Ravintola X on lisännyt 76 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Carpacciota suomalaisesta valkohäntäpeurasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuripyre

Ainekset

1
kpl
paahdettu punajuuri
suolaa
mustapippuria
1
tl
Malmgårdin luumuviinietikka

Työvaiheet

  1. Aja tasaiseksi tehosekoittimessa.
  2. Mausta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vesikielellä on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Olen ihastunut näihin munakasrulliin. Ne ovat todella nopeita ja helppoja tehdä ja sinnehän voi täytteeksi laittaa vaikka mitä. Palat maistuvat kylmänä tai lämmitettynä. Itse tykkään syödä näitä Asian Sweet Chili kastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Suppilovahvero-munakasrulla

Ainekset

Pohja:
6
kananmunaa
6
dl
maitoa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
rkl
paprikasilppua
2
rkl
korianteria tai persiljasilppua
Täyte:
300
g
sulaneita suppilovahveroita
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
7
miniluumutomaattia
1
mm
valkopippuria (ripaus)
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
timjamia
1/2
tl
meiramia
1/2
tl
oreganoa
200
g
cremefraishea tai kermaviiliä
1
kananmuna
100
g
fetajuustoa
Kuorrute:
1
kananmunan keltuainen
1
kananmuna
100
g
Emmental-juustoraastetta

Työvaiheet

Pohja:
1. Sekoita pohjan ainekset keskenään kulhossa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 20-25 min. Jäähdytä pohja. Kumoa jäähtynyt pohja toisen leivinpaperin päälle.

Täyte:
2. Purista sulaneista sienistä neste pois ja pilko pieniksi. Silpua sipulit ja valkosipulit. Pieni miniluumutomaatit. Paista sipulit ja valkosipulit yhdessä ja kypsennä ne pehmeiksi noin 5 min. Lisää sekaan sienet ja tomaatit ja paista vielä yhdessä muutama minuutti, kunnes nesteet häviää sienistä ja tomaatit kypsyvät. Mausta ja lisää lopuksi Creme Fraiche ja kananmuna. (Kypsennä vielä seosta muutama minuutti). Sekoita hyvin.

3. Levitä täyte pohjan päälle ja lisää lopuksi fetajuusto muruna pinnalle. Kääri rullalle.

Kuorrute:

4. Lisää rullan päälle kuorruteseos. (Juustoraaste, 1 keltuainen ja 1 kananmuna.) Kuorruta 250 aatteessa n. 8-10 min.

Anna vetäytyä kunnolla ennen tarjoilua,sillä se on helpompi leikata hieman vetäytyneenä.

Itse tykkään syödä tätä Asian Sweet Chili kastikkeen ja salaatin kanssa lämmitettynä.

Ohje: @waterontongue / vesikielellä /Tarja Pasanen

Kommentit (0)

Hansin reseptit on lisännyt 32 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Skagenröra sopii todella hyvin tarjottavaksi vohvelin kanssa. Raputäytteen voi valmistaa jääkaappiin pari tuntia ennen tarjoamista, mutta paista vohvelit vasta viime hetkellä, sillä ne ovat parhaimmillaan kuumina ja rapeina.  

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Seitsemännessä jaksossa aiheena on politiikka ja Hans valmistaa skagenröraa ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + vohveleiden valmistus 20 min ja vohvelitaikinan turvotus 1–2 t
Vaikeustaso
Helppo

Skagenröra Hansin tapaan

Ainekset

200
g
kuorittuja hyvälaatuisia katkarapuja valutettuna
4–5
rkl
hyvälaatuista majoneesia
3
rkl
crème fraîchea
1
tl
dijoninsinappia
1
tl
raastettua piparjuurta
2
rkl
hienonnettua tuoretta tilliä
½
sitruunan raastettu kuori ja mehu
mustapippuria jauhettuna
Viimeistelyyn
4
rkl
muikunmätiä
½
punasipulia
ohuiksi viipaleiksi leikattuna
tuoretta tilliä ja ruohosipulia
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita ravut, majoneesi, crème fraîche, sinappi, piparjuuri, tilli, sitruunan kuori ja -mehu sekä mustapippuri keskenään. Tarkista maku. Nosta kylmään odottamaan.
  2. Valmista vohvelit (ks. ohje alla).
  3. Asettele skagenröra kuuman vohvelin päälle. Viimeistele halutessasi muikunmädillä, punasipulilla ja tillillä sekä ruohosipulilla ja mustapippurilla. 

Vohvelitaikina

Ainekset

5
dl
maitoa
2
kananmunaa
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
3–4
rkl
öljyä tai voita
(öljyä tai voita paistamiseen)

Työvaiheet

  1. Sekoita ainekset keskenään ja anna taikinan turvota 1–2 h jääkaapissa.
  2. Sekoita taikina tasaiseksi ja paista vohveliraudalla rapeiksi vohveleiksi.

Vinkki! Saat paremman lopputuloksen, jos voitelet valmiit vohvelit paiston jälkeen vielä voisulalla ja maustat mustapippurilla, mutta toki se on makuasia. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 136 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pehmeän kermainen maa-artisokkakeitto sopii täydellisesti talven juhlien alkuruoaksi. Voit valmistaa keiton halutessasi vegaanisena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 annosta alkuruokana, 3–4 annosta pääruokana
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokkakeitto

Ainekset

1
kg
maa-artisokkia
1
jauhoinen peruna
1
purjon valkoinen osa
2
rkl
voita tai vegaanista margariinia
7
dl
kasvislientä
2
dl
kuohu-, ruoka- tai kaurakermaa
1
dl
valkoviiniä
(suolaa)
½
tl
valkopippuria myllystä
4
viipaletta
saaristolaisleipää
1
rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
mätiä tai cavi-artia ja tilliä

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele maa-artisokat ja peruna. Laita ne kylmään veteen tummumisen estämiseksi. Viipaloi purjo. Kuullota purjoa voissa kattilassa noin minuutti. Lisää kasvikset ja kasvisliemi. Anna kiehahtaa, vähennä lämpöä ja peitä kannella. Keitä, kunnes artisokat ovat pehmeitä, noin 20 minuuttia.
  2. Kaada noin puolet liemestä toiseen astiaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Säästä pari lusikallista kermaa koristeeksi, lisää loppu kerma ja viini keittoon. Lämmitä ja ohenna tarvittaessa kasvisliemellä.
  3. Kuutioi leipä. Paista se öljyssä pannussa rapeaksi. Koristele keitto mädillä, tillillä ja leipäkuutioilla. Valuta kermaraitoja päälle.

Kommentit (2)

Vierailija

Maa-artisokat kannattaa keittää kuorineen ja kaapia/puristaa kypsä hedelmäliha pois kuorista.

Yllätysherkku

En  ole mikään kovin ennakkoluuloton syöjä, mutta  tästä keitosta tykkäsin kun sitä tarjottiin täysihoitolomalla. Voisin jopa yrittää valmistaakin sitä, vaikka olen huono kokki.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 391 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kulhollinen piparjuurella maustettua, raikasta ja täyteläistä skagenröraa häviää joulun kalapöydästä ensimmäisenä. Lisukkeeksi sopivat keitetyt pienet perunat tai saaristolaisleipä.

Katkarapuleipä toast skagen on suosittu alkuruoka. Majoneesipohjainen katkaraputäyte skagenröra sopii kuitenkin mainiosti myös sellaisenaan joulupöydän kalojen seuraan. Lisukkeena maistuvat kuorittuina keitetyt pienet kiinteät perunat tai saaristolaisleipä.

Tällä kertaa skagenröra...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + katkarapujen sulatus
Vaikeustaso
Helppo

Piparjuuriskagen

Ainekset

1
kg
kuorellisia kypsiä katkarapuja (pakaste)
1
pieni
punasipuli
2
tl
sitruunan kuorta raastettuna
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
½
ruukkua
tilliä
4
rkl
majoneesia
2–3
tl
piparjuuritahnaa

Työvaiheet

  1. Anna katkarapujen sulaa jääkaapissa yön yli.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta sitruunankuori ja purista mehu kulhoon. Sekoita sipuli, suola ja pippuri joukkoon. Anna maustua vähintään 5 minuuttia.
  3. Kuori katkaravut. Taputtele ne kuiviksi talouspaperilla. Laita ne sipulin joukkoon. Hienonna tilli ja lisää kulhoon. Sekoita majoneesi ja piparjuuritahna joukkoon.
     

Kommentit (9)

oikea kokki

Onpa varsinainen annoskuva. Seokseen on käytetty ns ”isoja dippikatkarapuja” joiden pyrstön päähän on tarkoituksella jätetty kuorenpalanen. Ei niitä voi sekoittaa skagenröraan. Tuota syödessä joutuu muuten koko ajan poimimaan suustaan kuorenpalasia.

Ei jatkoon!

Vanhus

Kyllä meidän joulu-tai muissakaan pöydissä ei mitään monimutkaisia = rasva/kaloripommeja valmisteta. Ihan perusruokaa tehdään.
Jos esimerkiksi jo kinkkukastikkeen valmistus ala Sara C. kestää lähes tunnin niin huh.huh.
Ei ihme, jos joulu aiheuttaa stressiä kaikkine sekoituksineen. Erityisesti ruokavastaaville voimia!

Vierailija

Nam.Teen heti....ja syön pyrstöineen,😂.

oppikaa oikeat reseptit

Toast Skagen on ruotsalaisen Tore Wretmanin luomus. Hän kääntyy haudassaan tuosta häväistyksestä. Ei tuo ole Toast Skagen. Olen asunut Ruotsissa 30v, vaimo ollut töissä Tukholmalaisravintolan keittiössä toistakymmentä vuotta. Restaurangskolan käynyt ammattilainen hänkin. Mikä ihmeen vimma se ajaa vääntämään kuuluisat, klassiset reseptit uuteen uskoon? Pyhäinhäväistystä! Arvosana nolla, asteikko nolla-sata.

saunaan villahousuissa?

Toast Sgagen on.... Miksi sitä pitää vääntää samalla nimellä huonommaksi. Iken täysin edellisten kirjoittajien kanssa samaa mieltä.

Suomiruotsalainen1

Että jaksatte olla negatiivisiä. Jos resepti ei kiinosta jätä väliin. Pitäisikö meidän vain käyttää neanderthaalisten ruokavalio.?Mitään ei voida kokeilla eikä muunella? Olen seurannut näitä kommenteja kauan ja tunnen myötähäpeä teidän puolesta. Olen myös seurannut nimimerkit jotka mollaavat kaikkea mutta ei ole vielä tullut "parempi"vaihtoehoto joka olisi ollut "MAAILMA MULLISTAV RESEPTI". JOTEN .. JOS EI OLE RAKENTAVA KRITIIKKI,NIIN JÄTÄ KOMMENTIT KIRJOITTAMATTA JA HANKI ELÄMÄÄ!! Hyvää joulua teille kaikille sitä huolimatta🤶👍👍👍👍👍

Suomiruotsalaiselle:

Skagen on ihan vakiintunut oikea resepti, eikä tuo ole Skagen ja sellaisena sita arvostellaan, koska sitä reseptissä Skageniksi väitetään. Mikä vika siinä muka on, jos esittää jonkin reseitin oikeassa, alkuperäisessä vakiintuneessa muodossaan. Eivät kaikki tämän lehden lukijat osaa tehdä oikeaa Skagenia, joten olisi ihan asiallista esitellä sellainen. Hyvä ruotsalainen resepti, samoin kuin Janssons frestelse, molemmat kuuluvat meillä vuoden juhlapäivien tarjontaan. Ja mitäs on "sokerisuolattu graavilohi"? Graavilohihan on aina sokerisuolattua.

Vierailija

Eihän tässä mitään "oikeaa reseptiä" olla esiteltykään, lähinnä vain haukuttu tämä resepti lyttyyn. Jos kommentoijia niin paljon häiritsee, niin mikäpä estää kertomasta tässä meille sitä virallista reseptiä. Sitä odotellessani teen tätä jouluksi itselleni ja aion myös nauttia siitä.

Lapsellista tulla raivoamaan ja pätemään reseptin kommenttikenttään. Ihan niin kuin reseptejä ei olisi modifioitu iät ja ajat uuteen uskoon kulloisenkin aikakauden mukaan. Mutta pitäähän sitä omaa paremmuuttaan toki yrittää tuoda näinkin esiin pätemällä ihan turhaan :)

Tarkkailija Euroopasta

Täällä Keski-Euroopassa reseptisivustot ja niiden keskusteluosiot ovat todella reseptivalikoimaa rikastava inspiraatioiden lähde. Yksi ratkaiseva ero tämän soppa 365 kommentoijiin on selkeä: me
esim .chefkoch.de:n käyttäjät kokeilemme ja varioimme reseptejä ja kommentoimme niitä omien kokemustemme perusteella. Keskustelut ovat miellyttäviä lukea ja antavat täydentäviä vinkkejä reseptien käyttäjille. Joutava arvostelu ei kuulu sivistysmaissa teemakeskustelupalstojen sisältöihin