta
n. 4
cm
tuoretta inkivääriä
2
prk
Arla Lempi Fraîche –kermaa
4-6
valkosipulin kynttä
2
pkt
Apetina Paneer –juustoa
3-4
rkl
curryjauhetta
sormisuolaa
(vihreää chiliä)

Työvaiheet

  1. Lisää 42-asteiseen veteen kuivahiiva, suola, sokeri ja oliiviöljy sekä 1 dl jauhoja. Sekoita ja anna hiivan käynnistyä viitisen minuuttia. Lisää loput jauhoista vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Peitä kulho keittiöliinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi. Sivele sudilla taikinan pinnalle vettä kesken nostatuksen, ettei se pääse kuivumaan.
  2. Sulata pakastepinaatit pussien ohjeen mukaan. Sekoita pinaatit keskenään. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuenohuiksi tikuiksi. Jaa taikina 3-4 palaan ja muotoile palloiksi. Kuumenna uuni vähintään 225 asteeseen grillivastuksin.
  3. Kauli taikinapallo kerrallaan noin 3 mm paksuksi pizzaksi jauhotetulla pöydällä. Nosta pizzapohja uunipellille. Pursota pizzalle puolet Fraiche-kermapurkista ja levitä tasaisesti lusikalla. Ripottele kerman päälle pakastepinaattiseosta. Raasta pizzalle valkosipulia ja asettele sinne tänne inkivääritikkuja. Lisää päälle sormisuolaa.
  4. Murusta päälle ½ pkt Apetina Paneer -juustoa. Lopuksi sirottele pizzalle reippaalla kädellä curryjauhetta. Voit halutessasi myös lisätä tuoretta vihreää chiliä, jos haluat pizzaasi potkua.
  5. Paista uunin keskiosassa 5-8 minuuttia, tai kunnes pizza on kypsää ja päältä herkullisen ruskistunut.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3085 reseptiä.
Linkitetty 105 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Herkullisen mehevä ja runsas kaali-peltileipä käy vaikka lounaasta. Päälle ripoteltava pekoni-auringonkukansiemenmuru antaa leivälle sopivan suolaisen viimeistelyn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
40 min + 1 t + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Peltileipä kaalitäytteellä

Ainekset

50
g
hiivaa
5
dl
maitoa kädenlämpöisenä
25
g
voita sulatettuna
tl
suolaa
1
rkl
siirappia
3
dl
kaurahiutaleita
n. 7
dl
vehnäjauhoja
TÄYTE
2
kyssäkaalia (yht. n. 400 g)
5
dl
valkokaalia suikaleina
2
salottisipulia
1
rkl
voita
½
tl
suolaa
1
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
PEKONICRUMBLE
150
g
pekonia
½
dl
kaurahiutaleita
½
dl
auringonkukansiemeniä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sulata voi ja lisää nesteeseen suolan ja siirapin kanssa. Sekoita kaurahiutaleet ja jauhot joukkoon. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia.

  2. Kuori ja leikkaa kyssäkaalit tulitikun paksuisiksi tikuiksi. Suikaloi valkokaali. Kuori ja hienonna sipulit. Paista kaaleja ja sipulia voissa pannulla 5–7 minuuttia. Mausta suolalla ja hienonna joukkoon salvia.

  3. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Tasoita pinta jauhotetuin käsin. Lusikoi kaaliseos rennosti taikinan päälle. Anna leivän kohota vielä noin 20 minuuttia.

  4. Kuutioi pekoni. Paista se pannulla rapeaksi. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja siemenet. Ota pannu pois liedeltä.

  5. Paista leipää 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Ota pelti varovasti uunista. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Ripottele pekonicrumble leivän pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3085 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Vegaanisen kulibjakan rapea kuori kätkee mehevän ja runsaalla tillillä maustetun sienitäytteen. Taikina tarvitsee kylmälevon jääkaapissa, jotta kaulitseminen onnistuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl, 12 palaa
Valmistusaika
30 min + 1 t + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen sienikulibjaka

Ainekset

150
g
maidotonta leivontamargariinia
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
150
g
vegaanista ranskakermaa
TÄYTE
2
dl
tattarisuurimoita
l
kantarelleja
1
iso sipuli
1
rkl
maidotonta margariinia
150
g
vegaanista ranskankermaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
dl
tilliä hienonnettuna
PINNALLE
2
rkl
aquafabaa eli kikherneiden lientä)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kylmä rasva kulhoon. Lisää jauhot ja suola, ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää ranskankerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri se kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti.

  2. Huuhtele tattarisuurimot kylmällä vedellä siivilässä. Keitä ne kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa / 1 l vettä). Valuta.

  3. Puhdista sienet ja leikkaa ne muutamaan osaan, pienet sienet voit jättää kokonaisiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sieniä kuumalla, kuivalla pannulla pari minuuttia. Lisää rasva ja sipuli, laske lämpöä ja jatka paistamista toiset pari minuuttia. Yhdistä sieni-sipuliseos, keitetty tattari, ranskankerma ja mausteet. Hienonna tilli ja lisää täytteeseen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  4. Kauli kolmasosa taikinasta leivinpaperille noin 12 cm x 30 cm:n kokoiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Painele täyte levylle tasaiseksi kerrokseksi niin, että reunoista jää kauttaaltaan 1 cm:n kaistale tyhjää. Kauli lopusta taikinasta pohjaa hieman isompi kansi jauhotetulla alustalla ja nosta se varovasti täytteen päälle. Nipistä reunat kiinni toisiinsa ja leikkaa ylimääräinen taikina pois. Kauli halutessasi ylijäämäpaloista koristenauhat piirakan päälle. Sivele piirakka kevyesti vedellä tai aquafaballa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 min. Anna jäähtyä hetki.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3085 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kuumaa öljyllä siveltyä pizzapiirasta puraistessa paljastuu sulava mozzarellajuustotäyte, jota piristää tomaatin hapokkuus ja parmesaanin suolaisuus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
30 min + 12 t + kypsennys 12 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsacalzonet

Ainekset

2
dl
vettä
10
g
tuorehiivaa
½
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
4–5
dl
pizzajauhoja (00)
TÄYTE
2
pientä kesäkurpitsaa
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
20
miniluumutomaattia
2
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
(à 125 g)
mozzarellapalloa
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
LISÄKSI
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja öljy. Lisää reilu puolet jauhoista samalla vaivaten. Lisää jauhoja sen verran, että taikina juuri irtoaa kulhon reunoista. Laita peitettynä jääkaappiin 10–12 tunniksi.

  2. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi lanteiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paista kesäkurpitsaa ja valkosipulia öljyssä 5 minuuttia. Puolita tomaatit ja lisää pannulle. Paista vielä pari minuuttia. Ota pannu pois liedeltä. Lisää oregano, suola ja pippuri.

  3. Valuta ja revi mozzarellat suupaloiksi. Raasta parmesaani.

  4. Jaa taikina jauhotetulla pöydällä kuuteen osaan. Kauli tai muotoile palat jauhotetuin käsin ohuiksi pizzapohjiksi (Ø 18–20 cm). Lusikoi täyte pohjien keskelle ja lisää juustot. Nipistele pizzan kaksi reunaa yhteen.

  5. Paista 250-asteisessa uunissa noin 10–12 minuuttia. Sivele kuumat calzonet oliiviöljyllä ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3085 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Omenat sopivat myös pizzaan! Tutut makuparit, kuten sinihomejuusto, saksanpähkinä ja vaahterasiirappi saavat veden kielelle jo ennen kuin pizza koskettaa kuumaa peltiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pienehköä pizzaa
Valmistusaika
25 min + kohottaminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omenapizza bianco

Ainekset

25
g
hiivaa
2
dl
vettä
½
tl
suolaa
½
dl
oliiviöljyä
n. 5
dl
vehnäjauhoja
TÄYTE
2
pientä, hapahkoa kotimaista omenaa
2
valkosipulinkynttä
2
hoikkaa (kesä)punasipulia
150
g
pecorinoa raastettuna
100
g
sinihomejuustoa
4
rkl
saksanpähkinöitä rouhittuna
200
g
smetanaa tai ranskankermaa
4
tl
vaahterasiirappia
1
tl
mustapippuria myllystä
n. 2
dl
salvianlehtiä
(oliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Tee pohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta jauhot joukkoon. Anna kohota lämpimässä noin 30 minuuttia.

  2. Laita tyhjä pelti uuniin. Kuumenna uuni 250-asteiseksi.

  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi. Kauli ohuiksi pizzapohjiksi, jokainen pizza omalle leivinpaperilleen.

  4. Huuhtaise omenat. Leikkaa ne ohueno- huiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet mahdollisimman ohuiksi. Viipaloi punasipulit varsineen. Raasta pecorino ja murenna sinihomejuusto. Rouhi pähkinät.

  5. Levitä pizzapohjille smetanaa. Ripottele päälle pecorinoa. Asettele päälle omenaviipaleet, sipulit, sinihomejuusto ja pähkinät. Valuta pinnalle hieman vaahterasiirappia ja rouhi mustapippuria.

  6. Vetäise pizza leivinpapereineen kuumalle pellille. Paista uunissa noin 8 minuuttia. Viimeistele salvialla ja halutessasi oliiviöljytilkalla. Paista loput pizzat samalla tavalla.

Vinkki Voit lisätä pizzan täytteeksi myös paistettua pekonia tai pancettaa.

Kommentit (0)