Linssipyöryköiden pohjana on yksinkertainen linssisalaatti.
Olin edellisenä päivänä valmistanut linssisalaattia (lihaliemessä kypsennettyjä vihreitä linssejä, lime-oliiviöljykastike, suolaa, pippuria, punasipulia, valkosipulia ja reilusti persiljaa). Salaattia oli jäljellä aika paljon, joten jatkojalostin siitä linssipyöryköitä. Kokeilu onnistui hyvin! Ihan kelpo korvike esimerkiksi falafeleille.
Käyttämäni linssit oli maustettu jo valmiiksi (koska salaatti), mutta jos keität linssit puhtaasti pyöryköitä varten, lisää taikinamassaan reilusti tuoretta persiljaa, sitruunaa tai limeä, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.
Reseptissä mainittu African Rub on Nomun valmistamaa. Korvikkeena voi varmaan käyttää korianteria, jeeraa, valkosipulia ja chiliä.
Linssipyörykät
Ainekset
Työvaiheet
- Muussaa linssit (tässä tapauksessa linssisalaatti) sauvasekoittimella.
- Lisää kananmuna, jauhot ja mausteet.
- Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa uunin kuumetessa.
- Pyörittele linssimassasta pieniä pyöryköitä. Oman massani koostumus oli vähän löysä, mutta en antanut sen häiritä, koska en tavoitellut sileitä pullia. Kädet kannattaa öljytä kevyesti ennen pyörittelyä, niin linssimassa ei tartu niihin.
- Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Pullat ovat kypsiä, kun niiden pinta on kiinteä ja rapeahko mutta sisus vielä pehmoinen.
Näiden kanssa toimii kylmä jogurttikastike!