
Vaniljainen mustikka-kaurasmoothie
Ainekset
Työvaiheet
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Gordon Ramsay munakokkeli on samettisen pehmeää. Valmistus vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta, ettei munakasmassa kuumene liikaa. Nokare ranskankermaa viimeistee maun ja rakenteen.
Riko kananmunat kattilaan. Lisää voi. Laita kattila kuumalle liedelle ja hämmennä ahkerasti lastalla, jotta munien rakenne rikkoutuu. Hämmennä kokkelia koko ajan, kuin valmistaisit risottoa.
Kun kananmuna-voiseos alkaa hieman paksuuntua, nosta kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä 5–10 sekuntia. Jatka hämmentämistä koko ajan. Nosta kattila takaisin liedelle ja hetken kuluttua taas jäähtymään. Toista noin neljä kertaa, kunnes kokkeli on samettista ja kermaista.
Kun kokkeli on juuri ja juuri valmis, nosta kattila liedeltä ja vatkaa lopuksi sekaan kylmä ranskankerma. Näin kokkeli ei kypsy liikaa vaan pysyy pehmeänä. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Hienonna halutessasi pinnalle ruohosipulia.
Perinteinen viskisour saa väistyä, kun lasiin kaadetaan paranneltua versiota, joka on maustettu itse tehdyllä omenapiirakkasiirapilla.
Mittaa omenapiirakkasiirapin ainekset kattilaan ja keitä noin kymmenen minuuttia, painele välillä omenapaloja pienemmäksi esimerkiksi perunasurvimen avulla. Siivilöi ja anna jäähtyä.
Mittaa viski, sitruunamehu, omenapiirakkasiirappi, valkuaiset ja jäät shakeriin tai muuhun kannelliseen astiaan ja ravista voimalla ainakin puolen minuutin ajan, kunnes shaker tuntuu kylmältä.
Siivilöi kahteen lasiin ja koristele kanelilla.
VINKKI!
Pidä mieluusti kaikki raaka-aineet jääkaapissa ennen sheikkaamista.
Samettisimman uunipuuron saat, kun valitset kokonaiset suurimot tai isot hiutaleet sekä täysrasvaisen maidon – äläkä unohda voita.
Kuumenna uuni 100 asteeseen.
Voitele vuoka tai pata ja mittaa kaurasuurimot, mantelijuoma ja suola vuokaan. Sekoita. Lusikoi voi nokareina päälle.
Kypsennä kannen alla yön yli, noin 8 tuntia.
Tee marja-taatelikompotti. Hienonna taatelit ja laita veden kanssa kattilaan. Keitä hetken aikaa, kunnes taatelit pehmenevät ja vesi haihtuu. Lisää (jäiset) marjat, sokeri ja kanelitanko ja jatka keittämistä 5 minuutin ajan. Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua puuron kanssa.
Negroni sbagliato eli "väärä negroni" on aavistuksen kevyempi, kuin perinteinen negroni. Sbagliatossa gini nimittäin korvataan kuplivalla proseccolla.
Ruoka- ja juomamaailmassa mistä tahansa reseptistä voi tulla yhdessä yössä viraalihitti. Ympäri maailmaa on tehty etenkin TikTokin käytön yleistyessä niin pestomunia, pilvileipää, ihasteltu maissia ja yhtenä viimeisimpänä ilmiönä tilattu baaritiskillä sankoin joukoin unholaan jäänyttä...
Ladataan...