Sohvi Skopa-Rautvuori on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 112 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen mustikka-kaurasmoothie

Ainekset

200
g
jäisiä mustikoita
1
banaani
1
dl
kaurahiutaleita
6
kpl
manteleita
5-6
dl
vaniljasoijajuomaa

Työvaiheet

 Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 281 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Roosa Ahlqvist KUVA Anna Huovinen

Paahteinen, suolaisen makea pistaasitahna mehevän croissantin välissä on täydellinen syy aloittaa aamu pienellä herkuttelulla.

Vinkki! Jos sinulla ei ole käytössä tehosekoitinta, voit murskata pistaasit myös veitsellä tai morttelissa. Lisäksi, jos käytät kaupan valmista pistaasirouhetta, lisää pistaasitahnaan hyppysellinen suolaa pyöristämään sen makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min + paistoaika 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pistaasicroissantit

Ainekset

4
paistettua croissantia
dl (150 g)
kuorittuja pistaaseja (tai valmista pistaasirouhetta)
½
dl
sokeria
50
g
pehmeää voita
1
kananmuna
Päälle
rouhittuja pistaaseja, pakastekuivattua vadelma- tai mansikkarouhetta

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 150-asteiseksi.
  2. Kuori kokonaiset pistaasit tai käytä valmista rouhetta. Laita kuoritut pistaasit tehosekoittimeen. Rouhi pistaasit tehosekoittimella tasaiseksi rouheeksi. Huom! Ota muutama ruokalusikallinen rouhetta sivuun koristelua varten.
  3. Pehmitä voita hetki mikroaaltouunissa noin 5–10 sekuntia, älä sulata.
  4. Siirrä pistaasirouhe puhtaaseen kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri, kananmuna ja pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi.
  5. Leikkaa croissantit sivusta taskuksi. Levitä reilu ruokalusikallinen pistaasimassaa croissantien väliin. Paina croissantit kiinni ja levitä vielä toinen lusikallinen massaa croissantin päälle. Ripottele pinnalle pistaasirouhe ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  6. Nosta valmiit croissantit jäähtymään ja ripottele tässä vaiheessa halutessasi päälle pakastekuivattua mansikka- tai vadelmarouhetta. Marjarouhe tarttuu croissanttien pintaan parhaiten kun ne ovat lämpimiä. Kun croissantit ovat jäähtyneet, viimeistele ne tomusokerilla.

 

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1388 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tämä vegaaninen taatelikastike muistuttaa kinuskia, mutta valmistuu sauvasekoittimella surauttamalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinuskin inspiroima taatelikastike

Ainekset

20
tuoretta taatelia
2
dl
kauramaitoa
ripaus vaniljauutetta tai vaniljasokeria
½
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Poista taateleista kivet ja laita taatelit tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimen kulhoon). Lisää loput ainekset ja soseuta tasaiseksi.

  2. Tarjoa esimerkiksi kaura- tai mantelimaitoon keitetyn kaurapuuron kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1388 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Näyttävä ja herkullinen pataleipä on hämmästyttävän helppo tehdä. Muista kuitenkin käsitellä taikinaa hellästi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
1 t 15 min + kohotus yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen pataleipä

Ainekset

1
tl
kuivahiivaa
2
tl
suolaa
6
dl
(speltti) vehnäjauhoja
2
dl
ruisjauhoja
2
dl
neljän viljan hiutaleita
1
dl
auringonkukansiemeniä
5
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja lisää kädenlämpöinen vesi. Sekoita tasaiseksi ja anna kohota kelmun alla yön yli.

  2. Kumoa taikina nuolijaa apuna käyttäen runsaasti jauhotetulle työalustalle. Taita taikina jauhotetuin käsin kaikista kulmista kertaalleen. Älä vaivaa! Käännä taitettu, ryppyinen puoli alaspäin ja peitä liinalla. Anna kohota 30 minuuttia.

  3. Lämmitä sillä aikaa uuni 225-asteiseksi ja laita kannellinen valurautapata uuniin kuumenemaan.

  4. Ota kuuma pata uunista ja nosta leipä siihen. Paista leipää kannen alla 30 minuuttia ja vielä ilman kantta 15 minuuttia.

  5. Nosta kuuma leipä heti padasta ritilän tai leikkuulaudan päälle jäähtymään.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 281 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Halloween-aamiaisen hauskat oranssit croissantit muistuttavat ulkonäöltään pieniä kurpitsoja. Kurpitsan kantana on kanelitanko, joka napataan pois ennen haukkaamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min + 20 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Halloweenin kurpitsacroissantit

Ainekset

1
tlk (240 g)
paistovalmista croissant-taikinaa (Danerolles)
Muotoiluun
uuninkestävää paistinarua
Pinnalle
1
kananmuna
1
ps (0,5 g)
sahramia
Koristeluun
2–4
kanelitankoa
Tarjoiluun
keksitahnaa, suklaa-pähkinätahnaa tai maapähkinävoita

Työvaiheet

  1. Avaa taikinatölkki ja irrota taikinarulla työlaudalle. Leikkaa se neljään yhtä suureen palaan ja pyörittele taikinapalat käsin palloiksi. 
  2. Leikkaa paistinarusta neljä noin 30 sentin pituista pätkää. Kiedo narupätkä taikinapallon ympärille kevyesti kolme kertaa niin, että naru kietoo taikinapallon paketiksi (katso kuva). Älä kiristä narua liikaa. Solmi naru. Tee samoin kaikille taikinapalloille.
  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellille.
  4. Riko kananmuna pieneen kulhoon. Vatkaa sen rakenne haarukalla tasaiseksi. Kaada sahrami kananmunan joukkoon ja sekoita haarukalla, kunnes sahrami on värjännyt kananmunan.
  5. Kasta narulla solmittu taikinapallo kananmunaan kunnolla molemmin puolin, jolloin se värjäytyy kokonaan. Nosta uunipellille. Tee samoin kaikille taikinapalloille.
  6. Nosta pelti 175-asteiseen uuniin. Kypsennä croissanteja noin 17–20 minuuttia. Tarkkaile paistumista, jotta croissantit eivät pääse tummumaan liikaa.
  7. Nosta pelti uunista ja anna croissantien jäähtyä 10 minuuttia, jolloin voit koskea niihin käsin. Leikkaa naru saksilla katki ja irrota se huolellisesti croissantin ympäriltä. Tarkista, ettei narua jää croissantin uurteisiin. Lämpimästä croissantista naru irtoaa helpommin.
  8. Viimeistele croissantit. Jos kanelitangot ovat pitkiä, napsauta ne kahtia. Työnnä kanelitanko koristeeksi jokaisen croissantin keskelle, jolloin lopputulos muistuttaa pientä kurpitsaa.
  9. Tarjoa kurpitsacroissantit keksitahnan, suklaa-pähkinätahnan tai maapähkinävoin kanssa.

HUOM. Kanelitanko on tarkoitettu koristeeksi. Muistuta jokaista ruokailijaa poistamaan se ennen haukkaamista.

 

Kommentit (0)