Pääsiäissunnuntaina ei ole kiire minnekään. On aika istua alas, kaataa lasiin tilkka viiniä ja nauttia perinteisistä herkuista pitkän kaavan mukaan.

Pääsiäisen klassikkoherkut ovat klassikoja hyvästä syystä: ne yksinkertaisesti toimivat. Kokosimme aterian, joka juhlistaa perinteitä. Se aloitetaan sesongin parsalla ja hollandaisekastikkeella. Uunissa kypsyy pääruuaksi mehevä kahvilla valeltu lampaanviulu, ja jälkiruoaksi nautitaan pashaa − tällä kertaa tosin kakun muodossa.

Alkuun: valkoinen parsa ja pikahollandaise

Kevään klassisin alkuruoka herättää ruokahalun ennen tuhdimpaa pääruokaa. Kevyt parsa ja voihin tehty täyteläinen hollandaisekastike ovat loistava, toisiaan täydentävä makupari. Hollandaisekastike syntyy tällä ohjeella pikavauhtia, sillä ainekset surautetaan kokoon sauvasekoittimella.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Katso valkoisen parsan ja pikahollandaisen ohje täältä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Pääruuaksi: Kahvilla valeltu lampaanviulu ja timjami-perunavuoka

Lampaanviulu on pääsiäisen kuningas eikä syyttä. Mehevän viulun salaisuus on ruskistaa sen pintaa ensin 10 minuuttia 225-asteisessa uunissa, jonka jälkeen uunin lämpötila lasketaan 150 asteeseen. Liha on mehevintä, kun sen jättää aavistuksen roseeksi. Paistoliemestä syntyy kuohukerman kanssa herkullinen kastike, joka maustetaan mintulla.

Lampaan kaveriksi sopivat täydellisesti timjamilla ja valkosipulilla maustetut perunat. Lado viipaloidut perunat voideltuun uunivuokaan ja kaada maustevoi perunoiden päälle. Juju on kypsentää perunat juuri ja juuri kypsiksi 175-asteisessa uunissa, ja lopuksi ruskistaa perunoiden pintaa 10 minuuttia 225-asteessa.

Katso kahvilla valellun lampaanviulun ohje täältä.

Katso timjami-perunavuoan ohje täältä. 

 

Jälkiruoka: Pääsiäisen paras pashakakku

Herkullinen pasha toimii myös kakussa. Kaurakeksipohjainen tuorejuustokakku on juuri sopivan makea, mutta kevyt päätös pääsiäissunnuntain aterialle. Tuorejuusto-maitorahkaseos maustetaan vaahterasiirapilla, rusinoilla, mantelirouheella ja sitruunamehulla. Kakun voi kätevästi valmistaa jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Pääsiäissunnuntaina ei tarvitse kuin koristella kakku värikkäillä pääsiäismunilla ja nostaa pöytään.

Katso pääsiäisen parhaan pashakakun ohje täältä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla