Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 239 keittokirjaan.
Ohje: Kaisa Nieminen Kuva: Anna Huovinen

Lempeän maukkaat lihapullat maustetaan kanelilla. Lisukeriisi saa suutuntumaa pähkinöistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25
Vaikeustaso
Helppo

Iranilaiset lihapullat

Ainekset

400
g
naudan- tai karitsanjauhelihaa
2
viipaletta
vaaleaa paahtoleipää
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
kananmuna
3/4
dl
hienonnettua lehtipersiljaa tai korianteria
1
tl
kanelia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Lisäksi
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Jos teet lisäkkeeksi pähkinäistä basmatiriisiä, pane se kiehumaan. (Ohje ohessa.)
  2. Leikkaa leivistä reunat pois ja murusta leipä kulhoon. Sekoita jogurtti joukkoon ja anna turvota 5 minuuttia.
  3. Lisää kaikki ainekset leipäseoksen joukkoon ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä.
  4. Paista pullat paistinpannussa vähässä rasvassa kullanruskeiksi ja kypsiksi tai 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Pähkinäinen basmatiriisi

Ainekset

3
dl
basmatiriisiä
6
dl
vettä
1
dl
rusinoita
1
dl
hassel- ja/tai cashewpähkinöitä tai manteleita
1/2
dl
hienonnettua lehtipersiljaa tai korianteria

Työvaiheet

  1. Huuhdo riisi kylmällä vedellä. Keitä riisi ohjeen mukaan, noin 10-15 minuuttia.
  2. Laita rusinat kuumaan veteen likoamaan riisin kypsymisen ajaksi. Sekoita valutetut rusinat, rouhitut pähkinät ja yrtit kypsän riisin joukkoon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2508 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Mitä saadaan, kun yhdistetään samalle pannulle banaaneja, pekonia, inkivääriä ja kookosmaitoa? Makeansuolainen, täyteläinen curry, joka maistuu ihanalta basmatiriisin ja paahdettujen pähkinöiden seurassa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-possucurry

Ainekset

2
pkt (à 170 g)
Amerikan pekonia
4
kovaa, vihertävää banaania
2
valkosipulinkynttä
5
kevätsipulia
2
tl
tuoretta inkivääriä raasteena
2
tl
punaista currytahnaa
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
n. 1
dl
vettä
½
ruukku thaibasilikaa tai basilikaa
2
rkl
limetinmehua
2
tl
kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Leikkaa pekoni paloiksi ja banaanit viipaleiksi. Hienonna valkosipuli ja ke­vätsipulit. Säästä kevätsipuleiden vih­reät osat viimeistelyyn. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Laita pekonipalat kylmään paistinpannuun ja siirrä pannu liedelle kuu­menemaan. Paista pekonia keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
  3. Kaada pekonit pannusta talouspape­rin päälle lautaselle ja jätä pekonista ir­ronnut rasva pannuun. Paista sipuleita, inkivääriä, banaaneja ja currytahnaa pekonin rasvassa pari minuuttia. Kaada pekonit takaisin pannuun ja lisää kookos­maito. Huuhtele kookosmaitopurkki ve­dellä ja kaada vesi pannuun. Kypsennä currya keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
  4. Hienonna basilika ja purista limetistä mehu. Lisää ne kalakastikkeen kanssa curryn joukkoon. Tarjoa curry esimerkiksi höyrytetyn basmatiriisin ja paahdettujen pähkinöiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2508 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Klassikkopasta carbonaran maut sopivat myös puuroon. Ripaus sokeria pyöristää pekonin suolaisuuden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 10 min kypsennys
Vaikeustaso
Helppo

Kaurapuuro carbonaran tapaan

Ainekset

8
dl
täysmaitoa
3
dl
kaurahiutaleita
dl
parmesaanijuustoa raasteena
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
pkt (170 g)
amerikanpekonia
1
tl
sokeria
4
munankeltuaista
1
rkl
chiansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi ko­ko ajan sekoittaen. Vispilöi kaurahiutaleet joukkoon. Anna puuron hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  2. Raasta parmesaani. Pilko pekoni ja paista pannussa rapeaksi sokerin kanssa.
  3. Sekoita suola ja desi parmesaaniraasteet­ta valmiiseen puuroon. Säästä loppu raaste puuron pinnalle ripoteltavaksi.
  4. Jaa puuro lautasille ja laita kunkin annok­sen päälle yksi keltuainen. Ripottele pinnalle pekonia, parmesaania ja chiansiemeniä.

Vinkki! Ennen kuin käyt puuron kimppuun, pyöräytä lusikalla pinnalle asetellut sattumat puuron joukkoon.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä lasagnen nopeassa arkiversiossa ricottajuusto ja mozzarella korvaavat juustokastikkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkaralasagne

Ainekset

1
pkt (250–300 g)
tuoremakkaroita (chorizoa tai muuta mausteista makkaraa)
1
rkl
öljyä
1
prk (500 g)
basilikalla maustettua tomaattipastakastiketta
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
rouhaisu mustapippuria myllystä
1
(125 g)
buffalomozzarellapallo
1
prk (250 g)
ricottajuustoa
5
lasagnelevyä
Vuoan voiteluun
öljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa tuoremakkarat parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ruskista makkaraviipaleet öljytilkassa paistokasarissa.
  2. Lisää kasariin pastakastike, sokeri, suola ja mustapippuri. Tarkista maku, lisää tarvittaessa esimerkiksi suolaa, sillä valmiiden pastakastikkeiden suolaisuudessa on eroja.
  3. Revi mozzarella hieman pienemmiksi paloiksi. Sekoita mozzarella ja ricottajuusto yhteen haarukalla kulhossa.
  4. Voitele uunivuoka (koko 20 cm x 25 cm). Kaada tuoremakkarakastike vuokaan, nostele joukkoon juustotahnaa.
  5. Paloittele lasagnelevyt. Laita palat vuokaan kastikkeen sekaan niin, että ne ovat mahdollisimman vähän päällekkäin. Valuta päälle vielä öljyä. Kypsennä lasagnea 225-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia.
     

Kommentit (1)

Miika

Turha laittaa uuniin. Tekee kasarissa, eli kattila lasagne🙂

Me Naiset on lisännyt 1286 reseptiä.
Linkitetty 118 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihanan lehtevä taikinakuppi toimii syötävänä astiana suolaisenkirpakalle porotäytteelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
40 min + kuppien jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Lehtitaikinakupit porotäytteellä

Ainekset

6
lehtitaikinalevyä
Porotäyte
100
g
poron kylmäsavupaistia
2
pientä suolakurkkua
4
kevätsipulin vartta
½
ruukkua
persiljaa
2
rkl
sitruunan mehua
1
prk (140 g)
piparjuurituorejuustoa
2
tl
dijoninsinappia
2
dl
turkkilaista jogurttia
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sulata lehtitaikinalevyt paketin ohjeiden mukaisesti.

  2. Tee sillä aikaa täyte. Kuutioi kylmäsavuporo ja suolakurkut. Hienonna kevätsipuli ja persilja. Purista sitruunan mehu. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.

  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puolita lehtitaikinalevyt ja kauli niitä hieman isommaksi. Laita muffinivuoan koloon. Paina pohjalle ja anna reunojen nousta sivuille. Voitele kupit kananmunalla. Kypsennä uunissa 10 minuuttia.

  4. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja täytä porotäytteellä.

Kommentit (0)