Hienostunut vasikkatournedos tarjotaan haudutetun munuaisen, sienikastikkeen ja perunaröstin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
3 t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Vasikkatournedos
Ainekset
1
vasikan pyöröpaisti
timjamia
voita
suolaa
mustapippuria
Työvaiheet
- Mausta lihan pinta suolalla ja pippurilla. Paista pannulla timjamivoissa kullanruskeaksi.
- Kypsennä paistia uunissa 130 asteessa, kunnes sisälämpötila on 48 astetta.
- Anna vetäytyä 30 minuuttia. Leikkaa annospaloiksi.
Paistettu munuainen
Ainekset
1
naudan munuainen
voita
timjamia
suolaa
1
dl
lihalientä
1
dl
kermaa
mustapippuria
Työvaiheet
- Poista munuaisesta rasva. Liota kylmässä vedessä 30 minuuttia.
- Leikkaa munuainen kuutioiksi ja ruskista timjamivoissa.
- Lisää lihaliemi, kerma, suola ja pippuri. Hauduta miedolla lämmöllä 1 tunti.
Sienikastike
Ainekset
200
g
herkkusieniä
200
g
siitakesieniä
1
keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
2
dl
kermaa
suolaa
mustapippuria
timjamia
Työvaiheet
- Leikkaa sienet viipaleiksi ja hienonna sipulit.
- Kuullota kattilassa öljyssä ja lisää kerma.
- Anna hautua, kunnes kastike hieman sakenee, noin 15–20 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
Perunarösti
Ainekset
6
perunaa (kiinteä lajike)
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen
Työvaiheet
- Keitä perunat ja jäähdytä ne.
- Raasta perunat ja muotoile pyöreiksi rösteiksi.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla ja paista voissa molemmin puolin rapeaksi.