Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.

Palak paneerin makumaailma lyö hynttyyt yhteen pizza biancon kanssa. Tämä Meri-Tuuli Väntsin versioma pizza on koukuttava, rento ja sormin syötävä ruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4 pizzaa
Vaikeustaso
Helppo

Palak paneer -pizza

Ainekset

Pizzataikina
4
dl
vettä
1
ps
kuivahiivaa
2
tl
suolaa
ripaus
sokeria
2
rkl
oliiviöljyä
n. 9
dl
vehnäjauhoja
Täytteet
1
pss (150g)
hienonnettua pinaattia pakasteesta
1
pss (200g)
lehtipinaattia pakasteesta
n. 4
cm
tuoretta inkivääriä
2
prk
Arla Lempi Fraîche –kermaa
4-6
valkosipulin kynttä
2
pkt
Apetina Paneer –juustoa
3-4
rkl
curryjauhetta
sormisuolaa
(vihreää chiliä)

Työvaiheet

  1. Lisää 42-asteiseen veteen kuivahiiva, suola, sokeri ja oliiviöljy sekä 1 dl jauhoja. Sekoita ja anna hiivan käynnistyä viitisen minuuttia. Lisää loput jauhoista vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Peitä kulho keittiöliinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi. Sivele sudilla taikinan pinnalle vettä kesken nostatuksen, ettei se pääse kuivumaan.
  2. Sulata pakastepinaatit pussien ohjeen mukaan. Sekoita pinaatit keskenään. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuenohuiksi tikuiksi. Jaa taikina 3-4 palaan ja muotoile palloiksi. Kuumenna uuni vähintään 225 asteeseen grillivastuksin.
  3. Kauli taikinapallo kerrallaan noin 3 mm paksuksi pizzaksi jauhotetulla pöydällä. Nosta pizzapohja uunipellille. Pursota pizzalle puolet Fraiche-kermapurkista ja levitä tasaisesti lusikalla. Ripottele kerman päälle pakastepinaattiseosta. Raasta pizzalle valkosipulia ja asettele sinne tänne inkivääritikkuja. Lisää päälle sormisuolaa.
  4. Murusta päälle ½ pkt Apetina Paneer -juustoa. Lopuksi sirottele pizzalle reippaalla kädellä curryjauhetta. Voit halutessasi myös lisätä tuoretta vihreää chiliä, jos haluat pizzaasi potkua.
  5. Paista uunin keskiosassa 5-8 minuuttia, tai kunnes pizza on kypsää ja päältä herkullisen ruskistunut.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 144 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Tavallista kevyempi, värikkäämpi ja terveellisempi piiraspohja valmistuu juuresraasteesta! Mehevä täyte tekee piirakasta herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kasvispiirakka juurespohjalla

Ainekset

Pohja
2
(200 g)
porkkanaa
2
pientä tai 1 iso punajuuri (150 g)
150
g
palsternakkaa
2
kananmunaa
4
rkl
mantelijauhoa, soija- tai riisijauhoa tai (gluteenitonta) kaurajauhoa
1
tl
suolaa
½
tl
timjamia
½
tl
mustapippuria
nokare voita vuoan voiteluun
Täyte
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
parsakaali
2
rkl
rypsiöljyä
2
dl
(ruoka)kermaa tai kermamaitoa
2
kananmunaa
2
dl
juustoraastetta
1
tl
suolaa
½
tl
timjamia
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin pohja. Kuori juurekset ja raasta ne karkealla terällä.

  2. Laita juuresraasteet kulhoon. Lisää kananmunat, jauhot, suola ja mausteet. Sekoita taikinaa pari minuuttia.

  3. Voitele piirakkavuoka ja peitä vuoan pohjat ja reunat juurestaikinalla. Paista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

  4. Tee sillä välin täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Erottele parsakaali pieniksi nupuiksi.

  5. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulia 5–7 minuuttia. Lisää valkosipuli ja parsakaali, kääntele vielä pari minuuttia.

  6. Siirrä kasvisseos kulhoon. Lisää kerma, kananmunat, juustoraaste ja mausteet. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja jatka piirakan paistamista vielä noin 30 minuuttia, kunnes se on kypsä ja kauniin värinen. Tarjoa piirakka lämpimänä tai jäähtyneenä.

Kommentit (0)

hiski on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.

Suppismixpiiras, toimii!
Näillä ohjein pohjasta paras:
https://www.kinuskikissa.fi/voitaikina/...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 h + jäähdytys 3 h
Vaikeustaso
Helppo

Suppispiiras

Ainekset

20
g
Camembert
50
g
Appenzeller
100
g
Emmental
2
dl
Creme fraiche
5
tl
Kermaa
300
g
Suppiksia
1
kpl
Punasipuli
3
kynttä
Valkosipuli
2
tl
Limettimehu
Suolaa & Pippuri
1
kpl
Kananmuna
20
kortta
Ruohosipuli
Pohja
4
dl
Vehnäjauhoa
150
g
Voita
1
dl
Kylmää vettä

Työvaiheet

Pohja:
Nypi kylmä voi ja jauhot sekä ripaus suolaa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina Ø 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Painenele pohjan päälle tiiviisti leivinpaperi ja paino paperin päälle. Esipaista pohjaa uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa 15 min. Poista leivinpaperi.
Täyte:
Paloittele sieniä hieman. Kuumenna paistinpannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut kokonaan. Lisää pannulle nokare voita ja hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota. Mausta suolalla (n. ½ tl), limettimehulla ja ruohosipulilla.
Kuorrute:
Sekoita puolet juustosta, ranskankerma ja munat tasaiseksi seokseksi. Mausta suolalla (n. 1 tl) ja mustapippurilla. Lisää vähän kermaa, jotta täytteestä tulee juoksevaa.

Kumoa sipuli-sieni-seos piirakan pintaan. Pinnalle juustoa, jonka päälle kuorrute. Koristele ruohosipulilla, ennen kuin uuniin ja 20 min

Kommentit (1)

Pizza

Aika vähän kermaa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2296 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapea, sitruunalla maustettu pohja ja mehevä ricottatäyte. Kesäkurpitsan säestäjät ovat tässä piirakassa parhaasta päästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-ricottapiiras

Ainekset

POHJA
½
sitruunan kuori
150
g
voita
2
dl
vehnäjauhoja
dl
kaurahiutaleita
¼
tl
suolaa
2
rkl
vettä
TÄYTE
1
prk (250 g)
ricottaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
kananmunaa
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
pientä kesäkurpitsaa
RIPOTE
2
viipaletta
kuivahtanutta maalaisleipää
½
ruukku
lehtipersiljaa
½
sitruunan kuori
2
rkl
öljyä
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pese ja raasta kokonaisen sitruunan kuori, säästä puolet ripotteeseen. Mittaa pohjan aineet vettä lukuun ottamatta kulhoon ja nypi murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirasvuokaan (Ø 24 cm).

  2. Leikkaa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle sopiva leivinpaperipala. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille noin kolmen sentin korkeudelle.

  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kulhossa ricotta, jogurtti, munat, sitruunamehu ja mausteet. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi. Kaada ricottaseos piirakkapohjalle ja lado kurpitsat päälle. Kypsennä uunin alaosassa 30–35 minuuttia. Tee sillä välin ripote.

  4. Murenna leivät veitsellä. Hienonna persilja. Sekoita ripotteen aineet keskenään.

  5. Ota piirakka uunista ja nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Levitä ripote piirakalle ja paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2296 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä piirakassa ovat pääosassa ihanan raikkaat tomaatit. Ei väliä mitä tomaattilajikkeita käytät, kunhan tomaatit ovat kypsiä ja niitä on paljon!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattipiirakka

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
grahamjauhoja
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
oliiviöljyä
Täyte
2
l
erilaisia tomaatteja
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sokeria
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
½
dl + ½ dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa, kun valmistat täytteen.

  2. Paloittele tomaatit ja poista kannat. Hienonna valkosipuli. Laita tomaatit ja valkosipulit öljyn kanssa kattilaan ja kuullota noin 5 minuuttia. Lisää loput täytteen aineet ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 5 minuuttia.

  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele vuoka (noin 20 cm x 30 cm) 1⁄2 dl:lla öljyä. Painele taikina jauhojen avulla vuokaan. Levitä puolet kuumasta tomaattitäytteestä taikinapohjalle ja kypsennä piirakkaa uunissa 15 minuuttia.

  4. Levitä loppu täyte haaleana piirakalle ja pirskota ½ dl oliiviöljyä päälle. Tarjoa heti

Kommentit (0)