Ravintola X on lisännyt 76 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Carpacciota suomalaisesta valkohäntäpeurasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut punajuuret

Ainekset

4
kpl
punajuuria
karkeaa merisuolaa

Työvaiheet

  1. Paahda punajuuret suolapedillä 200 asteissa uunissa kypsiksi. Anna jäähtyä.
  2. Kuori ja leikkaa lohkoiksi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vesikielellä on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Uunissa paahdetut tomaattikeiton ainekset saavat tästä keitosta täydellisen makuisen. Laitat vaan kasvikset pellille ja paahtumisen jälkeen soseutus ja maustaminen. Itse tykkään syödä tätä keittoa raejuuston kanssa ja siksi en lisää keittoon kermaa tai muuta vastaavaa ainesosaa. Raejuusto...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu tomaattikeitto

Ainekset

800
g
tomaatteja
1
iso sipuli
1
kokonainen
valkosipuli (9 kynttä) 30 g
3
kpl
porkkanoita
1/2
chilipaprika
2
rkl
öljyä
7
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
tl
savupaprikaa
1
tl
meiramia
1/2
tl
timjamia
1/2
tl
suolaa
1
mm
mustapippuria
3/4
rkl
sokeria
1
rkl
balsamicoa

Työvaiheet

1. Kuori porkkanat ja sipulit. Pilko tomaatit, porkkanat ja sipulit isoiksi lohkoiksi. Valkosipulia ei tarvitse kuoria riittää, kuin halkaisee keskeltä. Chilin puolikasta ei tarvitse pienentää.

2. Laita kaikki kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kaada kasvisten päälle öljyä ja pyörittele kasviksia öljyssä hyvin. Paahda kasviksia uunissa 200-225  asteessa n. 40 min. (Ota valkosipulit pois aiemmin. Niiden paahduttamiseen riittää 25-30 min)

3. Irrota valkosipulit kuoresta haarukalla ja lisää ne blenderiin valmiiksi odottamaan muita kasviksia.

4. Kaada paahtuneet kasvikset blenderiin valkosipulien päälle ja kaada sinne myös kaikki neste uunipelliltä. Lisää blenderiin myös 5 dl vettä. Soseuta!

5. Kaada soseutettu keitto kattilaan ja lisää vielä 1-2 dl vettä. Kuumenna keitto kiehuvaksi.Lisää mukaan myös kasvisliemikuutio ja mausteet (myös sokeri). Anna hautua hiljaa poreillen 5 min.

6. Lisää lopuksi tumma balsamico. Lisää tarvittaessa vettä, jos keitto tuntuu liian paksulta.  Keittoa voi pehmentää myös kermalla, mutta itse jätin sen nyt pois, koska tykkään syödä tätä keittoa raejuuston kanssa, joka pehmentää makua upeasti. Nauti!

ps. Valkosipulien maku laimenee todella paljon paahdettaessa. 

Tarjoile raejuuston, paahdettujen siementen tai leipäkrutonkien kanssa!

Ohje: Tarja Pasanen/vesikielellä @waterontongue

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Olen ihastunut näihin munakasrulliin. Ne ovat todella nopeita ja helppoja tehdä ja sinnehän voi täytteeksi laittaa vaikka mitä. Palat maistuvat kylmänä tai lämmitettynä. Itse tykkään syödä näitä Asian Sweet Chili kastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Suppilovahvero-munakasrulla

Ainekset

Pohja:
6
kananmunaa
6
dl
maitoa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
rkl
paprikasilppua
2
rkl
korianteria tai persiljasilppua
Täyte:
300
g
sulaneita suppilovahveroita
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
7
miniluumutomaattia
1
mm
valkopippuria (ripaus)
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
timjamia
1/2
tl
meiramia
1/2
tl
oreganoa
200
g
cremefraishea tai kermaviiliä
1
kananmuna
100
g
fetajuustoa
Kuorrute:
1
kananmunan keltuainen
1
kananmuna
100
g
Emmental-juustoraastetta

Työvaiheet

Pohja:
1. Sekoita pohjan ainekset keskenään kulhossa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 20-25 min. Jäähdytä pohja. Kumoa jäähtynyt pohja toisen leivinpaperin päälle.

Täyte:
2. Purista sulaneista sienistä neste pois ja pilko pieniksi. Silpua sipulit ja valkosipulit. Pieni miniluumutomaatit. Paista sipulit ja valkosipulit yhdessä ja kypsennä ne pehmeiksi noin 5 min. Lisää sekaan sienet ja tomaatit ja paista vielä yhdessä muutama minuutti, kunnes nesteet häviää sienistä ja tomaatit kypsyvät. Mausta ja lisää lopuksi Creme Fraiche ja kananmuna. (Kypsennä vielä seosta muutama minuutti). Sekoita hyvin.

3. Levitä täyte pohjan päälle ja lisää lopuksi fetajuusto muruna pinnalle. Kääri rullalle.

Kuorrute:

4. Lisää rullan päälle kuorruteseos. (Juustoraaste, 1 keltuainen ja 1 kananmuna.) Kuorruta 250 aatteessa n. 8-10 min.

Anna vetäytyä kunnolla ennen tarjoilua,sillä se on helpompi leikata hieman vetäytyneenä.

Itse tykkään syödä tätä Asian Sweet Chili kastikkeen ja salaatin kanssa lämmitettynä.

Ohje: @waterontongue / vesikielellä /Tarja Pasanen

Kommentit (0)

Hansin reseptit on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Skagenröra sopii todella hyvin tarjottavaksi vohvelin kanssa. Raputäytteen voi valmistaa jääkaappiin pari tuntia ennen tarjoamista, mutta paista vohvelit vasta viime hetkellä, sillä ne ovat parhaimmillaan kuumina ja rapeina.  

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Seitsemännessä jaksossa aiheena on politiikka ja Hans valmistaa skagenröraa ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + vohveleiden valmistus 20 min ja vohvelitaikinan turvotus 1–2 t
Vaikeustaso
Helppo

Skagenröra Hansin tapaan

Ainekset

200
g
kuorittuja hyvälaatuisia katkarapuja valutettuna
4–5
rkl
hyvälaatuista majoneesia
3
rkl
crème fraîchea
1
tl
dijoninsinappia
1
tl
raastettua piparjuurta
2
rkl
hienonnettua tuoretta tilliä
½
sitruunan raastettu kuori ja mehu
mustapippuria jauhettuna
Viimeistelyyn
4
rkl
muikunmätiä
½
punasipulia
ohuiksi viipaleiksi leikattuna
tuoretta tilliä ja ruohosipulia
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita ravut, majoneesi, crème fraîche, sinappi, piparjuuri, tilli, sitruunan kuori ja -mehu sekä mustapippuri keskenään. Tarkista maku. Nosta kylmään odottamaan.
  2. Valmista vohvelit (ks. ohje alla).
  3. Asettele skagenröra kuuman vohvelin päälle. Viimeistele halutessasi muikunmädillä, punasipulilla ja tillillä sekä ruohosipulilla ja mustapippurilla. 

Vohvelitaikina

Ainekset

5
dl
maitoa
2
kananmunaa
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
3–4
rkl
öljyä tai voita
(öljyä tai voita paistamiseen)

Työvaiheet

  1. Sekoita ainekset keskenään ja anna taikinan turvota 1–2 h jääkaapissa.
  2. Sekoita taikina tasaiseksi ja paista vohveliraudalla rapeiksi vohveleiksi.

Vinkki! Saat paremman lopputuloksen, jos voitelet valmiit vohvelit paiston jälkeen vielä voisulalla ja maustat mustapippurilla, mutta toki se on makuasia. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2380 reseptiä.
Linkitetty 141 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pehmeän kermainen maa-artisokkakeitto sopii täydellisesti talven juhlien alkuruoaksi. Voit valmistaa keiton halutessasi vegaanisena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 annosta alkuruokana, 3–4 annosta pääruokana
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokkakeitto

Ainekset

1
kg
maa-artisokkia
1
jauhoinen peruna
1
purjon valkoinen osa
2
rkl
voita tai vegaanista margariinia
7
dl
kasvislientä
2
dl
kuohu-, ruoka- tai kaurakermaa
1
dl
valkoviiniä
(suolaa)
½
tl
valkopippuria myllystä
4
viipaletta
saaristolaisleipää
1
rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
mätiä tai cavi-artia ja tilliä

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele maa-artisokat ja peruna. Laita ne kylmään veteen tummumisen estämiseksi. Viipaloi purjo. Kuullota purjoa voissa kattilassa noin minuutti. Lisää kasvikset ja kasvisliemi. Anna kiehahtaa, vähennä lämpöä ja peitä kannella. Keitä, kunnes artisokat ovat pehmeitä, noin 20 minuuttia.
  2. Kaada noin puolet liemestä toiseen astiaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Säästä pari lusikallista kermaa koristeeksi, lisää loppu kerma ja viini keittoon. Lämmitä ja ohenna tarvittaessa kasvisliemellä.
  3. Kuutioi leipä. Paista se öljyssä pannussa rapeaksi. Koristele keitto mädillä, tillillä ja leipäkuutioilla. Valuta kermaraitoja päälle.

Kommentit (2)

Vierailija

Maa-artisokat kannattaa keittää kuorineen ja kaapia/puristaa kypsä hedelmäliha pois kuorista.

Yllätysherkku

En  ole mikään kovin ennakkoluuloton syöjä, mutta  tästä keitosta tykkäsin kun sitä tarjottiin täysihoitolomalla. Voisin jopa yrittää valmistaakin sitä, vaikka olen huono kokki.