klo 13:43 | 8.7.2015

Munakoisopihvillä ja vuohenjuustolla täytetty hampurilainen ei häviä maussa yhtään lihaisalle versiolle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Munakoisoburgerit ja grillatut kesäporkkanat
Ainekset
4
täysjyväsämpylää
2
tomaattia
4-8
salaatinlehteä
100
g
vuohenjuustoa
Munakoisopihvit
1
munakoiso
1
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
Jogurtti-valkosipulidippi
1
dl
luonnonjogurttia
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
hienonnettua basilikaa
suolaa
Grillatut porkkanat
300
g
ohuita, pieniä kesäporkkanoita
1
rkl
sitruunalla maustettua öljyä
1
tl
sormisuolaa
Työvaiheet
- Pese munakoiso ja leikkaa se parin sentin viipaleiksi niin, että saat kahdeksan pihviä. Levitä viipaleet leivinpaperille ja ripottele päälle suolaa. Itketä kymmenisen minuuttia, kunnes viipaleiden pinta tihkuu. Taputtele kuivaksi talouspaperilla. Sivele viipaleille öljyä.
- Purista jogurtin joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää joukkoon hienonnettu basilika. Mausta ripauksella suolaa.
- Pese porkkanat. Esikeitä niitä kiehuvassa vedessä viitisen minuuttia. Pyyhi porkkanoiden pinta ja valele sitruunaöljyllä.
- Halkaise sämpylät. Pese ja viipaloi tomaatit. Viipaloi vuohenjuusto neljäksi viipaleeksi. Nosta munakoisot ja porkkanat grilliin. Grillaa munakoisoja käännellen 5-10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Grillaa porkkanoita viitisen minuuttia ja ripotte niille suolaa. Lämmitä grillissä sämpylän puolikkaat. Lopuksi grillaa hetki vuohenjuustoviipaleita.
- Aseta sämpylän puolikkaalle salaatinlehdet, päälle munakoisopihvi, vuohenjuustoa, toinen munakoisopihvi ja tomaattia. Valuta päälle jogurttidippiä. Pane sämpylän toinen puolikas kanneksi. Tarjoile lisäksi grillattuja porkkanoita.