Lempeän maukkaat lihapullat maustetaan kanelilla. Lisukeriisi saa suutuntumaa pähkinöistä.
Iranilaiset lihapullat
Ainekset
Työvaiheet
- Jos teet lisäkkeeksi pähkinäistä basmatiriisiä, pane se kiehumaan. (Ohje ohessa.)
- Leikkaa leivistä reunat pois ja murusta leipä kulhoon. Sekoita jogurtti joukkoon ja anna turvota 5 minuuttia.
- Lisää kaikki ainekset leipäseoksen joukkoon ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä.
- Paista pullat paistinpannussa vähässä rasvassa kullanruskeiksi ja kypsiksi tai 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Pähkinäinen basmatiriisi
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo riisi kylmällä vedellä. Keitä riisi ohjeen mukaan, noin 10-15 minuuttia.
- Laita rusinat kuumaan veteen likoamaan riisin kypsymisen ajaksi. Sekoita valutetut rusinat, rouhitut pähkinät ja yrtit kypsän riisin joukkoon.