
Lähes samaa ruokaa olen syönyt Helsingissä 90-luvulla juuri uudelleen avatussa legendaarisessa Motti-ravintolassa. Pistin maut mieleen ja sen jälkeen sitruunakanapasta on ollut meidän perheen top 5 ruoka.
Sitruunainen kana-spagetti
Ainekset
Työvaiheet
Laita pastavesi kiehumaan. Leikkaa kananrintafileet n.2 cm paloiksi. Viipaloi kesäkurpitsa n.1 cm viipaleiksi ja leikkaa ne edelleen 1 cm suikaleiksi. Pilko sipulit, purjon voit leikata isoimmiksi paloiksi. Ruskista pannulla kanapalat oliiviöljyssä, siirrä sivuun. Kuullota sipulit, lisää hetken päästä sekaan kesäkurpitsat. Kypsennä hetki. Sekoita kerma-maitoseos ja kaada sekaan kanan kanssa. Lisää hunaja, mustapippuri, ripaus kurkumaa ja suola. Purista sitruunamehu varovasti mukaan sekoittaen, ettei kastike juoksetu. Raasta sekaan hieman sitruunan kuorta. Tarjoile spagetin, parmesan juuston ja basilikan kera.