Carpacciota suomalaisesta valkohäntäpeurasta
Punajuuripyre
Ainekset
Työvaiheet
- Aja tasaiseksi tehosekoittimessa.
- Mausta.
Carpacciota suomalaisesta valkohäntäpeurasta
Olen ihastunut näihin munakasrulliin. Ne ovat todella nopeita ja helppoja tehdä ja sinnehän voi täytteeksi laittaa vaikka mitä. Palat maistuvat kylmänä tai lämmitettynä. Itse tykkään syödä näitä Asian Sweet Chili kastikkeen kanssa.
Pohja:
1. Sekoita pohjan ainekset keskenään kulhossa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 20-25 min. Jäähdytä pohja. Kumoa jäähtynyt pohja toisen leivinpaperin päälle.
Täyte:
2. Purista sulaneista sienistä neste pois ja pilko pieniksi. Silpua sipulit ja valkosipulit. Pieni miniluumutomaatit. Paista sipulit ja valkosipulit yhdessä ja kypsennä ne pehmeiksi noin 5 min. Lisää sekaan sienet ja tomaatit ja paista vielä yhdessä muutama minuutti, kunnes nesteet häviää sienistä ja tomaatit kypsyvät. Mausta ja lisää lopuksi Creme Fraiche ja kananmuna. (Kypsennä vielä seosta muutama minuutti). Sekoita hyvin.
3. Levitä täyte pohjan päälle ja lisää lopuksi fetajuusto muruna pinnalle. Kääri rullalle.
Kuorrute:
4. Lisää rullan päälle kuorruteseos. (Juustoraaste, 1 keltuainen ja 1 kananmuna.) Kuorruta 250 aatteessa n. 8-10 min.
Anna vetäytyä kunnolla ennen tarjoilua,sillä se on helpompi leikata hieman vetäytyneenä.
Itse tykkään syödä tätä Asian Sweet Chili kastikkeen ja salaatin kanssa lämmitettynä.
Ohje: @waterontongue / vesikielellä /Tarja Pasanen
Skagenröra sopii todella hyvin tarjottavaksi vohvelin kanssa. Raputäytteen voi valmistaa jääkaappiin pari tuntia ennen tarjoamista, mutta paista vohvelit vasta viime hetkellä, sillä ne ovat parhaimmillaan kuumina ja rapeina.
Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Seitsemännessä jaksossa aiheena on politiikka ja Hans valmistaa skagenröraa ja...
Vinkki! Saat paremman lopputuloksen, jos voitelet valmiit vohvelit paiston jälkeen vielä voisulalla ja maustat mustapippurilla, mutta toki se on makuasia.
Pehmeän kermainen maa-artisokkakeitto sopii täydellisesti talven juhlien alkuruoaksi. Voit valmistaa keiton halutessasi vegaanisena.
Maa-artisokat kannattaa keittää kuorineen ja kaapia/puristaa kypsä hedelmäliha pois kuorista.
En ole mikään kovin ennakkoluuloton syöjä, mutta tästä keitosta tykkäsin kun sitä tarjottiin täysihoitolomalla. Voisin jopa yrittää valmistaakin sitä, vaikka olen huono kokki.
Kulhollinen piparjuurella maustettua, raikasta ja täyteläistä skagenröraa häviää joulun kalapöydästä ensimmäisenä. Lisukkeeksi sopivat keitetyt pienet perunat tai saaristolaisleipä.
Katkarapuleipä toast skagen on suosittu alkuruoka. Majoneesipohjainen katkaraputäyte skagenröra sopii kuitenkin mainiosti myös sellaisenaan joulupöydän kalojen seuraan. Lisukkeena maistuvat kuorittuina keitetyt pienet kiinteät perunat tai saaristolaisleipä.
Tällä kertaa skagenröra...
Onpa varsinainen annoskuva. Seokseen on käytetty ns ”isoja dippikatkarapuja” joiden pyrstön päähän on tarkoituksella jätetty kuorenpalanen. Ei niitä voi sekoittaa skagenröraan. Tuota syödessä joutuu muuten koko ajan poimimaan suustaan kuorenpalasia.
Ei jatkoon!
Kyllä meidän joulu-tai muissakaan pöydissä ei mitään monimutkaisia = rasva/kaloripommeja valmisteta. Ihan perusruokaa tehdään.
Jos esimerkiksi jo kinkkukastikkeen valmistus ala Sara C. kestää lähes tunnin niin huh.huh.
Ei ihme, jos joulu aiheuttaa stressiä kaikkine sekoituksineen. Erityisesti ruokavastaaville voimia!
Toast Skagen on ruotsalaisen Tore Wretmanin luomus. Hän kääntyy haudassaan tuosta häväistyksestä. Ei tuo ole Toast Skagen. Olen asunut Ruotsissa 30v, vaimo ollut töissä Tukholmalaisravintolan keittiössä toistakymmentä vuotta. Restaurangskolan käynyt ammattilainen hänkin. Mikä ihmeen vimma se ajaa vääntämään kuuluisat, klassiset reseptit uuteen uskoon? Pyhäinhäväistystä! Arvosana nolla, asteikko nolla-sata.
Toast Sgagen on.... Miksi sitä pitää vääntää samalla nimellä huonommaksi. Iken täysin edellisten kirjoittajien kanssa samaa mieltä.
Että jaksatte olla negatiivisiä. Jos resepti ei kiinosta jätä väliin. Pitäisikö meidän vain käyttää neanderthaalisten ruokavalio.?Mitään ei voida kokeilla eikä muunella? Olen seurannut näitä kommenteja kauan ja tunnen myötähäpeä teidän puolesta. Olen myös seurannut nimimerkit jotka mollaavat kaikkea mutta ei ole vielä tullut "parempi"vaihtoehoto joka olisi ollut "MAAILMA MULLISTAV RESEPTI". JOTEN .. JOS EI OLE RAKENTAVA KRITIIKKI,NIIN JÄTÄ KOMMENTIT KIRJOITTAMATTA JA HANKI ELÄMÄÄ!! Hyvää joulua teille kaikille sitä huolimatta🤶👍👍👍👍👍
Skagen on ihan vakiintunut oikea resepti, eikä tuo ole Skagen ja sellaisena sita arvostellaan, koska sitä reseptissä Skageniksi väitetään. Mikä vika siinä muka on, jos esittää jonkin reseitin oikeassa, alkuperäisessä vakiintuneessa muodossaan. Eivät kaikki tämän lehden lukijat osaa tehdä oikeaa Skagenia, joten olisi ihan asiallista esitellä sellainen. Hyvä ruotsalainen resepti, samoin kuin Janssons frestelse, molemmat kuuluvat meillä vuoden juhlapäivien tarjontaan. Ja mitäs on "sokerisuolattu graavilohi"? Graavilohihan on aina sokerisuolattua.
Eihän tässä mitään "oikeaa reseptiä" olla esiteltykään, lähinnä vain haukuttu tämä resepti lyttyyn. Jos kommentoijia niin paljon häiritsee, niin mikäpä estää kertomasta tässä meille sitä virallista reseptiä. Sitä odotellessani teen tätä jouluksi itselleni ja aion myös nauttia siitä.
Lapsellista tulla raivoamaan ja pätemään reseptin kommenttikenttään. Ihan niin kuin reseptejä ei olisi modifioitu iät ja ajat uuteen uskoon kulloisenkin aikakauden mukaan. Mutta pitäähän sitä omaa paremmuuttaan toki yrittää tuoda näinkin esiin pätemällä ihan turhaan :)
Täällä Keski-Euroopassa reseptisivustot ja niiden keskusteluosiot ovat todella reseptivalikoimaa rikastava inspiraatioiden lähde. Yksi ratkaiseva ero tämän soppa 365 kommentoijiin on selkeä: me
esim .chefkoch.de:n käyttäjät kokeilemme ja varioimme reseptejä ja kommentoimme niitä omien kokemustemme perusteella. Keskustelut ovat miellyttäviä lukea ja antavat täydentäviä vinkkejä reseptien käyttäjille. Joutava arvostelu ei kuulu sivistysmaissa teemakeskustelupalstojen sisältöihin
Ladataan...