Hienostunut vasikkatournedos tarjotaan haudutetun munuaisen, sienikastikkeen ja perunaröstin kanssa.
Vasikkatournedos
Ainekset
Työvaiheet
- Mausta lihan pinta suolalla ja pippurilla. Paista pannulla timjamivoissa kullanruskeaksi.
- Kypsennä paistia uunissa 130 asteessa, kunnes sisälämpötila on 48 astetta.
- Anna vetäytyä 30 minuuttia. Leikkaa annospaloiksi.
Paistettu munuainen
Ainekset
Työvaiheet
- Poista munuaisesta rasva. Liota kylmässä vedessä 30 minuuttia.
- Leikkaa munuainen kuutioiksi ja ruskista timjamivoissa.
- Lisää lihaliemi, kerma, suola ja pippuri. Hauduta miedolla lämmöllä 1 tunti.
Sienikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa sienet viipaleiksi ja hienonna sipulit.
- Kuullota kattilassa öljyssä ja lisää kerma.
- Anna hautua, kunnes kastike hieman sakenee, noin 15–20 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
Perunarösti
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä perunat ja jäähdytä ne.
- Raasta perunat ja muotoile pyöreiksi rösteiksi.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla ja paista voissa molemmin puolin rapeaksi.