
Herkullinen granola täydentää aamu- ja välipalaa. Vähennä kookosta ja kanelia, jos et ole niiden ystävä.
Granolaan voit sekoittaa suosikkipähkinöitäsi, siemeniä ja kookoslastuja. Määrittele ainesten suhde sen mukaan, mikä maistuu parhaimmalta. Granolaa voi ripsotella jogurtin tai rahkan päälle tai napostella sellaisenaan. Tämä granola jää aika irtonaiseksi, joten sen saa helposti ripoteltua esim. jogurtin sekaan tai marjojen päälle.
Granola kookoksella ja kanelilla
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 120 asteeseen.
- Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi, sulata kookosöljy.
- Sekoita kaikki ainekset paitsi kaneli kulhossa, lisää öljyä vain sen verran, että se hiukan kosteuttaa rouhetta, mutta rouhe ei lilli öljyssä (= tosi vähän öljyä).
- Levitä rouhe uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele päälle kanelia.
- Paahda 15-20 min kullanruskeaksi, kääntele puolivälissä. Kannattaa paahtaa seokseen kunnolla väriä, se tuo makua.
Nauti esim. jogurtin tai rahkan ja marjojen kanssa tai hätävaranaposteltavana.