
Sienien ja suolaisen pekonin yhdistelmä on fantastinen. Niiden makua ei kannata peittää kermalla, vaan kastikkeeksi riittää sitruuna ja pekonin paistorasva.
Sienet ja pekoni, onko parempaa loppukesään ja syksyyn sopivaa makuyhdistelmää? Nämä kaksi raaka-ainetta toimivat yhdessä niin lisukkeissa, padoissa, kastikkeissa, piirakoissa kuin pastoissakin.
Helppoakin helpompi, yksinkertaisia makuja kunnioittava pasta syntyy kourallisesta raaka-aineita. Sienet, esimerkiksi tämän hetken ykkösherkku kantarelli, ja pekoni eivät kaipaa rinnalleen runsasta kastiketta laimentamaan makuja.
Herkullinen pasta syntyy, kun kypsän pastan lisäksi kantarellien ja pekonin joukkoon lisää vain lorauksen keitinvettä sekä sitruunanmehua ja hiukan parmesaania. Tuoreista yrteistä tilli toimii tässä yhteydessä yllättävän hyvin.
Sieni-pekonipasta
Ainekset
Työvaiheet
- Puhdista sienet ja paloittele ne tarvittaessa. Hienonna valkosipuli. Pane pasta kiehumaan.
- Leikkaa pekoni suikaleiksi ja ruskista se kuumassa paistinpannussa. Lisää sienet, paista hetki silloin tällöin sekoitellen. Mausta pippurilla. Lisää sitruunan mehu ja hienonnettu tiilli.
- Valuta pasta, ota talteen 1-2 desiä keitinvettä. Sekoita pasta ja keitinvettä kastikkeeseen. Ripottele parmesaani pastan päälle.