Sport on lisännyt 59 reseptiä.
Linkitetty 89 keittokirjaan.
Ohje: Suvi Rüster Kuva: Tuomas Kolehmainen

Munakoisopihvillä ja vuohenjuustolla täytetty hampurilainen ei häviä maussa yhtään lihaisalle versiolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoisoburgerit ja grillatut kesäporkkanat

Ainekset

4
täysjyväsämpylää
2
tomaattia
4-8
salaatinlehteä
100
g
vuohenjuustoa
Munakoisopihvit
1
munakoiso
1
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
Jogurtti-valkosipulidippi
1
dl
luonnonjogurttia
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
hienonnettua basilikaa
suolaa
Grillatut porkkanat
300
g
ohuita, pieniä kesäporkkanoita
1
rkl
sitruunalla maustettua öljyä
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja leikkaa se parin sentin viipaleiksi niin, että saat kahdeksan pihviä. Levitä viipaleet leivinpaperille ja ripottele päälle suolaa. Itketä kymmenisen minuuttia, kunnes viipaleiden pinta tihkuu. Taputtele kuivaksi talouspaperilla. Sivele viipaleille öljyä.
  2. Purista jogurtin joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää joukkoon hienonnettu basilika. Mausta ripauksella suolaa.
  3. Pese porkkanat. Esikeitä niitä kiehuvassa vedessä viitisen minuuttia. Pyyhi porkkanoiden pinta ja valele sitruunaöljyllä.
  4. Halkaise sämpylät. Pese ja viipaloi tomaatit. Viipaloi vuohenjuusto neljäksi viipaleeksi. Nosta munakoisot ja porkkanat grilliin. Grillaa munakoisoja käännellen 5-10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Grillaa porkkanoita viitisen minuuttia ja ripotte niille suolaa. Lämmitä grillissä sämpylän puolikkaat. Lopuksi grillaa hetki vuohenjuustoviipaleita.
  5. Aseta sämpylän puolikkaalle salaatinlehdet, päälle munakoisopihvi, vuohenjuustoa, toinen munakoisopihvi ja tomaattia. Valuta päälle jogurttidippiä. Pane sämpylän toinen puolikas kanneksi. Tarjoile lisäksi grillattuja porkkanoita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Syksyinen versio klassikosta! Paahda carbonaran sattumiksi makeaa, täyteläistä hokkaidokurpitsaa ja viimeistele annos rouhituilla saksanpähkinöillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsacarbonara

Ainekset

600
g
hokkaidokurpitsaa
2
rosmariininoksaa
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
Kastike
50
g
pecorinojuustoa
1
dl
kuohukermaa
2
kananmunankeltuaista
¼
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
dl
saksanpähkinöitä
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi kurpitsa, ja laita viipaleet uunipellille.
  2. Hienonna rosmariininlehdet kulhoon. Sekoita etikka, hunaja ja suola joukkoon. Levitä seos kurpitsaviipaleille ja kääntele niin, että mausteet leviävät tasaisesti. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia.
  3. Rouhi saksanpähkinät veitsellä. Paahda niitä kuumassa kuivassa pannussa pari minuuttia koko ajan sekoittaen.
  4. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1 dl keitinvettä talteen. Valuta kypsä pasta ja kaada takaisin kattilaan.
  5. Raasta juusto. Sekoita 1 dl keitinvettä, kerma ja keltuaiset pastan joukkoon. Lisää juustoraaste, pippuri ja suola. Nostele kurpitsaviipaleet pastaan.
  6. Viimeistele annokset pähkinärouheella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Cafe Engelin maukkaat punajuuripihvit ja suolakurkkumajoneesi koukuttavat kaikessa yksinkertaisuudessaan.

”Cafe Engelin klassikkoannos oli todellinen onnenhetki miehelle, joka haluaa vähentää lihaa, mutta vielä miettii, mistä ne nautinnot sitten revitään. Tällaisista annoksista!", punajuuripihvien reseptiä toivonut lukija kirjoitti Glorian ruoka & viinille. Lukijan toiveeseen vastattiin, sillä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Cafe Engelin punajuuripihvit

Ainekset

dl
riisiä
600
g
punajuurta
100
g
sipulia
100
g
parmesaania
1
rkl
kasvisliemijauhetta
1
tl
suolaa
1
dl
korppujauhoja
muutama tippa
tabascoa
Lisäksi
korppujauhoja muotoiluun
voita pihvien ja herkkusienien paistamiseen
Suolakurkkumajoneesi
2
suolakurkkua
3
dl
majoneesia
Tarjoiluun
200
g
herkkusieniä + ½ tl suolaa
villirucolaa, balsamicosiirappia, auringonkukansiemeniä ja parmesaanilastuja

Työvaiheet

  1. Keitä riisi kypsäksi. Jäähdytä.
  2. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta parmesaani.
  3. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita pihvitaikinan aineet keskenään ja muotoile seos korppujauhojen avulla pihveiksi. Nosta pihvit leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista uunissa 15 minuuttia. Paista pihvit sen jälkeen pannussa voissa rapeiksi molemmin puolin. Mausta suolalla.
  4. Hienonna suolakurkut majoneesin joukkoon. Paista herkkusieniä voissa, kunnes ne ovat rapeita. Tarjoa pihvit majoneesin, herkkusienten ja muiden lisukkeiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Sitruunalla, valkosipulilla ja meiramilla maustettu liemi antaa syksyn ihanille sienille tilaa loistaa. Kirkas sienikeitto onnistuu niin kantarelleista, kehnäsienistä kuin orakkaistakin. Myöhemmin syksyllä soppaan sopivat myös suppikset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirkas sienikeitto

Ainekset

6–8
kehnäsientä
1
l (250 g)
kantarelleja
1
kesäkurpitsa (n. 800 g)
2
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
3
rkl
oliiviöljyä
1
l
vettä
3
rkl
hummerifondia
2
rkl
tuoretta meiramia/oreganoa
½
tl
kuivattua minttua
¼
tl
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
Lisäksi
4
viipaletta maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet. Raasta kurpitsa isolla terällä. Kuori ja hienonna valkosipulit. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu pieneen kulhoon.
  2. Kuullota sieniä ja valkosipulia öljyssä kattilassa 3–5 minuuttia. Ota muutama sieni sivuun annosten koristeeksi. Lisää kurpitsaraaste, sitruunankuori ja vesi. Lisää fondi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kannen alla 10 minuuttia.
  3. Lisää sitruunamehu ja yrtit keittoon. Mausta pippurilla ja suolalla.
  4. Paahda leivät rapeiksi. Hiero ne halkaistulla valkosipulinkynnellä. Laita leivät keittolautasille ja kauho soppa päälle. Lisää paistetut sienet ja tarjoa heti.

Vinkki! Hummerifondi on keitossa piste iin päälle, mutta voit käyttää myös kasvisfondia. Tällöin soppa on vegaaninen.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Älä peittele ihania suppiksia juustoon, vaan anna niiden paahtua pinnalla! Valkoinen pizza saa yllättävän raikkaan maun pinnalle levitetystä turkkilaisesta jugurtista. Yhtä hyvin voit käyttää myös ranskankermaa.

Helpon pizzan esikuvia ovat tarte flambée -tyyliin leivottu suppilovahveropiirakka sekä ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus ja paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen suppispizza

Ainekset

Pohjataikina
5
dl
durumvehnäjauhoja
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
dl
vettä
1
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
Täyte
reilu 1
l
suppilovahveroita
1
rkl
öljyä
½–¾
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
200
g
ranskankermaa tai turkkilaista jugurttia
150
g
juustoraastetta
3–4
oksaa
tuoretta rosmariinia
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa 2 dl jauhoja ja kuivahiiva. Lisää päälle hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi ja sekoita tasaiseksi velliksi. Anna seoksen tekeytyä liinalla peitettynä 10–15 minuuttia, kunnes hiiva on herännyt ja taikina kuplii.
  2. Sekoita joukkoon suola. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen öljy. Vaivaa taikina huolellisesti kimmoisaksi.
  3. Jaa taikina kahden leivinpaperin päälle. Taputtele kumpikin jauhotetuin käsin ohueksi, soikionmuotoiseksi levyksi, jonka reunat ovat hieman koholla. Peitä pohjat liinalla ja anna kohota puolisen tuntia.
  4. Valmistele sillä aikaa sienet. Puhdista suppikset ja paista ne kokonaisina kuumalla pannulla öljyssä niin, että enin neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä.
  5. Nosta tyhjä pelti uuniin ja kuumenna uuni 250-asteiseksi.
  6. Levitä pohjien päälle turkkilainen jugurtti tai ranskankerma sekä juustoraaste. Riivi päälle rosmariinin lehdet. Ripottele pinnalle suppikset ja timjamin oksat.
  7. Vetäise pizza leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista uunissa pizzan paksuudesta riippuen 10–15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Paista toinen pizza samoin.
  8. Viimeistele pizza tuoreilla yrteillä ja rouhaisemalla päälle mustapippuria.

Kommentit (0)